Firme Constanța Când va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Seashops SA și ce se află pe ordinea de zi?



Pentru data de 15 noiembrie 2023 a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) societății Seashops SA. Ora de începere a ședinței este 11:00 și va avea loc la sediul Seashops SA, din strada Ștefan cel Mare nr. 36 – 40, Constanța.
 
Pe ordinea de zi se află:
1.Aprobarea/ratificarea vânzării Imobilelor („Imobilele") aflate în patrimoniul ORENA DEVELOPMENT - S.R.L. („Orena"), societate unde SEASHOPS - S.A. are calitatea de asociat cu o deţinere de 99% din capitalul social, către H4L Development - S.A. Imobilele în cauză sunt două terenuri ce se află în București și au o suprafață de 10.207,90 mp, respectiv 5.061 mp. Preţul de vânzare al Imobilelor este de 500.000 Euro, fără TVA care se va achita în totalitate la semnarea contractului de vânzare, cu plata unui avans de 100.000 Euro, fără TVA ce a fost plasat într-un cont escrow deschis la Alpha Bank - S.A. la data semnării Promisiunii bilaterale de vânzare, în baza unui contract de escrow încheiat în acest scop, şi eliberat către Orena la data semnării Contractului de vânzare.
2.Prezentarea şi ratificarea Promisiunii bilaterale de vânzare având ca obiect Imobilele menţionate la pct. 1.
3.Acordarea de împuterniciri pentru implementarea celor de mai sus, inclusiv dar fără a se limita la împuternicire pentru negocierea şi semnarea oricărei documentaţii în acest sens.
4.Aprobarea/ratificarea împuternicirii persoanelor abilitate să semneze Promisiunea bilaterală de vânzare şi Contractul de vânzare ce urmează a fi încheiat cu Cumpărătorul pentru Imobilele aflate în patrimoniul Orena Development - S.R.L., să ducă la îndeplinire hotărârea, să îndeplinească toate formalităţile legale necesare şi să reprezinte Societatea în faţa notarului public, a Oficiului Cadastrului, precum şi în faţa oricărei instituţii, autorităţi sau instanţe competente sau a oricărei persoane fizice sau juridice. În scopul îndeplinirii mandatului în legătură cu vânzarea Imobilelor, inclusiv acordarea dreptului de transmitere către terţi a mandatului acordat.
5.Aprobarea/ratificarea vânzării Imobilului („Imobilul") aflat în patrimoniul VESKI CONSTRUCT - S.R.L. („Veski") societate unde SEASHOPS - S.A. are calitatea de asociat cu o deţinere de 99% din capitalul social, către Laquatro Real Estate - S.R.L. Imobilul are o suprafață de 63.030 mp și se află în intravilanul orașului Voluntari, județul Ilfov. Preţul total de vânzare al Imobilului este de 9.000.000 Euro, fără TVA care se va achita în totalitate la semnarea contractului de vânzare, cu plata unui avans de 500.000 Euro, fără TVA care urmează să fie plasat într-un cont escrow la data semnării Promisiunii bilaterale de vânzare, în baza unui contract de escrow încheiat în acest scop, şi eliberat către Veski la data semnării Contractului de vânzare.
6.Prezentarea şi ratificarea Promisiunii bilaterale de vânzare având ca obiect Imobilul menţionat la pct. 5 şi a dreptului de superficie asupra Imobilului în favoarea superficiarilor Isoletta Imobiliare - S.R.L. şi Homing Pipera Country - S.R.L.
7.Acordarea de împuterniciri pentru implementarea celor de mai sus, inclusiv dar fără a se limita la împuternicire pentru negocierea şi semnarea oricărei documentaţii în acest sens.
8.Aprobarea/ratificarea împuternicirii persoanelor abilitate să semneze Promisiunea bilaterală de vânzare şi Contractul de vânzare ce urmează a fi încheiat cu Cumpărătorul pentru Imobilul aflat în patrimoniul Veski Construct - S.R.L., să ducă la îndeplinire hotărârea, să îndeplinească toate formalităţile legale necesare şi să reprezinte Societatea în faţa notarului public, a Oficiului Cadastrului, precum şi în faţa oricărei instituţii, autorităţi sau instanţe competente sau a oricărei persoane fizice sau juridice, în scopul îndeplinirii mandatului în legătură cu vânzarea Imobilului, inclusiv acordarea dreptului de transmitere către terţi a mandatului acordat.
9.Ratificarea/aprobarea actelor adiţionale semnate în data de 16.08.2022, respectiv în luna octombrie 2023 de către Veski Construct - S.R.L. şi Orena Development - S.R.L., după cum urmează:
 
a. Acte adiţionale semnate la data de 16.08.2022:

