Firme Constanța Decizii importante luate de acționarii Seashops SA



foto: Unsplash
Acționarii societății Seashops SA s-a întrunit în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

La Adunare au fost prezenţi şi au participat următorii acţionari, înregistraţi în Registrul Acţionarilor până la sfârşitul zilei de 31 octombrie 2023 ("Data de Referinţă"): Ptelia Company Ltd Cyprus, deţinând 1.017.165 acţiuni, reprezentând 95,138% din capitalul social al Societăţii.

În cadrul Adunării s-au luat mai multe decizii.

Prima se referă la aprobarea numirii firmei Ernst & Young Assurance Services SRL, cu sediul social în mun. Bucureşti, bd. Ion Mihalache nr. 15-17, Clădirea Bucharest Tower Center, etajul 21, sectorul 1, înmatriculată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub nr. J40/5964/1999, înregistrată în Registrul public electronic al auditorilor financiari şi firmelor de audit cu numărul 77, reprezentată de către Dimitriu Alina, înregistrată în Registrul public electronic al auditorilor financiari şi firmelor de audit cu numărul AF1272, în calitate de auditor financiar al Seashops SA pentru auditarea situaţiilor financiare aferente anului 2023.

Cea de-a doua deciziei vizează aprobarea duratei mandatului pentru auditorul financiar de un an şi o indemnizaţie conform celor stabilite de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Seashops SA şi prevăzută în procesul-verbal de şedinţă.

Deasemenea, se aprobă împuternicirea lui Zamfir Dumitru - membru al Consiliului de administraţie, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor legale privind publicarea şi înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului Constanţa a prezentei hotărâri.

Facem precizarea că documentul a fost publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 5666 din data de 19 decembrie 2023.




Noi decizii au fost luate conform hotărârii din 15 noiembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial

Acționarii societății s-au reunit într-o nouă Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor.

La Adunare au fost prezenţi şi au participat următorii acţionari, înregistraţi în Registrul Acţionarilor până la sfârşitul zilei de 15 martie 2022 ("Data de Referinţă"): Ptelia Company Ltd Cyprus, deţinând 1.017.165 acţiuni, reprezentând 95,138% din capitalul social al Societăţii.


Vă prezentăm în rândurile de mai jos ce decizii s-au luat:

S-a aprobat vânzarea Imobilelor ("Imobilele") aflate în patrimoniul  Orena Development SRL ("Orena") o societate cu răspundere limitată, cu sediul în jud. Ilfov, oraşul Voluntari, strada Erou Iancu Nicolae nr. 51, reprezentată legal prin administrator Shimon Gal On, societate unde Seashops - S.A. are calitatea de asociat cu o deţinere de 99% din capitalul social, către H4L Development - S.A., cu sediul în Bucureşti, Strada Olteniţei nr. 105, sectorul 4, imobile situate în Bucureşti, sectorul 1, strada Nisipoasa nr. 128 şi nr. 130, cu o suprafaţă totală de 15.268,90 m.p., identificate astfel:

a. teren în suprafaţă de 10.207,90 m.p. conform documentelor de proprietate şi 10.209 conform măsurătorilor cadastrale, înregistrat în Cartea Funciară nr. 200208 Bucureşti, Sector 1, şi identificat prin numărul cadastral 200208;

b. teren în suprafaţă de 5.061 m.p. conform documentelor de proprietate şi 5.061 m.p. conform măsurătorilor cadastrale, înregistrat în Cartea Funciară nr. 200209 Bucureşti, Sector 1, şi identificat prin numărul cadastral 200209.

Preţul de vânzare al Imobilelor este de 500.000 Euro, fără TVA care se va achita în totalitate la semnarea contractului de vânzare, cu plata unui avans de 100.000 Euro, fără TVA, ce a fost plasat într-un cont escrow deschis la Alpha Bank - S.A. la data semnării Promisiunii bilaterale de vânzare, în baza unui contract de escrow încheiat în acest scop, şi eliberat către Orena la data semnării Contractului de vânzare.

O altă decizie vizează ratificărea Promisiunii bilaterale de vânzare având ca obiect Imobilele menţionate la pct. 1.

