Eduard Hellvig a demisionat! Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor


 
  • Iohannis  - „La acest final de mandat, SRI este o instituție bazată pe valori solide, pe un colectiv profesionist și performant, precum și pe un set corect de principii ale activității. Directorul Eduard Hellvig lasă, astfel, în urmă o instituție reformată, pregătită structural pentru viitor, adaptabilă și suplă în raport cu realități operaționale în continuă schimbare“.
 
 Președintelui României, Klaus Iohannis, a anunțat luni, 3 iulie 2023, că a luat act de retragerea din funcție a directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, al cărui mandat a „marcat restaurarea credibilității SRI și modernizarea consistentă a instituției pe care a condus-o“.
 
În continuare, tot cu privire la demisia lui Eduard Hellvig, președintelui României a mai declarat:
 

„Serviciul Român de Informații a redevenit o instituție ghidată de principiile democratice ale separației puterilor în stat, activitatea sa desfășurându-se astăzi în interiorul limitelor trasate de Constituție și concentrându-se pe misiunile sale definite clar de legislația în materie de securitate națională.
 
Pe perioada mandatului domnului Hellvig, s-a realizat transformarea instituțională completă la nivel local și central a SRI. Prin cele două proiecte principale, REGIO și CENTRIO, s-a modificat structural maniera în care Serviciul Român de Informații se raportează la operațiuni - mai profesionist, mai integrat și mai puțin birocratic.
 
Tot sub conducerea Directorului Eduard Hellvig s-a produs și predarea integrală către CNSAS a dosarelor preluate de SRI de la fosta Securitate și s-a încheiat astfel un proces complex de aplicare a legii și de redare către cetățenii români a dreptului de a avea acces la studierea arhivei fostei Securități.
 
Activitatea SRI din ultimii ani s-a bucurat, totodată, și de recunoașterea partenerilor euroatlantici, datorită proiectelor de cooperare pe care instituția le-a desfășurat în lumea serviciilor de informații.
 
La acest final de mandat, SRI este o instituție bazată pe valori solide, pe un colectiv profesionist și performant, precum și pe un set corect de principii ale activității. Directorul Eduard Hellvig lasă, astfel, în urmă o instituție reformată, pregătită structural pentru viitor, adaptabilă și suplă în raport cu realități operaționale în continuă schimbare“.

 
În contextul celor mai sus precizate, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate la conducerea Serviciului Român de Informații, președintelui României a decis decorarea lui Eduard Hellvig cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

Foto cu rol ilustrativ - Sursa - Facebook SRI
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Cu ce avere pleacă Eduard Raul Hellvig din fruntea SRI! (DOCUMENTE)
 
Directorul SRI Eduard Raul Hellvig a demisionat!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Marcel Ciolacu „Societatea românească nu este pregătită încă pentru un preşedinte independent“

02 Dec 2023 794

Primarul Vergil Chițac îl vede pe fostul director SRI, Eduard Hellvig candidat la alegerile europarlamentare

09 Jul 2023 1579

Eduard Hellvig a demisionat! Cine au fost șefii Serviciului Român de Informații, după 1989 și până în prezent! Cine a avut cel mai lung mandat

04 Jul 2023 1386

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a demisionat! Redăm integral declarația de presă

03 Jul 2023 916

Cu ce avere pleacă Eduard Raul Hellvig din fruntea SRI! (DOCUMENTE)

03 Jul 2023 2287

Directorul SRI Eduard Raul Hellvig a demisionat!

03 Jul 2023 1139

USR cere demisia directorului SRI, Eduard Hellvig Cătălin Drulă - „Securitatea a fost un creator de mentalităţi"

20 Jun 2022 1318

32 de ani de la înființarea practică a Serviciului Român de Informații!

24 Mar 2022 1437

31 de ani de la înființarea practică a Serviciului Român de Informații!

24 Mar 2021 1877

Claudiu Manda, despre protestele din 10 august "Au existat note care au fost trimise către MAI şi Jandarmeriei şi înainte şi după protest"

13 Sep 2018 1494

Directorul SRI, audiat la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii

11 Sep 2018 1906

Directorul SRI a anunţat că nu mai este în vigoare niciun protocol care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România

24 Aug 2018 1179

SRI, precizări cu privire la violenţele de vineri din Piaţa Victoriei

11 Aug 2018 2310

SRI condamnă ferm încercările de denigrare a instituţiei

25 Jun 2018 1661

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va rămâne la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor

22 Jun 2018 1749