Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

Foto: Facebook/Federația SanitasFederația SANITAS din România face un apel public către toate organizațiile sindicale din Sănătate și Asistență socială în acest moment crucial în care toți se confruntă cu probleme grave în ceea ce privește condițiile de muncă, remunerația și siguranța angajaților pe care îi reprezintă. 

„Din păcate, dialogul cu autoritățile și instituțiile responsabile nu a adus schimbările necesare, iar drepturile noastre fundamentale sunt în continuare încălcate.
Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, astfel încât guvernanții să nu aibă motive pentru a declara ilegală greva generală în cele două sisteme. Până în acest moment am strâns un număr semnificativ de semnături, ceea ce demonstrează din plin hotărârea membrilor noștri de a nu mai accepta tratamentul discriminator și promisiunile fără acoperire ale guvernanților.
Însă problemele majore cu care se confruntă Sănătatea și Asistența socială nu sunt numai ale membrilor SANITAS, ci ale tuturor angajaților“ - se arată în scrisoarea deschisă a Federașiei Sanitas.


Conform sursei citate, în România anului 2024 este inadmisibil ca spitalele să ajungă în situația de a închide camerele de gardă din lipsă de personal medical de specialitate!

„Este inadmisibil ca secții întregi să funcționeze la nivel de avarie, cu echipe medicale incomplete în care fiecare angajat acoperă munca a două sau trei posturi, cu resurse materiale limitate și în condiții de nesiguranță la locul de muncă.
Este inacceptabil ca în sistemul public de sănătate să existe un deficit de personal de peste 30.000 de posturi iar în cel de asistență socială unul de peste 15.000 de posturi care să nu poată fi acoperite, fie din cauza blocajelor legislative, fie din cauza unei salarizări necorespunzătoare.
Guvernanții trebuie obligați să înceteze odată cu minciuna salariilor mari din Sănătate! Realitatea este că în acest domeniu, ca și în asistența socială, modalitatea de stabilire a salariilor de bază a fost diferită față de ceilalți bugetari. Sunt singurele familii ocupaționale în care s-au aplicat patru modalitați de salarizare în ultimii șase ani, ceea ce a creat discriminări majore între categoriile profesionale.
Astfel, câteva categorii de salariați nu au mai beneficiat de nicio creştere salarială din martie 2018, iar pentru restul angajaților din cele două domenii s-au acordat doar o parte din drepturile salariale anuale legale. Consecința? Cei mai mulți angajați din Sănătate și Asistență socială au acum salariul de bază situat sub nivelul salariului mediu pe economie iar inflația și scăderea puterii de cumpărare din ultimii ani îl devalorizează continuu.
Considerăm că este momentul să facem front comun în declanșarea celui mai mare conflict colectiv de muncă din cele două domenii.
Suntem organizații sindicale și avem o responsabilitate legală, statutară și morală de a ne asigura că cei pe care îi reprezentăm sunt tratați corect în relațiile de muncă, că activitatea lor profesională este recunoscută, este respectată cu adevărat și este recompensată la adevărata valoare economică și socială.
În condiţiile în care cele două organizaţii sindicale reprezentative din sistemul sanitar au decis să meargă împreună în această acţiune, vă solicităm să vă alăturaţi şi să susţineţi demersurile Federației SANITAS!
Un conflict colectiv de muncă declanșat și susținut în acest moment de toate organizațiile sindicale va arăta guvernanților și opiniei publice că situația din sistemul public de Sănătate și Asistență socială este atât de gravă încât nu mai este loc pentru concesii, jumătăți de măsură sau false soluții.
Împreună vom reuși să aducem schimbările necesare pentru a asigura un viitor mai bun pentru toți profesioniștii din cele două domenii“ - au mai precizat reprezentanții Federației Sanitas.

Citește și: 

Sindicatul Sanitas Constanța a început strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă în sănătate și asistență socială

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alexandru Rafila „Suntem aproape de un acord cu reprezentanții Sanitas”

01 Feb 2024 715

Premierul Marcel Ciolacu - Indemnizaţiile persoanelor cu handicap vor fi mărite anul acesta

26 Jan 2024 722

Guvernul RomânieiConsultări ale prim-ministrului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 442

Guvern Consultările premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 636

Premierul Marcel Ciolacu „Prioritatea mea din aceste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu“

24 Jan 2024 660

Protest al cadrelor medicale în fața Ministerului de Finanţe! Solicită majorarea salariilor cu cel puţin 20% (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 637

Guvern Discuții cu reprezentanții Sanitas privind revendicările din sistemul de sănătate

17 Jan 2024 754

Guvernul RomânieiUpgrade -Programul premierului Marcel Ciolacu - 17 ianuarie 2024

17 Jan 2024 498

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 17 ianuarie 2024

17 Jan 2024 413

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe consideră inoportună greva din sănătate anunțată de Sanitas!

10 Jan 2024 930

Sindicatul Sanitas Constanța a început strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă în sănătate și asistență socială

22 Dec 2023 772

Federaţia Sanitas anunță deschiderea conflictului de muncă

14 Dec 2023 852

SANITAS declanșează conflictul colectiv de muncă după ce negocierile cu Guvernul României au eșuat

14 Dec 2023 633

Vești bune! Guvernul adoptă Ordonanța de Urgență privind plata gărzii şi a voucherelor de vacanţă

31 Aug 2023 855

Grevă japoneză în instituțiile publice de sănătate și asistență socială. Ce revendicări au sindicaliștii

07 Jun 2023 900