Potrivit documentului, se aprobă împuternicirea lui Shimon Gal On - administrator al Orena, să implementeze cele de mai sus, inclusiv dar fără a se limita la împuternicire pentru negociere şi semnare orice documentaţie în acest sens şi acordarea dreptului de transmitere către terţi a mandatului acordat.

Deseamenea, se ratifică/aprobă împuternicirea lui Shimon Gal On - administrator al Orena să semneze Promisiunea bilaterală de vânzare şi Contractul de vânzare ce urmează a fi încheiat cu Cumpărătorul pentru Imobilele aflate în patrimoniul Orena Development - S.R.L., să ducă la îndeplinire hotărârea, să îndeplinească toate formalităţile legale necesare şi să reprezinte Societatea în faţa notarului public, a Oficiului Cadastrului, precum şi în faţa oricărei instituţii, autorităţi sau instanţe competente sau a oricărei persoane fizice sau juridice, în scopul îndeplinirii mandatului în legătură cu vânzarea Imobilelor, inclusiv acordarea dreptului de transmitere către terţi a mandatului acordat.

Se aprobă vânzarea Imobilului ("Imobilul") aflat în patrimoniul Veski Construct SRL ("Veski") o societate cu răspundere limitată, cu sediul în jud. Ilfov, oraşul Voluntari, strada Erou Iancu Nicolae nr. 51, vila nr. 1, înregistrată la Registrul Comerţului, reprezentată legal prin administrator Shimon Gal On, societate unde Seashops - S.A. are calitatea de asociat cu o deţinere de 99% din capitalul social, către Laquatro Real Estate - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, sectorul 1, strada Polonă nr. 95 - 99, înregistrată la Registrul Comerţului Bucureşti , imobil constând în terenul cu o suprafaţă totală de 65.030 m.p., situat în intravilanul oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, înregistrat în Cartea Funciară cu numărul 106373 al Oraşului Voluntari, având număr cadastral 106373.

Preţul total de vânzare al Imobilului este de 9.000.000 Euro, fără TVA care se va achita în totalitate la semnarea contractului de vânzare, cu plata unui avans de 500.000 Euro, fără TVA, care urmează să fie plasat într-un cont escrow la data semnării Promisiunii bilaterale de vânzare, în baza unui contract de escrow încheiat în acest scop, şi eliberat către Veski la data semnării Contractului de vânzare.

Acționarii au decis că se ratifică Promisiunea bilaterală de vânzare având ca obiect Imobilul menţionat anterior şi a dreptului de superficie asupra Imobilului în favoarea superficiarilor Isoletta Imobiliare - S.R.L. şi Homing Pipera Country – S.R.L.

Se aprobă împuternicirea lui Shimon Gal On - administrator al Veski pentru implementarea celor de mai sus, inclusiv dar fără a se limita la împuternicire pentru negociere şi semnare orice documentaţie în acest sens şi acordarea dreptului de transmitere către terţi a mandatului acordat.

Se ratifică/aprobă împuternicirea lui Shimon Gal On - administrator al Veski să semneze Promisiunea bilaterală de vânzare şi Contractul de vânzare ce urmează a fi încheiat cu Cumpărătorul pentru Imobilul aflat în patrimoniul Veski Construct - S.R.L., să ducă la îndeplinire hotărârea, să îndeplinească toate formalităţile legale necesare şi să reprezinte Societatea în faţa notarului public, a Oficiului Cadastrului, precum şi în faţa oricărei instituţii, autorităţi sau instanţe competente sau a oricărei persoane fizice sau juridice, în scopul îndeplinirii mandatului în legătură cu vânzarea

Imobilului, inclusiv acordarea dreptului de transmitere către terţi a mandatului acordat.

Se ratifică și actele adiţionale semnate în data de 16.08.2022, respectiv în luna octombrie 2023 de către Veski Construct - S.R.L. şi Orena Development - S.R.L., după cum urmează:

a. Acte adiţionale semnate la data de 16.08.2022:

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 398/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, de Willbrook Management, în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 399/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, între Willbrook Construct - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 19/2005/1 din 21.10.2005 încheiat, printre altele, de Tanora Building Development (Dezvoltare Imobiliară) în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi reali, cu Alpha Bank S.A.; şi

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 396/2/2008 din 06.02.2008 încheiat, printre altele, de Aroba Imobiliare - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank – S.A.

