Decizie importantă luată de Guvernul României! Vizată hărțuirea sexuală și morală la locul de muncă

Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Metodologiei privind prevenirea şi combaterea hârțuirii pe criteriu de sex, precum şi a hârțuirii morale la locul de muncă. 

Potrivit Guvernului României, prin actul normativ adoptat se continuă demersurile Guvernului României de promovare a principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați la nivel naţional, cu un cadru metodologic comun pentru instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, civile și militare, precum și pentru companiile private.

„Actul normativ, promovat de Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, are scopul de a asigura un mediu de lucru sigur pentru toți lucrătorii, fără violență și hărțuire, precum și încurajarea și menținerea unei culturi a muncii bazată pe demnitate și respect reciproc.

Concret, prin această hotărâre sunt transpuse principii directoare, cadrul legal, conceptual și metodologic, roluri și responsabilități, modalități de soluționare și sancțiuni în vederea sprijinirii atât a angajaților cât și a angajatorului în gestionarea fenomenului hărțuirii pe criteriul de sex și pe cel al hărțuirii morale la locul de muncă“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.


Totodată, HG se corelează cu politicile Uniunii Europene, Consiliului Europei și ale Organizației Națiunilor Unite pentru Egalitatea de gen, precum și cu angajamentele în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați, asumate de către România la Agenda ONU 2030. De asemenea, se subscrie și Recomandării Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, recomandare asumată în procesul de aderare al României la OCDE. 

Citește și: 

Un bărbat din Constanţa a fost reţinut, după ce a trimis mesaje cu conţinut obscen unei fete de 13 ani din Timişoara, dar și altor fete

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Tomis Antidrog Constanța, despre bullying „După numărul de cazuri înregistrate a devenit un fenomen, iar numărul victimelor crește în fiecare an“

13 Sep 2019 2539

Societatea Coremar SA, dată în judecată pentru „hărţuire la locul de muncă“

11 Sep 2014 3062