Exercițiul FORMATEX23 România participă cu Modulul de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (RO CBRNDET)


foto: IGSU România participă cu Modulul de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (RO CBRNDET), certificat în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Exercițiul FORMATEX23 - Full Operational Response to Major Accidents Triggered by natural hazards – full scale EXercise 2023 se desfășoară până la data de 18 septembrie, în Austria, în zona industrială a orașului Linz, unde vor fi simulate situații de urgență complexe.

Obiectivele exercițiului urmăresc identificarea bunelor practici în ceea ce privește implicarea și interoperabilitatea răspunsului echipelor internaționale în cazul intervențiilor CBRN, transmite IGSU. 

La această aplicație tactică participă aproximativ 400 de specialiști, iar alături de Modulul RO CBRNDET mai sunt implicate și echipe din Estonia, Franța, Germania, Țările de Jos și Austria.

FORMATEX23 are scopul desfășurarea unui eveniment la scară largă (multinațional, multi-nivel, multi-agenție), care implică organizații și structuri naționale și regionale de răspuns la situații de urgență, pentru a îmbunătăți și consolida cooperarea, în contextul accidentelor majore declanșate de hazarde naturale.

Exercițiul este planificat să implice modulele Mecanismului de protecție civilă al Uniunii (UCPM) active în domeniul pericolelor CBRN, precum și experți tehnici care vor completa golul operațional din organizația de răspuns local și național. Ei vor avea ocazia să se antreneze într-un mediu cu pericole multiple, împreună cu experți locali în protecția civilă și răspunsul la urgențe. Echipele de răspuns se vor concentra pe răspunsul și gestionarea situațiilor de urgență în timpul evenimentelor complexe cu mai multe pericole, cu accent pe pericolele CBRN și poluarea mediului, a mai punctat sursa citată. 

FORMATEX23 își propune să îmbunătățească capacitățile agențiilor, serviciilor de urgență și ale Mecanismului de protecție civilă al Uniunii în ceea ce privește pregătirea și răspunsul la dezastrele Natech. Riscurile NaTech (Natural hazard triggering TECHnological disasters) sunt definite ca fiind probabilitatea de apariție a unor dezastre tehnologice provocate de dezastrele naturale.


Citește și:

„Îngerii“ la SMURD Suceava! Trei salvatori au intervenit în ajutorul unei femei care a căzut pe stradă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1036

Firme Constanța Imsat Elconmet SA convocă Adunarea Generală a Acționarilor pentru evaluarea situațiilor financiare din 2023

27 Apr 2024 326

Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” a început antrenamentele cu ISU Medgidia (FOTO)

24 Apr 2024 313

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 389

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1391

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 457

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești au participat la un exercițiu tactic cu trageri de luptă în Poligonul Babadag

17 Apr 2024 401

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 433

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 736

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1198

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 885

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 777

Cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române, Sea Shield 24”, în plină desfășurare (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 470

Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent mâine la Constanța

10 Apr 2024 766

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2518