(Denumite în continuare "Actele Adiţionale") prin se vor aduce modificări în ce priveşte finalizarea lucrărilor de amenajare pentru şapte vile aparţinând Aroba Imobliare SRL, ce vor fi finalizate în conformitate cu bugetul de Capex aprobat în prealabil de către Alpha Bank şi, de asemenea, se va modifica Anexa nr. 3.2 -

"Preţuri minime de vânzare aplicabile imobilelor deţinute de Aroba Imobliare SRL semnată în data de 05.01.2022, în sensul înlocuirii acesteia cu Anexa 3.2 - "Preţuri minime de vânzare aplicabile imobilelor deţinute de Aroba Imobliare SRL. 

b. Acte adiţionale semnate în luna octombrie 2023:

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 398/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, de Willbrook Management, în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 399/1 din 27.09.2018 încheiat, printre altele, între Willbrook Construct -S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - S.A.;

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 19/2005/1 din 21.10.2005 încheiat, printre altele, de Tanora BuildingDevelopment (Dezvoltare Imobiliară) în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi reali, cu Alpha Bank - S.A.; şi

-un act adiţional la Contractul de credit nr. 396/2/2008 din 06.02.2008 încheiat, printre altele, de Aroba Imobiliare - S.R.L., în calitate de împrumutat şi garant real, şi Veski şi Orena, în calitate de Garanţi Reali, cu Alpha Bank - SA,(Denumite în continuare "Actele Adiţionale") prin se vor aduce modificări după cum urmează:

• Marja aplicabilă împrumuturilor devine 4% p.a. din care 1% p.a. plătibilă trimestrial, în ultima zi lucrătoare a fiecărui trimestru, iar diferenţa de dobândă până la valoarea dobânzii stabilite se va plăti cel mai târziu la termen;

• Noul termen de rambursare a împrumuturilor este 10.11.2026;

• Constituirea de către împrumutaţi a unor garanţii suplimentare, atât sub forma garanţiilor imobiliare cât şi sub forma unui depozit în numerar;

• Modificarea mecanismului de distribuire a veniturilor încasate din orice tranzacţie de vânzare/înstrăinare a imobilelor ipotecate în favoarea Băncii de către împrumutaţi şi Garanţii Reali, actualizare bugete OPEX, modificare liste de preţuri active imobiliare.

Se aprobă avalizarea de Seashops - S.A. a biletului la ordin emis de către Tomis - S.A. în favoarea Mega Image - S.R.L., pentru echivalentul în lei al sumei de 150.000 euro + TVA, în conformitate cu dispoziţiile actului adiţional nr. 8 la contractul de închiriere nr. 2.711 din 21 noiembrie 2008.

Se aprobă împuternicirea lui Zamfir Dumitru - membru al Consiliului de administraţie al Societăţii, să implementeze cele de mai sus, să semneze în numele Societăţii avalizarea, inclusiv dar fără a se limita la împuternicire pentru semnarea oricărei documentaţii în acest sens, să ducă la îndeplinire hotărârea, să îndeplinească toate formalităţile legale necesare şi să reprezinte Societatea în faţa oricărei persoane fizice sau juridice, în scopul îndeplinirii mandatului în legătură cu avalizarea biletului la ordin emis de Tomis - S.A.


Se aprobă împuternicirea lui Zamfir Dumitru - membru al Consiliului de administraţie, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor legale privind publicarea şi înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului Constanţa a prezentei hotărâri.


Facem și de această dată precizarea că documentul a fost publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 5654 din data de 19 decembrie 2023.



Despre Seashops SA
 
Potrivit platformei termene.ro, Seashops SA a fost fondată în anul 2015 și obiectul de activitate este „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.
 
Seashops SA este controlată de o firmă din Cipru, anume Ptelia Company LTD și o firmă din România, SVM BSP Brokers SA.
 
Compania este administrată: Janina – Iuliana Mitea, Mihaela Uzum și Dumitru Zamfir.
 
Conform termene.ro, Janina – Iuliana Mitea apare ca asociat și administrator și în Portman House SRL. De cealaltă parte, Dumitru Zamfir apare ca administrator în Tomis SA, dar și în radiata Danypan Impex SRL.
 
Seashops SA nu are câștigate contracte de achiziție publică.
 
În anul 2022, firma a înregistrat un profit egal cu 5.380.600 de lei, raportat la o cifră de afaceri egală cu 27.517 lei și șase angajați în medie.



