Actualitate

Decizie CJSU. Masca de protecție, de astăzi, obligatorie în județul Constanța (document)

  • Masca de protecție, obligatorie în județul Constanța, începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00
  • Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani
  • Decizia a fost luată, în unanimitate, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de UrgențăÎn urma unei analize efectuate de reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:
  • Târguri, piețe, oboare;
  • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
  • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
  • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
  • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
  • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.
Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în intervalul 18:00 – 24:00, în următoarele zone de promenadă: faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.
Decizia a fost luată, în unanimitate, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pe ordinea de zi au fost discutate și alte subiecte aflate în strânsă legătură cu lupta autorităților de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
În acest sens, la recomandarea DSP Constanța, s-a votat, în unanimitate, introducerea în Planul Alb de organizare a sistemului sanitar județean dedicat COVID-19, a Spitalului Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus.

Nu în ultimul rând, membrii CJSU au discutat despre centrele de carantinare propuse de DSP Constanța, în conformitate cu Legea 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Astfel, taberele aparținând DJST, cu un total de 592 de locuri disponibile, au fost propuse ca centre de carantinare, proiect votat favorabil în CJSU. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

mihai

31 Jul, 2020 22:38

veniti in 1o1 sa vedeti ca nimeni nu poarta masca,daca le reprosezi asta te alegi si cu vreo palma .

Articole asemanatoare

Interviu cu locotenent colonel Puiu Răzvan Ivan, din Inspectoratul de Jandarmi Cum sunt respectate măsurile anti-Covid la Constanța!

08 Aug 2020 1482

Masca în aer liber devine obligatorie și în Tulcea. Când intră în vigoare prevederile

06 Aug 2020 568

Ce măsuri a luat Poliția legat de controlorul CFR filmat fără mască de protecție într-un tren de călători de pe ruta București-Constanța

04 Aug 2020 347

UPDATE - S-a autosesizat Poliția! Poziția oficială a CFR, legat de incident Dialog incredibil în trenul spre Constanța, pe tema purtării măștilor de protecție

03 Aug 2020 621

Iată de când Constanța. Masca de protecție, obligatorie atunci când se va aflăm pe litoral, în zone aglomerate, în intervalul 18.00 – 24.00

30 Jul 2020 1161

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, despre purtarea măștii de protecție “Gest de teribilism care pune în pericol nu doar sănătatea, ci și economia”

30 Jul 2020 2179

Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia intră în vigoare începând de joi (video)

28 Jul 2020 530

Mască obligatorie în aer liber? Iată ce spune premierul Ludovic Orban

27 Jul 2020 889

Sondaj de opinie Credeţi că sunt respectate măsurile de igienă privind purtarea măştii, a mănuşilor ori a distanței sociale?

15 Jun 2020 990

„Port Mască” Guvernul promovează o ramă pentru profilul de Facebook. Care este scopul ei

09 Jun 2020 576

Ordin comun al Ministerului Sănătății și MAI privind purtarea măștii. Va fi publicat în Monitorul Oficial. Reguli obligatorii

20 May 2020 2174

Raed Arafat „Dacă vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic şi să o călcaţi“

05 Apr 2020 648