- un act adiţional la Contractul de credit nr. 398/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, de Willbrook Management, în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;
- un act adiţional la Contractul de credit nr. 399/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, între Willbrook Construct - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;
- un act adiţional la Contractul de credit nr. 19/2005/1 din 21.10.2005 încheiat, printre altele, de Tanora Building Development (Dezvoltare Imobiliară) în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi reali, cu Alpha Bank - S.A.; şi

- un act adiţional la Contractul de credit nr. 396/2/2008 din 06.02.2008 încheiat, printre altele, de Aroba Imobiliare - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A. (denumite în continuare „Actele Adiţionale") prin care se vor aduce modificări în ce priveşte finalizarea lucrărilor de amenajare pentru şapte vile aparţinând AROBA IMOBILIARE - S.R.L., ce vor fi finalizate în conformitate cu bugetul de Capex aprobat în prealabil de către Alpha Bank şi, de asemenea, se va modifica Anexa nr. 3.2 - „Preţuri minime de vânzare aplicabile imobilelor deţinute de AROBA IMOBILIARE - S.R.L." semnată în data de 05.01.2022 în sensul înlocuirii acesteia cu Anexa 3.2 - „Preţuri minime de vânzare aplicabile imobilelor deţinute de AROBA IMOBILIARE - S.R.L.".
 
b. Acte adiţionale semnate în luna octombrie 2023:
- un act adiţional la Contractul de credit nr. 398/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, de Willbrook Management, în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;
- un act adiţional la Contractul de credit nr. 399/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, între Willbrook Construct - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;
 
-un act adiţional la Contractul de credit nr. 19/2005/1 din 21.10.2005 încheiat, printre altele, de Tanora Building Development (Dezvoltare Imobiliară) în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi reali, cu Alpha Bank S.A.; şi
-un act adiţional la Contractul de credit nr. 396/2/2008 din 06.02.2008 încheiat, printre altele, de Aroba Imobiliare - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank S A. (denumite în continuare „Actele Adiţionale") prin se vor aduce modificări după cum urmează:
-Marja aplicabilă împrumuturilor devine 4% p.a. din care 1% p.a. plătibilă trimestrial, în ultima zi lucrătoare a fiecărui trimestru, iar diferenţa de dobândă până la valoarea dobânzii stabilite se va plăti cel mai târziu la termen;
-Noul termen de rambursare a împrumuturilor este 10.11.2026;
-Constituirea de către împrumutaţi a unor garanţii suplimentare, atât sub forma garanţiilor imobiliare cât şi sub forma unui depozit în numerar;
-Modificarea mecanismului de distribuire a veniturilor încasate din orice tranzacţie de vânzare/înstrăinare a imobilelor ipotecate în favoarea Băncii de către Împrumutaţi şi Garanţii Reali, actualizare bugete OPEX, modificare liste de preţuri active imobiliare.
 
În cazul în care AGEA nu se va putea întruni în conformitate cu prevederile Legii societăţilor şi cu cele ale Actului Constitutiv al Societăţii, a doua AGEA este convocată pentru data de 16 noiembrie 2023, ora 11.00.
 
La şedinţa AGEA, acţionarii Societăţii pot participa după cum urmează:
-acţionarii persoane fizice pot participa personal (în baza buletinelor/cărţilor de identitate/paşapoartelor, după caz) sau prin reprezentant, în baza unei procuri speciale;
-acţionarii persoane juridice pot fi reprezentaţi prin reprezentanţii lor legali care, la rândul lor, pot da procură specială altor persoane.
 
Convocatorul a fost publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 4468 din data de 6 octombrie 2023.
 
Despre Seashops SA
 
Potrivit platformei termene.ro, Seashops SA a fost fondată în anul 2015 și obiectul de activitate este „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.
 
Seashops SA este controlată de o firmă din Cipru, anume Ptelia Company LTD și o firmă din România, SVM BSP Brokers SA.
 
Compania este administrată: Janina – Iuliana Mitea, Mihaela Uzum și Dumitru Zamfir.
 
Conform termene.ro, Janina – Iuliana Mitea apare ca asociat și administrator și în Portman House SRL. De cealaltă parte, Dumitru Zamfir apare ca administrator în Tomis SA, dar și în radiata Danypan Impex SRL.
 
Seashops SA nu are câștigate contracte de achiziție publică.
 
În anul 2022, firma a înregistrat un profit egal cu 5.380.600 de lei, raportat la o cifră de afaceri egală cu 27.517 lei și șase angajați în medie.
 
Despre Orena Development SRL
 
Firma există pe piață din anul 2007. Obiectul de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară” și sediul este situat pe strada Erou Iancu Nicolae nr. 51, Voluntari, județul Ilfov.
 
Asociații sunt Seashops SA și Orena Enterprises Company Limited, din Cipru.
 
Administratorul societății este cetățeanul israelian Gal On Shimon.
 