Despre Orena Development SRL

Firma există pe piață din anul 2007. Obiectul de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară” și sediul este situat pe strada Erou Iancu Nicolae nr. 51, Voluntari, județul Ilfov.

Asociații sunt Seashops SA și Orena Enterprises Company Limited, din Cipru.

Administratorul societății este cetățeanul israelian Gal On Shimon.

Conform termene.ro, Seashops SA mai apare în firmele Brauron Construct SRL, Veski Construct SRL și Park Plaza SRL.

De cealaltă parte, Gal On Shimon este prezent în Realsol Services SRL, Financial Solutions Services SRL, Dobal Professionals SRL, CPM Building Project Ro SRL, Aroba Imobiliare SRL, Willbrook Construct SRL, Gindi Rom Vântului SRL, Varos Developments SRL, Brauron Construct SRL și Veski Construct SRL.

Firma a înregistrat o pierdere în anul 2022, în valoare de 59.559 de lei.




Despre Veski Construct SRL
 
Conform termene.ro, Veski Construct SRL a fost înființată în 2007, obiectul de activitate este  „dezvoltare (promovare) imobiliară” și sediul este situat pe strada Erou Iancu Nicolae nr. 51, Voluntari, județul Ilfov.
 
Asociații sunt Seashops SA și Veski Enterprises Company Limited, din Cipru.
 
Administratorul este Gal On Shimon.
 
În anul 2022, Veski Construct SRL a avut un profit de 8.156.631 de lei.


 
Despre H4L Development SA
 
Potrivit termene.ro, compania a fost fondată în anul 2017, sediul este în București, sectorul 2 și obiectul de activitate este „alte activități de servicii internaționale n.c.a”.
 
Firma este controlată de BG Consult Invest SRL, Cristina Anca Bîlteanu, Dragoș George Bîlteanu, Ionuț - Dragoș Bîlteanu și Liviu Dorin Ioneanu.
 
Rolul de administrator este deținut de BG Consult Invest SRL, Ionuț - Dragoș Bîlteanu, Liviu Dorin Ioneanu și Ionescu Mihai – Andrei PFA.
 
În ultimul an, H4L Development SA a înregistrat o cifră de afaceri de 456.519 lei, un profit de 94.622.024 de lei și o medie de un salariat.



Despre Homing Pipera Country SRL
 
Conform termene.ro, Homing Pipera Country SRL există pe piață din anul 2021, are sediul pe bulevardul Pipera nr. 146 Bis, Voluntari, județul Ilfov și se ocupă cu „dezvoltare (promovare) imobiliară”.
 
Homing Pipera Country îi are ca asociați pe Manjon SRL și Vandergoten SRL.
 
Firma a raportat o pierdere de 69.050 de lei și un angajat în medie, în 2022.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.




PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Firme ConstanțaCând va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Seashops SA și ce se află pe ordinea de zi?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seashops SA, divizată din Tomis SA, care deţine Tomis Mall, solicită insolvența New Look Style Constanța SRL

09 Jan 2024 960

Firme Constanța Când va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Seashops SA și ce se află pe ordinea de zi?

15 Oct 2023 1121

Firme Constanța A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Seashops SA

11 Oct 2023 817

Firme Constanța. Decizii noi în societatea Seashops SA

24 Jul 2023 817

Divizată din firma ce deține Tomis Mall Membru nou în CA-ul Seashops Constanța

26 Aug 2022 2058

Noi hotărâri ale societății Seashops SA au fost publicate în Monitorul Oficial. Despre ce este vorba

25 Jun 2022 1099

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a societăţii Seashops - SA întrunită în ședință. Ce decizii au fost luate

17 May 2022 884

Mandatul administratorului societăţii Park Plaza SRL, prelungit până în anul 2023

21 Jun 2019 2072

Divizată din Tomis SA Seashops SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor. Iată ordinea de zi

30 Sep 2016 2145

Magazinul Profi de pe bulevardul Tomis se primeneşte

27 Jul 2016 3777

Divizată din Tomis SA Seashops SA anunță vânzarea a trei imobile situate în municipiul Constanța

03 Jul 2015 4912

Este oficial Societatea care deţine Tomis Mall se divizează

03 Apr 2015 4589