Cumpăna A XIX-a ediție a Festivalului Național "Rodul pământului", la final (GALERIE FOTO)

Foto: Cumpana NewsFestivitățile cu ocazia Zilelor Recoltei au adunat în comuna Cumpăna mii de cumpăneni dar și oaspeți veniți din întreaga țară, care s-au bucurat în cele doua zile ale Festivalului Național "Rodul pământului" ajuns la cea de-a XIX-a ediție de un spectacol extraordinar, experiențe culinare din cele mai diverse, cât și produse naturale și tradiționale la cele mai bune prețuri.

Potrivit organizatorilor, producători din întreaga țară, agricultori, grădinari, apicultori ori crescători de păsări şi de animale, dar şi meşteri populari, au oferit vizitatorilor o variată gamă de produse pentru sezonul rece.

„Grătarele cu mici, cârnaţi sau fripturi, împreună cu muzica populară autentică şi cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, au întregit atmosfera de sărbătoare oferind celor prezenți şi un prilej de distracţie, pe lângă sacoşele pline cu roadele toamnei.
În cea de-a doua zi a sărbătorii, spectacolul a fost unul pentru toate gusturile, cei prezenți s-au bucurat de folclor autentic și au dansat cu fiecare ocazie. Au fost premiați vârstinicii comunei, cât și cei mai buni gospodari. Momentul preferat al tuturor a fost degustarea CELEI MAI MARI PLĂCINTE DOBROGENE, doborându-se recordul ultimei ediții, anul acesta măsurând 52 de metri. Ca la orice mare sărbătoare, manifestările s-au încheiat cu mult-așteptatul foc de artificii“ - au mai precizat organizatorii. 

Au fost două zile extraordinare, cu un decor superb, produse tradiționale, must proaspăt stors și ansambluri folclorice ce au scos perfect în evidență multitudinea de obiceiuri, datini și tradiții autentice românești.

„Mulțumim Lui Dumnezeu pentru roadele pământului, pentru aceste tradiții, obiceiuri minunate și folclor! Mulțumim tuturor celor prezenți la sărbătoarea noastră, artiștilor, expozanților, agenților economici, funcționarilor Primăriei, sponsorilor și tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment de tradiție!“ - au mai transmis organizatorii. 

Citește și: 

Ștafeta sportului constănțean a ajuns la destinație, în comuna Cumpăna. „Va fi păstrată la loc de cinste“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivalul Național „Rodul Pământului” a readus în comuna Cumpăna bunătățile toamnei

01 Oct 2023 1847

Primăria Cumpăna organizează cea de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”. Programul evenimentului

26 Sep 2023 5149

Primăria Cumpăna organizează cea de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”

19 Sep 2023 2262

Galerie Foto Primăria Cumpăna a organizat, după o pauză de doi ani, Festivalul Rodul Pământului

25 Sep 2022 2361

Primăria Cumpăna Festivalul "Rodul pământului" revine! Ce surprize sunt pregătite

18 Sep 2022 3191

O nouă ediție a festivalului „Rodul Pământului” la Cumpăna

21 Sep 2021 2662

Comuna Cumpăna a îmbrăcat haine de sărbătoare la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Rodul Pământului” (galerie foto)

30 Sep 2019 1917

Festivalul Internaţional ”Rodul Pământului”, la Cumpăna

24 Sep 2019 1915

Producători agricoli, crescători de animale şi meşteri populari, la Festivalul internaţional „Rodul Pământului“, organizat de Primăria Cumpăna

02 Sep 2019 2062

Stropit cu voie bună, muzică, must şi purceluşi la proţap Festivalul „Rodul pământului“, organizat de Primăria Cumpăna, un real succes (galerie foto)

01 Oct 2018 2627

Cumpăna e în sărbătoare. Zeci de locuitori ai comunei și oaspeți de seamă la Festivalul internațional Rodul pământului (galerie foto)

29 Sep 2018 2707

Distracţie şi voie bună la Cumpăna Festivalul internaţional „Rodul Pământului”, la cea de-a XVI-a ediţie

22 Sep 2018 2962

Cumpănenii au petrecut la Zilele Recoltei Ministrul Petre Daea, oaspetele evenimentului, a cumpărat zacuscă şi miere de Cumpăna (galerie foto+video

25 Sep 2017 2909

Ministrul Petre Daea, la ​Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“

22 Sep 2017 2577

​Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“, la cea de-a XV-a ediţie

19 Sep 2017 3401