Actualitate

Constănţeanul Gelu Dae, numit membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Metrorex. Decizia, publicată în Monitorul Oficial


În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea şedinţei ordinare a Adunării Generale a Acţionarilor societăţii Metrorex SA din data de 17 mai 2018.
 
La şedinţa AGA au participat Elena Petraşcu şi Petru Mărculeţ. Ca invitaţi din partea societăţii au luat parte la şedinţă Dumitru Sodolescu - director general, Marin Aidea - director strategie, planificare resurse, Cristian Dumitru - consilier juridic Compartimentul Avizare SPR.
 
În baza împuternicirii nr. 2852/15.05.2018, acordată reprezentanţilor Ministerului Transporturilor pentru şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Metrorex SA din data de 7.05.2018, AGA a decis prelungirea mandatelor membrilor provizorii în Consiliul de Administraţie al companiei.
 
Reprezentanţii Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor Metrorex au aprobat prelungirea cu două luni, respectiv până la data de 19.07.2018, inclusiv, a mandatelor de membri provizorii în Consiliul de Administraţie a următoarelor persoane: loan Şerban, Macarie Alexandru Moldovan, Gelu Dae şi David Alexandru Burghiu. De asemenea, a fost aprobat cuantumul remuneraţiei brute fixe lunare a administratorilor provizorii ale căror mandate au fost prelungite. Astfel, acesta va rămâne la fel ca cel stabilit până la data şedinţei.
 
Reprezentanţii Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor Metrorex au mai aprobat numirea lui Bogdan Costa ca membru provizoriu în Consiliul de Administraţie, începând cu data de 24.05.2018, până la data de 19.07.2018, inclusiv, precum şi cuantumul remuneraţiei brute fixe lunare a administratorului provizoriu numit. Astfel aceasta va fi formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară, în cuantum de 5.265 de lei, cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.
 
O altă hotărâre se referă la aprobarea formei contractului de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu şi la desemnarea persoanelor care vor semna contractul de mandat din partea reprezentanţilor Adunării Generale a Acţionarilor Metrorex. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor Metrorex au aprobat forma contractului de mandat şi ca aceştia să semneze contractul de mandat cu membrul provizoriu numit în Consiliul de Administraţie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Revniceanu

23 Jul, 2018 07:42

Ministerul Transporturilor abuzeaza de numirile provizorii. Normele de aplicare a legii 109 spun clar ca nu poate exista decat un singur mandat provizoriu, timp in care ministerul trebuie sa faca selectia administratorilor dupa normele din lege. In toate companiile de stat si regii de sub ministerul transporturilor se practica numirile provizorii.

Articole asemanatoare

Serviciile de pază şi protecţie a obiectivelor, bunurilor şi valorilor aparţinând Metrorex vor fi asigurate de Jandarmerie

21 Nov 2018 282

Surse. Greva de la metrou, programată pentru mâine, a fost suspendată

20 Nov 2018 272

Primarul Gabriela Firea susține că greva generală de la metrou anunţată pentru săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureştiul

18 Nov 2018 346

Sentință în cazul crimei de la metrou. Principala suspectă condamnată la închisoare pe viață

26 Oct 2018 547

Accident grav la stația de metrou Aurel Vlaicu din București. O femeie a fost lovită de metroul care a intrat în stație

09 Oct 2018 682

UPDATE Alertă la metrou! Femeie, prinsă între garnitura de metrou şi peron

05 Oct 2018 928

Alertă la metrou, în București! Evacuare la Unirii, din cauza unui atac cu o substanţă chimică

16 Aug 2018 1747