Nemulțumiri după primele condamnări! Dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea ajunge la Constanța! (FOTO, VIDEO+DOCUMENT)

 
 
  • Decizia primei instanțe a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, potrivit portalului instanțelor de judecată, atât de către procurori, cât și de Cazacioc & CO SRL, de Cazacioc Gelu Daniel, dar și de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Nemulțumiri după primele condamnări în dosarul animalelor îngropate pe un teren viran din localitatea Smârdan, județul Tulcea!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în decembrie 2023, Judecătoria Măcin a decis în primă instanță condamnarea lui Cazacioc Gelu Daniel la 4 ani de închisoare cu executare.
 
De asemenea, tot potrivit portalului instanțelor de judecată, societatea comercială Cazacioc&Co SRL fost condamnată tot în primă instanță la amendă în cuantum de 133.333 de lei.
 
Tribunalul Tulcea a respins acţiunea civilă promovată de partea civilă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor cu sediul în Bucureşti.
 
Decizia primei instanțe a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, potrivit portalului instanțelor de judecată, atât de către procurori, cât și de Cazacioc & CO SRL, de Cazacioc Gelu Daniel, dar și de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!
 
Potrivit rechizitoriului, Gelu Daniel Cazacioc este suspectat de eliminarea de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale și care pot provoca daune semnificative mediului, evacuarea sau injectarea în apele subterane de deșeuri, reziduuri care conțin substanțe, bacterii sau microbi în cantități ce pot pune în pericol mediul și poluarea prin evacuarea în sol de deșeuri sau substanțe periculoase.

 
Persoana juridică Cazacioc & Co SRL Smârdan este acuzată de eliminarea de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale și care pot provoca daune semnificative mediului, evacuarea sau injectarea în apele subterane de deșeuri, reziduuri care conțin substanțe, bacterii sau microbi în cantități ce pot pune în pericol mediul și de poluarea prin evacuarea în sol de deșeuri sau substanțe periculoase.
 

Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
Despre Cazacioc & CO SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Cazacioc & CO SRL a fost fondată în decembrie 1992, se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase, are sediul social în Smârdan, județ Tulcea, iar ca asociați apar Cazacioc Gelu-Daniel, 69 %, Cazacioc Viorel, cu 19 %, și Cazacioc Elena, cu 12 %.
 
Potrivit Termene.ro, Cazacioc Viorel apare ca administrator.
 
Cazacioc Gelu-Daniel mai apare în Feed Earth SRL, iar Cazacioc Viorel mai apare în Virpanipat SRL.
 
Pentru anul 2022, cu 7 angajați, firma a raportat o cifră de afaceri netă de 4.250.971 de lei și un pofit net de 1.432.211 de lei.
 
Cazacioc & CO SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Școala Gimnazială „Gheorghe Banea” Măcin, Comuna Greci, Serviciul Public Ecosal Galați, Orașul Măcin, Primăria municipiului Tecuci, Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Vădeni, Primăria comunei Casimcea, Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon și Județul Tulcea.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și   
 
Matei Vlad Pascu cere să fie pus în libertate!
Tribunalul Constanța, anunț important în cazul șoferului implicat în tragedia de la 2 Mai

 
Tribunalul Constanța, termen nou în insolvența Adivin 95 SRL - „Supermarketul familiei tale“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primele condamnări în dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea! Inculpați, Cazacioc Gelu Daniel și Cazacioc&Co SRL (FOTO, VIDEO+DOCUMENT)

11 Dec 2023 1674

Video cu puternic impact emoțional! Dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea, amânat pentru la anul! (VIDEO)

12 Nov 2022 1509

Judecata în dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea, amânată (DOCUMENT+VIDEO)

11 Jul 2022 1684

„Cimitir“ în aer liber, la Tulcea! Începe procesul (MINUTĂ)

16 Feb 2022 1695

Cimitir în aer liber, la Tulcea! Rechizitoriul procurorilor din Constanța (document+video)

12 Oct 2021 7585

Detalii cutremurătoare din dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea (video)

21 Sep 2021 3458