Actualitate

Coronavirus Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea metodelor de comunicare la distanță în interacțiunea cu instituția


În contextul limitării răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Inspectoratul General pentru Imigrări reamintește cetățenilor instrumentele de comunicare la distanță și recomandă utilizarea acestora în interacțiunea cu instituția, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităților de relații cu publicul.
 
Astfel, pentru depunerea documentelor în vederea reglementării dreptului de ședere a cetățenilor străini în țara noastră, obținerea avizelor de angajare sau detașare, dar și alte operațiuni, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă interacțiunea la distanță prin utilizarea serviciul electronic din aplicaţia portaligi.mai.gov.ro, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităților de relații cu publicul.
 
Aplicația poate fi  accesată la următorului link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/
 
Cetățenii pot obține informații complete și permanent actualizate privind legislația aplicabilă în domeniul migrației, azilului și integrării persoanelor, prin consultarea paginii de internet a instituției la adresa http://igi.mai.gov.ro/
 
Site-ul public permite utilizarea formularelor online pentru accesul la informațiile de interes public și depunerea petițiilor. De asemenea, pentru transmiterea unor comunicări sau altor informări cetățenii pot utiliza adresa de email sau corespondența poștală.
 
Totodată, pentru informații cu caracter general sau situații speciale, la nivel central este pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 021.410.99.40, iar la nivel teritorial datele sunt disponibile în secțiunea Contact a site-ului, accesând următorul link: http://igi.mai.gov.ro/ro/node/contact
 
Tot în același context, accesul persoanelor în zona de relații cu publicul se va face în baza documentelor justificative și în limita ghișeelor disponibile.
 
De asemenea, au fost suspendate vizitele în cadrul centrelor aflate în administrarea instituției și au  fost stabilite mai multe măsuri de prevenire în scopul asigurării protecției persoanelor cazate.
 
În funcție de evoluția situației la nivel național, Inspectoratul General pentru Imigrări va comunica măsurile dispuse care au în vedere atât protejarea propriului personal, cât și a cetățenilor.
 
Activitățile de audiență, atât la nivelul aparatului central, cât și la sediile structurilor teritoriale de imigrări, au fost suspendate până la data de 31 martie a.c.
 
Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă cetățenilor străini și europeni aflați pe teritoriul României să ne contacteze pentru orice aspect care intră în competența instituției și să respecte măsurile dispuse de autorități în eforturile de prevenire și combatere a răspândirii noului virus, transmite un comunicat de presă din partea Inspectoratului General pentru Imigrări. 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Dacă veți primi o ofertă de muncă în străinătate, ținând cont de contextul actual, veți pleca?

06 Jul 2020 466

#ConstantaEsteBine Unde-s mulți, puterea crește! Donațiile care au făcut diferența la Spitalul Județean Constanța

06 Jul 2020 686

Raed Arafat, despre epidemia de Coronavirus „Numărul cazurilor active ar putea crește în următoarele zile“

05 Jul 2020 591

MAE, despre românul confirmat cu noul coronavirus în Grecia

05 Jul 2020 425

Raport „Covid“ local 426 de pacienți vindecați la Constanța. Alți 98 sunt încă internați

05 Jul 2020 670

Pentru limitărea infectării cu virusul Covid-19 Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate din județul Constanța.

05 Jul 2020 395

Coronavirus România De la ultima informare, au fost înregistrate 391 de noi cazuri de îmbolnăvire. Un nou deces la Constanța

05 Jul 2020 691

Județul Tulcea Autoritățile, acțiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus în zonele aglomerate (galerie foto)

05 Jul 2020 950

MAE Timpul de aşteptare în punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata - Promachonas a scăzut la 3 ore

04 Jul 2020 650

O turistă româncă a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în insula Creta

04 Jul 2020 711

Coronavirus Situația la nivelul județului Constanța. 95 de persoane, internate

04 Jul 2020 1039

Acțiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus în zonele aglomerate din județul Tulcea

04 Jul 2020 829

Raportul „Covid“ de la ora 13.00 Constanța, 475 de cazuri confirmate. Peste 1.000 de pacienți asimptomatici

04 Jul 2020 1340

Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc, confirmat pozitiv la testul efectuat pentru coronavirus

04 Jul 2020 526

Crucea Roșie Română, 144 de ani de activitate. „Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară“ (video)

04 Jul 2020 715