Matei Vlad Pascu cere să fie pus în libertate! Tribunalul Constanța, anunț important în cazul șoferului implicat în tragedia de la 2 Mai

 
 
 
  • După accident, la nivelul Poliției Constanța au avut loc schimbări importante, respectiv: comisarul șef de poliție George Munteanu a fost împuternicit la comanda Poliției Rutiere Constanța, după eliberarea din funcție a comisarului șef Stoian Constantin, în contextul tragediei.
  • Totodată, inspector principal de poliţie Marian Moroianu a fost împuternicit șef al Poliţiei municipiului Mangalia, acesta preluând postul comisarului Cristea Dragoș, șef al Poliției municipiului Mangalia (împuternicit), eliberat din funcție tot după tragedia de la 2 Mai.
  • Au mai fost eliberați din funcții: comisar șef Marin Dincă - adjunctul al șefului IPJ Constanța, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, dar și inspector principal Radu Vachente, șef al Poliției Vama Veche​(împuternicit).
  • Ulterior, chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța, și-a dat demisia din funcția de conducere și s-a pus la dispoziția eșaloanelor superioare.
 

Matei Vlad Pascu, din București, trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, solicită revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură mai blândă.
 
Cererea tânărului a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Mangalia, prin respingerea acțiunii, ca neîntemeiată.
 
Matei Vlad Pascu a contestat decizia Judecătoriei Mangalia la Tribunalul Constanța.
 
Primul termen a fost fixat de tribunal pentru data de 9 ianuarie 2024.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va fi definitivă.
 
„Cutremur“ în Poliția din Constanța 
 

Așa cum se arăta în edițiile anterioare, înaintea accidentului de la 2 Mai, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea „bromazepam“, ce conținea 4 pastile, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
 
Chiar și în aceste condiții, tânărul acuzat de producerea accidentului a fost testat doar cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, nu și cu aparatul drug test.

 
Ulterior accidentului, la nivelul Poliției Județului Constanța au avut loc schimbări importante, respectiv: comisarul șef de poliție George Munteanu a fost împuternicit la comanda Poliției Rutiere Constanța, după eliberarea din funcție a comisarului șef Stoian Constantin, în contextul tragediei.
 
Totodată, inspector principal de poliţie Marian Moroianu a fost împuternicit șef al Poliţiei municipiului Mangalia, acesta preluând postul comisarului Cristea Dragoș, șef al Poliției municipiului Mangalia (împuternicit), eliberat din funcție tot după tragedia de la 2 Mai.
 
Au mai fost eliberați din funcții: comisar șef Marin Dincă - adjunctul al șefului IPJ Constanța, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, dar și inspector principal Radu Vachente, șef al Poliției Vama Veche​(împuternicit).
 
Ulterior, chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța, și-a dat demisia din funcția de conducere și s-a pus la dispoziția eșaloanelor superioare.
 
Surse
Chestorul Constantin Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, și comisarii șefi Nicolae Simion și Marin Dincă se pensionează!


 
Prin rechizitoriul din data de 10.10.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.
 
În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.
 
Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Exclusiv!
Filmul tragediei de la 2 Mai explicat de procurorii din Mangalia! Rechizitoriu după moartea a doi copii (DOCUMENT)

 
Închisoare cu suspendare!
Prima condamnare în cazul tragediei de pe Șoseaua Mangaliei! Victima, elevă la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
Se cer daune de 30 de milioane de euro
Achitare pentru un medic anestezist din Constanța acuzat de moartea unei paciente

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1426

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 839

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 482

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 568

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 376

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 664

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1391

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1208

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 591

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

17 Apr 2024 745

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1274

Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

16 Apr 2024 1031

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 768

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 962

LIVE Text Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Instanța a rămas în pronunțare (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 1183