Daniel Georgescu, consilierul cu contracte la... Consiliu

05expertiza-DanielGeorgescuNicusorConstantinescu.jpgÎntr-un interviu acordat cotidianului România Liberă (http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/secretar-general-ani-25-dintre-alesii-locali-au-contracte-intre-firmele-lor-si-consiliile-in-care-activeaza-253458.html), secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) vorbeşte despre date care arată că zona cea mai vulnerabilă privind conflictul de interese se află în teritoriu, printre consilierii judeţeni şi locali.

„Potrivit unui studiu condus de Horia Georgescu, 25 la sută din consilierii judeţeni au contracte cu propriile firme. Agenţia Naţională de Integritate, care a fost lăudată în raportul preliminar al Comisiei Europene, este însă supusă permanent presiunilor politice, după cum spune Horia Georgescu, mărturisind că politicienii dau telefoane şi chiar îi ameninţă pe funcţionarii Agenţiei", se arată în România Liberă.

Poate că la Constanţa situaţia nu stă tocmai la fel. Dar, la noi s-a inventat... struţo-cămila. La Constanţa, consilierii locali au contracte la alte instituţii conduse de colegi de-ai lor de partid. Spre exemplu: Expertissa Constanţa şi Consiliul Judeţean. Societatea este condusă de consilierul local PSD Daniel Georgescu. Iar CJC-ul de şeful său pe linie de partid, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Georgescu a devenit consilier local în 2008. În acelaşi an, culmea, a început şi Expertissa Constanţa SRL să câştige contracte la Consiliul Judeţean. Nu trebuie să „scotocim" prea mult. http://www.e-achizitii.com, la capitolul atribuiri, ne prezintă nu mai puţin de 19 contracte, totalizând aproximativ 6.700.000 de lei, pe care SC Expertissa Constanţa le-a câştigat de la Judeţul Constanţa. Asta din mai 2008 până în noiembrie 2011. Dar oare ce o mai urma?!

Printre înţelegerile contractuale se află contracte ce au ca obiect mape de promovare, echipamente de tehnică de calcul, furnizare laptopuri, laboratoare IT, furnizare consumabile, software modelare 3D şi software scanner 3D, servicii de publicitate şi de editare-tipărire. Ce mai, aproape toată gama. Mai contează că Georgescu este consilier local şi că este coleg de partid cu Nicuşor Constantinescu? Câtuşi de puţin!

Veri?!

Expertissa Constanţa SRL este patronată de Expertissa HQ, altă societate cu lipici la licitaţii, la nivel naţional, şi de Daniel Georgescu, PSD-istul despre care am făcut vorbire anterior. Forma-mamă, Expertissa HQ, este „copilul" lui Ion Colţan, al cărui frate, Nicolae, a fost angajat al, culmea, Consiliului Judeţean. De asemenea, comentatorii de pe site-ul www.ziuadeconstanta.ro spuneau, la un moment dat, că fraţii Colţan ar fi chiar verii lui Nicuşor Constantinescu (//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/politic/secretul-sc-expertissa-constanta-srl-pentru-castigarea-contractelor-66147.html ).

Potrivit declaraţiei de avere, consilierul local Daniel Georgescu nu are terenuri, nici conturi sau datorii la bănci. Deţine un apartament cumpărat în 1998 şi un autoturism Skoda din 2002. Câştigă de la Expertissa Constanţa şi de la Consiliul Local. Însă, în declaraţia de avere semnată în iunie 2011 nu se precizează sumele agonisite, ci doar faptul că ele se regăsesc în fişa fiscală a anului 2010.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL-„Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 145

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 449

Lista consilierilor PNL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 597

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 712

Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța își depune luni candidatura

28 Apr 2024 577

Termen în dosarul dintre CJ Constanța și o firmă din București

28 Apr 2024 304

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 520

IPJ Tulcea, la Ziua Porților Deschise a Aeroportului Internațional ,,Delta Dunării" (FOTO)

27 Apr 2024 295

Biblioteca Județeană Panait Cerna din Tulcea sărbătorește 40 de ani de existență (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 459

Maestrul Gogu Neagoe va face parte din juriul Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, de la Sarighiol Deal, Beidaud și Tulcea

26 Apr 2024 482

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 617

Tulcea Spectaculoasa fântână arteziană de pe Faleza Ivan Patzaichin va fi redeschisă!

25 Apr 2024 586

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 433

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 712

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 352