Felicia Ovanesian, fostul city manager al municipiului Constanța, „felicită” viitorul secretar general al Primăriei Constanța

Felicia Ovanesian, fostul city manager al municipiului Constanța, a făcut o nouă postare pe o cunoscută rețea de socializare, unde vorbește despre problemele de urbanism, de secretarul general și de eliberarea ceritficatelor de urbanism/ autorizații de construire. Totodată face și referire la concursul care va avea loc mâine pentru ocuparea funcției de secretar general al municipiului.


Redăm mai jos postarea integrală:

„Urbanismul în Constanța se prezintă cam așa:

AM AVUT, noi toți, un secretar general ( care trebuie să semneze certificate de urbanism și autorizații de construire după arhitectul șef și anterior primarului) care și-a asumat riscurile inerente respectării legii ( presiuni, abordări în parcarea instituției, preferabil pe întuneric, intimidări etc.) A refuzat FOSTUL SECRETAR GENERAL semnarea certificatelor și autorizațiilor nelegale, emanate de arhitectul șef. Nelegale din diverse motive: încălcarea reglementărilor urbanistice, lipsa avizelor obligatorii conform legii, lipsa PUD sau PUZ obligatoriu, lipsă acord vecini etc. "Amănunte" lipsite de relevanță pentru arhitectul șef


Puțini ar fi rezistat presiunilor. Interne și exterioare. FOSTUL secretar general a făcut-o.

Puțin, extrem de puțini dintre cei cărora li s-a refuzat emiterea certificatelor sau autorizațiilor s-au adresat instanței. Au pierdut. Refuzul a fost CORECT.


Alții, cei mulți, au așteptat, răbdători, uneori și mai mult de un an să se schimbe/să fie schimbat secretarul general. Și au avut noroc. pentru că noul SG a emis toate certificatele și autorizațiile refuzate OFICIAL de fostul SG. Nu am cunoștință dacă și pe cele pentru care instanța stabilise deja, prin hotărâri definitive, că nu trebuie emise, dar e ușor de verificat.


Aș sublinia, punctual, următoarele:

a. referindu-mă exclusiv la supraetajări, pentru că majoritatea certificatelor și autorizațiilor respinse se refereau la supraetajări: dacă pe o singură stradă de 300-400 m emiți 2 supraetajări la imobile de locuințe colective te-ai trezit deja cu 8 apartamente în plus și minim 16 autoturisme aferente. ȘI s-a dus liniștea, aerul ozonat, locurile de parcare. Te alegi cu haos

b. unul dintre cei 2 secretari generali a greșit. fie cel care a refuzat emiterea, fie cel care le-a emis. Din această perspectivă nu există niciun dubiu. În termeni administrativi, greșeala asta s-ar putea numi "abuz n serviciu". TImpul va dovedi ce și cum, câtă vreme opinia unuia dintre secretari a fost validată nu numai de instanță, prin hotărâri definitive, dar și de avocații primăriei consultați în acest scop.

c. când la urbanism ai un șef care declară senin că ultima lui grijă este că ajunge la pușcărie și un șef suprem care întreabă retoric un avocat care a anulat câteva autorizații la viața lui de unde știe că certificatele/autorizațiile emise de noul SG sunt nelegale, ceva "miroase". Urât miroase.
toate cele de mai sus au un scop. Doresc să felicit pe această cale actualul secretar general al municipiului, vremelnic delegat pe perioadă determinată, pentru titularizarea pe post ca efect al concursului din 08.05.2023”, a scris Felicia Ovanesian pe pagina sa de Facebook.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Judecătoria Constanța Candidatura Feliciei Ovanesian, contestată!

29 Apr 2024 770

Alegeri Locale Constanța 2024 Candidatul independent, Felicia Ovanesian, susținut de un fost primar al municipiului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 2271

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 797

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 1205

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 1105

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 1091

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru a candida ca independent la Primăria Municipiului Constanța

23 Mar 2024 1121

Se luptă în instanță pentru recuperarea restanțelor financiare Fratele Feliciei Ovanesian, printre foștii angajați neplătiți de afaceristul Gabriel Comănescu!

05 Mar 2024 3988

Felicia Ovanesian a schimbat denumirea Asociației „Liga pentru Drepturile Constănțenilor”

30 Jan 2024 1002

Și-a suspendat contractul de muncă Un fost director executiv din Primăria Constanța a renunțat la procesul intentat Consiliului Local. Era vizată una dintre organigramele municipalității!

21 Jan 2024 1672

Primarul Constanței, cot la cot cu City Managerul, învingători la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Jan 2024 1056

Surprize-surprize pe piața media locală! Și fostul ministru PSD, Mircea Dobre a bătut palma cu postul Antena 3 Constanța

19 Jan 2024 1700

Felicia Ovanesian intră în televiziune!

15 Jan 2024 2885

Felicia Ovanesian a dat în judecată Primăria Constanța!

21 Dec 2023 3328

Felicia Ovanesian, despre eventuala candidatură la Primăria Constanța!

15 Dec 2023 1192