Cozi interminabile la Constanța! Cu cât a crescut numărul de cereri pentru eliberarea de pașapoarte (GALERIE FOTO+VIDEO)

  • Peste 700 de cereri sunt depuse pe zi, conform datelor furnizate de conducerea serviciului de pașapoarte
 
Marți, 8 martie, autoritățile constănțene anunțau că Serviciul de Pașapoarte Constanța funcționează la capacitate maximă, cu program prelungit. Astfel, este deschis programul cu publicul de la 08:00, până la ora 20:00, la trei dintre cele șase ghișee folosite pentru depunerea de documente în vederea eliberării pașapoartelor.

 
Având în vedere că portalul epasapoarte.ro este suprasolicitat, cei care nu au programare se pot prezenta la Serviciul de Pașapoarte, dar vor fi preluați în următoarele două situații:
  • între programări, dacă persoanele care au folosit portalul se prezintă la timp pentru programare și nu se creează decalaje;
  • dacă există situații în care cetățeni programați online nu se mai prezintă la ghișeu.

 
Odată cu trecerea stării de alerte, implicit ridicarea restricțiilor, oamenii se prezintă în număr tot mai mare la serviciul de eliberare a pașapoartelor.
 
Echipa ZIUA de Constanța a fost ieri, 9 martie, la Serviciul de Pașapoarte Constanța, din incinta Tomis Mall Constanța, iar la fața locului erau zeci de persoane, cu copii mici. Nu toți aveau programări.
 
Peste 700 de cereri sunt depuse pe zi, conform datelor furnizate de conducerea serviciului de pașapoarte. Totodată, oamenii invocă varii motive. Mulți spun că vor să plece cu cei mici în vacanță, odată cu ridicarea restricțiilor, în timp ce alții vor să fie preventivi. Astfel, la data de 9 martie 200, ora 12.00, cea mai recentă dată de programare era la finele lunii mai, după cum reiese din screenshotul de mai jos.


 
Oamenii au venit din varii motive, nu doar de teamă. Mulți vor să plece în țări care cer pașaportul pentru intrare, cum ar fi Scoția sau Statele Unite ale Americii.
 

„Am venit pentru că nu mai sunt programări online… tocmai în mai. Mi-a zis să așteptăm aici, dar nu este niciun ghișeu pentru cei neprogramați, pentru cei neprogramați… chiar dacă vin doi, trei, tot nu bagă. Eu am pașaport, dar băiatul a găsit un loc de muncă în America și este posibil să plece cât mai repede. Am zis că poate facem mai repede, tot se înghesuie să intre și degeaba”, ne-a spus un constănțean care aștepta la coadă.


 
„Nu mai pot să merg la copii fără pașaport de-acuma. Sunt în Scoția. Am programare, dar căutam să iau o cerere, dar nu știu de unde să o iau. Nu mă așteptam să fie coada asta. Oamenii le e frică și de război, de mai multe, iar eu trebuie să merg acolo la copii. Eu mergeam în fiecare iarnă acolo. Dar din cauză la pașaport, iarna asta nu s-a mai putut”, ne-a spus un alt bărbat.
 

Peste 750 de cereri, zilnic



 
„În această perioadă, funcționăm cu un număr de cereri înregistrate – în jur de 750 de cereri zilnic se primesc la ghișeu. Majoritatea sunt primite în regim de programare online, și atât cât ne permite locul și timpul, preluăm toate persoanele care nu sunt programate și totuși doresc pașaport. Începând de săptămâna trecută, de luni, programul s-a decalat, inițial, până la 18.30, iar în clipa de față lucrăm cu program cu publicul de la 8.30 la ora 20.30. încercăm să primim toate cererile care sunt în solicitare în acest moment.
 
În primul rând, recomand programarea online. Este cel mai elegant și eficient mod de a se primi și înregistra o cerere de pașaport, fără timpi de așteptare, în măsura în care putem ține acest ritm. Într-adevăr sunt foarte multe solicitări, din constatările noastre am observat că programările sunt cam la maxim, până după data de 4-5 aprilie. În aceste condiții, chiar și persoanele neprogramate sunt acceptate, în perioadele în care cei programați nu se prezintă la programare”, ne-a transmis Adrian Manea, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Constănțenii au luat cu asalt Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte. Autoritățile consideră că numărul solicitărilor a crescut datorită relaxării condițiilor de călătorie

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se schimbă legea privind emiterea pașapoartelor! Proiect adoptat de Guvern

04 Jan 2024 1212

O nouă platformă de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte

26 Mar 2023 1554

Paşaportul simplu electronic devine act de identitate Negoi a depus un proiect de lege în sprijinul cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate

23 Feb 2023 1874

Un polițist de la Serviciul de Pașapoarte Constanța a fost condamnat!

16 Nov 2022 2633

Un agent șef principal de poliție de la Pașapoarte Constanța, sub control judiciar, pentru luare de mită (DOCUMENTE)

15 Jul 2022 4765

Agent al Serviciului de Paşapoarte Alba, arestat după ce și-ar fi violat fiul de 5 ani

28 Mar 2022 2323

Ziua Pașaportului. Cât costă un pașaport simplu temporar

19 Mar 2022 1720

MAI Program prelungit și în week-end la serviciile de pașapoarte pentru evitarea aglomerării

09 Mar 2022 1345

S-a dublat numărul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor la Tulcea

09 Mar 2022 1149

Aglomerație la Serviciul de Pașapoarte Constanța. Programul a fost prelungit

08 Mar 2022 4447

Constănțenii au luat cu asalt Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte. Autoritățile consideră că numărul solicitărilor a crescut datorită relaxării condițiilor de călătorie

07 Mar 2022 8161

Închisoare cu executare pentru o mămică din Constanța care s-a dus la Paşapoarte cu un alt copil. Dosarul, în apel

24 Jan 2022 16726

Dotări noi pentru Instituțiile Prefectului. Ce funcționari vor avea pistoale noi

20 Apr 2021 2088

MAI Serviciile publice comunitare funcționează la capacitate maximă pentru cei ale căror documente au expirat pe perioada stării de urgență

27 Jun 2020 1605

După 15 ani, Serviciul Paşapoarte Constanţa se mută în casă nouă. Unde va funcţiona

12 Dec 2019 8068