Conform termene.ro, Seashops SA mai apare în firmele Brauron Construct SRL, Veski Construct SRL și Park Plaza SRL.
 
De cealaltă parte, Gal On Shimon este prezent în Realsol Services SRL, Financial Solutions Services SRL, Dobal Professionals SRL, CPM Building Project Ro SRL, Aroba Imobiliare SRL, Willbrook Construct SRL, Gindi Rom Vântului SRL, Varos Developments SRL, Brauron Construct SRL și Veski Construct SRL.
 
Firma a înregistrat o pierdere în anul 2022, în valoare de 59.559 de lei.
 
Despre Veski Construct SRL
 
Conform termene.ro, Veski Construct SRL a fost înființată în 2007, obiectul de activitate este  „dezvoltare (promovare) imobiliară” și sediul este situat pe strada Erou Iancu Nicolae nr. 51, Voluntari, județul Ilfov.
 
Asociații sunt Seashops SA și Veski Enterprises Company Limited, din Cipru.
 
Administratorul este Gal On Shimon.
 
În anul 2022, Veski Construct SRL a avut un profit de 8.156.631 de lei.
 
Despre H4L Development SA
 
Potrivit termene.ro, compania a fost fondată în anul 2017, sediul este în București, sectorul 2 și obiectul de activitate este „alte activități de servicii internaționale n.c.a”.
 
Firma este controlată de BG Consult Invest SRL, Cristina Anca Bîlteanu, Dragoș George Bîlteanu, Ionuț - Dragoș Bîlteanu și Liviu Dorin Ioneanu.
 
Rolul de administrator este deținut de BG Consult Invest SRL, Ionuț - Dragoș Bîlteanu, Liviu Dorin Ioneanu și Ionescu Mihai – Andrei PFA.
 
În ultimul an, H4L Development SA a înregistrat o cifră de afaceri de 456.519 lei, un profit de 94.622.024 de lei și o medie de un salariat.
 
Despre Laquatro Real Estate SRL
 
Sediul firmei este pe strada Polonă nr. 95 – 99, sectorul 1, București, obiectul de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară” și în 2022 a fost înființată.
 
Laquatro Real Estate SRL este controlată de două societăți din Spania, anume Inprisma SL și Joyfasa SL.
 
Administratorii sunt, de asemenea, spanioli. Este vorba despre: Andres Lorente Molinero, Jose Luis Montero Moran, Antonio Lorente Molinero și Francisco Javier Montero Moran.
 
Laquatro Real Estate SRL a avut o pierdere de 19.161 de lei în utlimul an.
 
Despre Isoletta Imobiliare SRL
 
Conform termene.ro, firma are sediul pe strada Dimitrie Zosima nr. 77, sectorul 1, București și se coupă cu „comerț cu amănuntul al altor produse alimentare în magazine specializate”. Firma este funcțională din 2021.
 
Asociații Isoletta Imobiliare SRL sunt: Viorel Nica, Viorel Gafița și Ioan Dan Gheorghiu.
 
Viorel Nica este și administrator.
 
În 2022, societatea a avut o pierdere de 3.571 de lei.
 
Despre Homing Pipera Country SRL
 
Conform termene.ro, Homing Pipera Country SRL există pe piață din anul 2021, are sediul pe bulevardul Pipera nr. 146 Bis, Voluntari, județul Ilfov și se ocupă cu „dezvoltare (promovare) imobiliară”.
 
Homing Pipera Country îi are ca asociați pe Manjon SRL și Vandergoten SRL.
 
Firma a raportat o pierdere de 69.050 de lei și un angajat în medie, în 2022.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Firme ConstanțaA fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Seashops SA
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Transter Neptun SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționărilor. Iată ordinea de zi

27 Apr 2024 130

Firme Constanța Healthy Distribution SRL anunță modificări importante!

27 Apr 2024 159

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 251

Firme Constanța Un nou administrator în cadrul Medical See SRL

25 Apr 2024 429

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 397

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 538

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în localitatea Agigea. Iată cine o conduce

22 Apr 2024 530

​Firme Constanța O nouă societate, deschisă în municipiu. Iată cu ce se ocupă

22 Apr 2024 663

Firme Constanța Iowemed SA își majorează capitalul social!

22 Apr 2024 451

Firme Constanța Mandate prelungite pentru membrii Consiliului de Administrație a Avicola Lumina SA

22 Apr 2024 364

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 929

Firme Constanța Se suplimentează ordinea de zi a AGOA THR Marea Neagră SA. Ce puncte au fost adăugate

20 Apr 2024 476

Societatea Yano & Edi SRL, înființată recent la Constanța

18 Apr 2024 487

Societate nouă, deschisă la Constanța. Iată cu ce se ocupă Tabiet To Go SRL

18 Apr 2024 491

Nouă firmă, deschisă în Constanța. Iată unde are sediul

18 Apr 2024 455