Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiul Constanța. În ce zone acționează echipele Primăriei Constanța (GALERIE FOTO)

Foto: Primăria ConstanțaEchipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice acționează atât în parcuri, cât și în cartiere, acolo unde există vegetație uscată ce poate deveni un pericol. Zilele acestea, personalul specializat acționează pe bulevardul Lăpușneanu, pe străzile Soveja, Cișmelei și Hortensiei, precum și în cartierul Inel II pe aleea Berzelor și Bravilor, în cartierul Palas, pe strada Elena Cuza.

În luna decembrie, echipele vor interveni în zona centrală,  pe str. D. Bolintineanu, Sabinelor, Siretului, Bd. Mamaia, precum și la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru și la Grădinița Perluțele Mării.

„Menționăm că lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează după reguli stricte, în perioada de repaus vegetativ a arborilor pentru a nu afecta echilibrul bilogic al acestora.

Multe dintre lucrările de toaletare și corecție care au loc în aceste zile sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari. Solicitările de toaletare depuse în timpul anului care nu au reprezentat o urgență au fost programate pentru perioada în care se recomandă astfel de intervenții asupra coroanei arborilor. În cazurile de urgențe, respectiv fenomene meteorologice nefavorabile, echipele municipalității acționează imediat pentru evitarea oricărui pericol.

Facem apel la constănțeni să nu lase mașinile în zonele în care se lucrează pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor și pentru a evita riscul ca unele dintre crengile tăiate să cadă pe autoturisme.

De asemenea, rugăm locuitorii muncipiului să înțeleagă că grămezile cu material lemnos depozitat în urma intervențiilor sunt ridicate de lucrători în cel mai scurt timp posibil“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Copacii „ciuntiţi“ de pe taluzul plajei Modern, în epoca PNL - USR

09 Apr 2021 2501

UPDATE Incredibil! Copii răniţi după ce au fost loviţi de crengile unor copaci toaletaţi de muncitori

22 Aug 2019 1661

Toaletarea copacilor de pe aleea Garofiței se face peste mașinile oamenilor? (galerie foto)

03 Aug 2016 2644

Lemnele de la copacii toaletați din Constanța, transformate în obiecte decorative (galerie foto)

02 Mar 2016 3196