Film de groază la Galați! Tânără bătută de soț, copii răpiți de bunică! Cine a ajuns după gratii

Poliția. Foto: facebook/DGPMBLa data de 13 noiembrie 2023, în jurul orei 10:00, Secția 4 Poliție Galați a fost sesizată prin apel telefonic cu privire la faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați – Secția U.P.U. se află o tânără, cu vârsta de 21 de ani, victimă a unei agresiuni.
        
Potrivit IPJ Constanța, polițiștii care s-au deplasat la spital au identificat persoana agresată, iar în urma discuțiilor purtate cu aceasta și a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data menționată, în jurul orei 08:00, în timp ce aceasta se afla la adresa de domiciliu, din municipiul Galați, cartier Micro 40, ar fi avut un conflict spontan cu soțul ei, cu vârsta de 26 de ani.

„În timpul acestui conflict soțul și-ar fi agresat fizic soția, aceasta suferind mai multe leziuni, motiv pentru care, ulterior, a fost solicitat la fața locului un echipaj de la ambulanță, care a preluat-o și transportat-o la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigațiile medicale.  

S-a întocmit formularul de evaluare a riscului și, întrucât a rezultat că persoana agresată fizic se află în pericol și există risc cu privire la integritatea fizică și viața sa printr-un nou act de violență domestică, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru 5 zile, prin care i s-a interzis bărbatului, de 26 de ani, să se mai apropie la o distanță mai mică de 200 de metri de soția sa.
                  
Între cei doi soți au mai fost înregistrate fapte similare la nivelul Secției 4 Poliție Galați, fiind emise și în trecut ordine de protecție, însă victima s-a împăcat de fiecare dată cu agresorul.
        
S-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie, cercetările urmând a fi continuate de polițiștii din cadrul unității de poliție mai sus menționată“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.

La data de 16.11.2023, Judecătoria Galați a confirmat ordinul de protecție provizoriu emis de către polițiștii Secției 4 Poliție, iar pe lângă menținerea măsurilor dispuse inițial, a dispus ca cei doi copii minori, un băiețel, cu vârsta de 4 ani și 11 luni și o fetiță, de 1 an și 11 luni, să fie încredințați mamei, urmând ca aceasta să exercite exclusiv autoritatea părintească, iar domiciliul acestora să fie la mamă.
        

„La aceeași dată, s-a încercat punerea în executare a ordinului de protecție, ocazie cu care soțului agresor i s-au adus la cunoștință prevederile sentinței civile, însă nu s-au putut institui măsurile suplimentare dispuse, întrucât cei doi copii minori nu au fost identificați la domiciliul bărbatului. Acesta a precizat că de la data agresiunii, minorii ar fi rămas la domiciliul mamei sale, din municipiul Galați.
        
Ulterior, la data de 21.11.2023, în urma activităților investigative efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în zilele precedente, cei doi copii minori s-ar fi aflat la domiciliul comun cu tatăl acestora și, întrucât au fost încălcate dispozițiile sentinței civile, polițiștii Secției 4 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute, așa cum este prevăzut de art.47 din Legea nr.217/2003 Republicată pentru prevenirea şi combaterea violenței domestice“ au mai precizta reprezentanții IPj Galați.

        
La aceeași dată, în jurul orei 16:00, a fost depistat bărbatul, de 26 de ani, și mama acestuia, cu vârsta de 44 de ani, amândoi fiind conduși la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor, fără ca cei doi minori să fie identificați la adresele de domiciliu a celor doi.
        
Femeia, cu vârsta de 44 de ani, a refuzat categoric să comunice locația unde se află minorii, motiv pentru care polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, iar după administrarea probatoriului în cauza penală, față de aceasta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
        

Totodată, polițiștii din cadrul secției menționate, sub supravegherea și coordonarea procurorului de caz, au continuat investigațiile și activitățile de urmărire penală, ceea ce a condus la identificarea celor doi minori la o altă adresă situată într-un apartament, dintr-un bloc de locuințe, din cartierul Micro 40, locație din care aceștia au fost preluați și încredințați mamei, prin reprezentanți de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.
        

„Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și a dispunerii măsurilor legale.
        
Pentru intervenția la locația unde se aflau cei doi minori, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au beneficiat de sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și de suportul și îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agresiune în familie, la Galați! Soția la spital, soțul la Poliție

13 Dec 2023 911

Incident violent în fața unei case de amanet din Galați! Patru tineri implicați

29 Nov 2023 738

O femeie a sărit dintr-o mașină în mers ca să scape de bătăile soțului. Suspectul a fost reținut

21 Oct 2023 835

Un profesor din Galați a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală asupra unei minore

01 Apr 2022 1277

UPDATE Doi copii dintr-un centru de plasament, cerșetori în piață, au fost violați. Agresorul a fost arestat

16 Nov 2021 2001