Desfășurare impresionantă de forțe la Cernavodă! Are loc simularea unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrică (GALERIE FOTO+VIDEO)

În perioada 3-5 octombrie a.c. se desfășoară exercițiul național privind producerea unei urgențe nucleare/radiologice *"Valahia 2023"*, care simulează un scenariu de accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă.

Potrivit ISU Constanța, scopul general al exercițiului constă în verificarea și integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgențe nucleare în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență în conformitate cu Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică(PNRSUNR), precum și antrenarea structurilor de răspuns și integrarea asistenței internaționale în răspunsul național.

„Exercițiul național Valahia 2023 reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a unor situații de urgență nucleară și radiologică improbabile, astfel asigurând protecția populației, a mediului înconjurător și a proprietății, a mai punctat sursa citată. 


Citește și: 

ISU DobrogeaExercițiul "Valahia 2023" - simularea unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Dobrogea Exercițiul "Valahia 2023" - simularea unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă

03 Oct 2023 983

Atenție! Acesta este un exercițiu! Exercițiu de simulare a unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă. Iată în ce perioadă

30 Sep 2023 888

Exerciţiu la o şcoală generală din Cernavodă. Elevii şi profesorii, evacuaţi (galerie foto)

22 Oct 2018 1323

Centrala Nuclear-Electrică (CNE) şi oraşul Cernavodă, scena unei impresionante desfăşurări de forţe

23 Sep 2016 2615

Cum ne protejăm în cazul unui accident nuclear?

12 Oct 2015 2358

UPDATE Exerciţiu de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear la Medgidia

09 Oct 2015 4064