Consultanții KPMG în România au asistat în finalizarea unei tranzacții definitorii în domeniul generării energiei din surse regenerabile. Detalii

Bogdan Văduva, Partener și Head of Energy, Sustainability and Climate Change, KPMG în România
Echipa Energy Deal Advisory a KPMG în România a asistat Monsson, liderul pieței de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă în România, în tranzacția de vânzare a celui mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa, având o capacitate autorizată de 1.044 MW, către Rezolv Energy, una dintre cele mai importante platforme de investiții în tranziția energetică din CEE, sustinută de €500m finanțare din partea Actis, un investitor global de top în infrastructură sustenabilă.

Monsson este cel mai de succes dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România, având o reputație solidă și experiență considerabilă acumulată. Echipa KPMG a asistat Monsson pe parcursul fiecărei etape a procesului, de la identificarea inițială a potențialilor investitori, până la finalizarea tranzacției., transmite un comunicat din partea KPMG. 

Bogdan Văduva, Partener și Head of Energy, Sustainability and Climate Change, KPMG în România, a declarat următoarele:

“Suntem bucuroși și mândri pentru rolul de consultant de încredere al Monsson în finalizarea cu succes a acestei tranzacții, pentru un proiect care va deveni cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Finalizarea cu succes a acestei tranzacții marchează o nouă etapă în procesul de transformare al sectorului energetic din România, consolidând poziția de lider a KPMG în România în piața serviciilor de consultanță și M&A pentru proiecte de energie. Această tranzacție reafirmă expertiza noastră în furnizarea de servicii de consultanță pentru cele mai mari tranzacții din sectorul energetic, precum și dorința de a fi în avangarda tranziției energetice. Tranzacția susține Planul de Impact al KPMG în România, prin care compania definește ca element fundamental în modelul de afaceri să aibă un rol pozitiv în comunitate, prin respectarea principiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). KPMG în România își asumă angajamentul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice și sprijină tranziția către energia regenerabilă.”

 
Bogdan Văduva a adăugat:

“Ne-a făcut deosebită plăcere să asistăm Monsson în cadrul acestei tranzacții. Dorim companiei Rezolv Energy tot succesul în dezvoltarea proiectului, beneficiind de întregul sprijin al Monsson și Actis. De asemenea, mulțumesc echipei de proiect formată din Ovidiu Popescu, Director, și Andrei Bușe, Manager, pentru pasiunea și determinarea de care au dat dovadă în finalizarea cu succes a acestei tranzacții!”


 
Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 145 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.
 
În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 1000 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.

Sursa foto: KPMG 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Ce decizii a luat unicul asociat al societății Dial SRL din Hârșova

12 Jan 2024 965

Licitații Tulcea Primăria Sulina a atribuit un contract ce vizează transformarea digitală a ITI Delta Dunării. Cine este firma câștigătoare (DOCUMENT)

19 Aug 2023 1140

Tinmar Energy a bătut palma cu CT BUS SA. Contractul depășește 6 milioane de lei (DOCUMENT)

07 Jun 2023 2255

Universitatea Maritimă din Constanța, contract de peste 250.000 de euro cu o companie străină (DOCUMENT)

11 May 2023 1194

Comuna Cuza Vodă a atribuit contractul „Furnizare combustibil sub formă de bonuri valorice“ (DOCUMENT)

02 Aug 2022 1451

Studiu realizat de KPMG Piața de țigarete ilicite continuă să crească în UE, din cauza țigărilor contrafăcute de pe piața franceză

27 Jun 2022 2053

Startup-ul Cassa, acceptat în acceleratorul KPMG Startup Grow Pad

14 Oct 2020 1510

KPMG în România dezvoltă competențele de Consultanță în Afaceri prin integrarea Ensight Management Solutions

30 Sep 2020 1610

Decizie definitivă în dosarul lui Ion Neculau, cel care ar fi provocat un accident rutier soldat cu un mort şi cinci răniţi

18 Oct 2016 2083

Iată ce venit incredibil avea în anul 2012. Cine este şi ce avere are Dragoş Doroş, noul şef al ANAF (documente)

04 Mar 2016 8385

Sondaj KPMG Companiile din ECE anticipează o economie sănătoasă în 2016

18 Dec 2015 1601

Dragoş Băsescu în instanţă cu KPMG România care l-a concediat

06 Dec 2015 3280

Consiliul ASF solicită intrarea în faliment a societății Astra Asigurări

26 Aug 2015 1976

Franţa, campioană la contrabanda cu ţăgări

30 May 2015 1984

Doar o treime, nivel de absorbţie România, codaşă la atragerea fondurilor UE

02 Jul 2014 1958