Actualitate

Delegație chineză în vizită la Constanța. Întâlnire la vârful conducerii politice și administrative. Vezi declarațiile oficialilor (galerie foto)

Partidul Social Democrat Constanța a primit astăzi vizita delegației oficiale a Chinei, aflată pentru câteva zile în România.

E.S. Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC, a venit la Constanța însoțit de Ambasadorul R.P. Chineze în România, E.S. Xu Feihong.

Oaspeții au vizitat Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din comuna Cumpăna, ocazie cu care au subliniat importanța relațiilor de prietenie româno-chineză, dar și o expoziție de pictură realizată de copiii din localitate.

Deosebit de încântat de tablourile realizate de cei mici, E.S. Liu Yunshan a declarat: “Expoziția este o miniatură a relațiilor de prietenie româno-chineză iar de-a lungul timpului au existat numeroase colaborări între cele două țări, colaborări care urmează să fie continuate de copiii noștri“.
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a subliniat, de asemenea, următoarele: ”Comuna noastră are toate premisele pentru a atrage atenția investitorilor, fraților noștri din R.P. Chineză“.


Tot în cursul zilei de astăzi, delegația oficială a părții chineze a avut o întâlnire privată cu liderii social democrați constănțeni, întâlnire la care au participat Felix Stroe, președintele PSD Constanța, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mircea Dobre, Ministrul Turismului și Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

De asemenea, la întâlnire a fost prezent și prefectul județului Constanța, dl Ioan Albu.

Cu această ocazie, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, a declarat:“Este o zi reper, care va avea urmări economice, rodnice, în orașul Constanța, care este o poartă de intrare în România. Am putea să dezvoltăm aici un parc industrial cu companii de renume din China, lideri mondiali pe piața de profil.“


Referitor la oportunitățile pe care le oferă zona Mării Negre, E.S. Liu Yunshan, a precizat că ”orașul Constanța, dar și județul, au o istorie bogată și veche de relații profunde de prietenie cu poporul chinez. Mulți lideri din țara mea, dar și oameni de afaceri, au speranța să dezvolte relațiile economice în această zonă, cum ar fi, spre exemplu, activitatea de operare în Portul Constanța.“

În perioada următoare, mai multe delegații din R.P.Chineză vor vizita Constanța cu interesul de a găsi oportunități de a investi aici.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Imagini de la evenimentPrimaria Cumpăna, vizitată de o delegaţie din China (galerie foto+video)

30 Oct 2017 896

China vrea să deschidă un centru de medicină tradiţională la Bucureşti (galerie foto)

06 Oct 2017 361

Delegaţie chineză la Primăria Cumpăna Primarul Mariana Gâju a înmânat lui Liu Yunshan o ie românească, un ştergar şi cheia comunei (galerie foto)

17 Jul 2017 1570

UE/CHINA - Rovana Plumb a invitat la PE o delegatie chineza la nivel inalt

28 Feb 2011 1218

Convorbiri oficiale militare romano - chineze

18 Aug 2009 956

Relatiile cu China, o oportunitate pentru judetul Constanta

10 Jan 2008 711

Saptamana culturii constantene la Shanghai a fost reprogramata

29 Jul 2003 369

Saptamana culturii constantene la Shanghai a fost reprogramata

29 Jul 2003 279