Actualitate

Portul Midia. Se continuă operațiunile în vederea verticalizării navei eșuate (galerie foto + video)Alin Vintilă, reprezentant al firmei Grup Servicii Petroliere (GSP), a transmis că operațiunile cu scafandri continuă și astăzi, 8 februarie. Scafandrii izolează deschiderile din bordaj rămase sub nivelul mării și pomparea apei de la bord.

Între epavă și macaraua GSP Granit a fost coborât pontonul pentru intervenție.

Macaraua plutitoare GSP Granit este folosită pentru manipularea diferitelor materiale necesare operațiunii de ranfluare a navei eșuate.

În aceste momente se pompează apa de mare aflată în interiorul epavei.

Reprezentantul GSP a mai transmis și că nava este posibil să fie ridicată astăzi.

Scafandrii au reușit să amorseze și a doua pompă. Pe măsură ce nava se ușurează, macaraua și vinciurile  recuperează din cabluri.

Reamintim că în data de 14 ianuarie, contractul privind dezeşuarea navei Queen Hind din Portul Midia a fost atribuit către Grup Servicii Petroliere, de către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, în urma unei licitaţii publice. 35 de zile este termenul asumat de către GSP pentru dezeşuarea şi neutralizarea deşeurilor aflate la bordul navei - peste 14.000 de leşuri de berbeci, fiind practic încărcătura în proporţie de 90%, restul ieşind la suprafaţă la eşuare.

Sursă foto-video: Grup Servicii Petroliere

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava Queen Hind, eșuată în Portul Midia, scoasă la vânzare de executorul judecătoresc. Care este prețul de pornire (document)

26 Jun 2020 1892

Nava Queen Hind a fost dezeșuată, șenalul eliberat, oile incinerate. Încep procesele. Proprietarul navei și CN APM Constanța, protagoniști

22 Apr 2020 3066

Câte oi au fost scoase din nava Queen Hind, eşuată în Portul Midia. Ce spune şeful ANSVSA

04 Mar 2020 2933

O epopee, aproape de final. Nava Queen Hind ar putea fi adusă la chei

25 Feb 2020 1713

Ce spune directorul CN APM, Costel Stanca, despre ranfluarea navei Queen Hind din Portul Midia. Cum vor recupera banii

19 Feb 2020 2377

Portul Midia Acțiunile pentru ranfluarea navei eșuate continuă (galerie foto + video)

23 Jan 2020 1667

Navă eşuată în Portul Midia

10 Jan 2015 3207