Firme Constanța Schimbări în componența Consiliului de Administrație al Rețele Electrice Dobrogea SA

 
 

 
  • Societatea Rețele Electrice Dobrogea SA a fost înființată în anul 2002, iar obiectul principal de activitate este „distribuția energiei electrice“.
 
În Monitorul Oficial al României au fost publicate două hotărâri ale Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Rețele Electrice Dobrogea SA, societate înfiinţată în România şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române, având sediul în Constanţa.
 
În hotărârea nr. 5/08.12.2023, publicată în Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 586, din data de 5 februarie 2024, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, întrunită în mod legal şi statutar, în şedinţă ordinară, prin corespondenţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu participarea reprezentanţilor acţionarilor Public Power Corporation SA, deţinând 75,097% din capitalul social al Societăţii, și Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA, deţinând 24,903% din capitalul social al Societăţii, a decis:

Articolul nr. 1

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor ia la cunoştinţă de renunţarea la formalităţile de convocare de către acţionari.

Articolul nr. 2

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor aprobă desemnarea lui Aikaterini Limoura, reprezentant al acţionarului Public Power Corporation SA în calitate de secretar de şedinţă.

Articolul nr. 3

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor ia la cunoştinţă despre demisia din poziţia de membri ai Consiliului de Administraţie ai Societăţii cu efect de la data prezentei hotărâri, respectiv începând cu data de 8.12.2023, a următoarelor persoane:


• Sotirios Hadjimichael;
• Andreas Fysakis;
• Aikaterini Limoura;
• Eleni Giannakopoulou.

Articolul nr. 4

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor aprobă descărcarea de gestiune, în măsura maxim permisă de legea aplicabilă, a administratorilor Societăţii conform rezoluţiei de mai sus, de oricare şi toate obligaţiile care decurg din activităţile şi funcţiile lor desfăşurate în calitate de administratori ai Societăţii pe întreaga perioadă a mandatului acestora şi până la data prezentei Adunări.

Articolul nr. 5

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor aprobă numirea în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru un mandat de 4 ani începând cu data prezentei hotărâri a următoarelor persoane:

1. Georgios Stassis, cetăţean grec
2. Răzvan Cristian Popescu, cetăţean român
3. Anastasios Manos, cetăţean grec
4. Gheorghiţă Agafiţei, cetăţean român

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor confirmă şi aprobă numirea în funcţia de membru definitiv al Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru un mandat de 4 ani începând cu data prezentei hotărâri a lui Mihai Constantin Peste, cetăţean român - în calitate de Membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii.

Articolul nr. 6

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor aprobă împuternicirea Danielei Gonţea şi/sau a Simonei Lupea ("Împuterniciţii") pentru ca individual să reprezinte Societatea în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare în vederea înregistrării şi publicării hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor la Registrul Comerţului. Fiecare dintre Împuterniciţi poate sub- delega, dacă consideră necesar, aceste atribuţii altor persoane la libera sa discreţie.

Prezenta hotărâre este semnată atât în limba română cât şi în limba engleză. În caz de neconcordanţă între cele două variante, varianta în limba română va prevala.
 
În hotărârea nr. 6/08.12.2023, publicată în Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 586, din data de 5 februarie 2024, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, întrunită în mod legal şi statutar, în şedinţă ordinară, prin corespondenţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu participarea reprezentanţilor acţionarilor Public Power Corporation SA, deţinând 75,097% din capitalul social al Societăţii, și Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA, deţinând 24,903% din capitalul social al Societăţii, a decis:

Articolul nr. 1

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor ia la cunoştinţă de renunţarea la formalităţile de convocare de către acţionari.

Articolul nr. 2

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor aprobă desemnarea lui Aikaterini Limoura, reprezentant al acţionarului Public Power Corporation SA, în calitate de secretar de şedinţă.

Articolul nr. 3

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor aprobă actualizarea Actului Constitutiv al Societăţii.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor aprobă modificarea articolului 16.6. din Actul Constitutiv al Societăţii ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie.

Componenţa Consiliului de Administraţie este următoarea:

1. Georgios Stassis, cetăţean grec
2. Răzvan Cristian Popescu, cetăţean român
3. Anastasios Manos, cetăţean grec
4. Gheorghiţă Agafitei, cetăţean român
5. Ion Gabriel Grozavu, cetăţean român
6. Alexandru George Popescu, cetăţean român
7. Mihai Constantin Pește, cetăţean român.

Articolul nr. 4

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor aprobă împuternicirea oricăruia dintre noii membri ai Consiliului de Administraţie, pentru a reprezenta Societatea la Adunările Ordinare şi Extraordinare ale Acţionarilor subsidiarei Societăţii, PPC Servicii Comune SA şi să aprobe/ia la cunoştinţă în numele şi pe seama Societăţii:

(i) demisia tuturor membrilor Consiliului de Administraţie al PPC Servicii Comune SA;
(ii) descărcarea acestora de gestiune;
(iii) numirea noilor membri pe locurile vacante ale Consiliului de Administraţie în conformitate cu Anexa nr. 1 la Notificarea Adunării Generale a Acţionarilor PPC Servicii Comune SA, pentru o durată a mandatului de patru ani;
(iv) aprobarea actualizării denumirii Societăţii în registrul comerţului şi în Actul constitutiv al subsidiarei sale PPC Servicii Comune SA; şi
(v)aprobarea actualizării actului constitutiv al PPC Servicii Comune SA pentru a reflecta hotărârile adoptate.

Articolul nr. 5

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor aprobă împuternicirea oricăruia dintre noii membri ai Consiliului de Administraţie, numiţi în conformitate cu hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, pentru ca individual să semneze în numele acţionarilor Actul Constitutiv actualizat al Societăţii, în conformitate cu hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, precum şi orice alte documente, declaraţii sau cereri necesare pentru a implementa hotărârile ce vor fi adoptate în cadrul Adunării.

Articolul nr. 6

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor aprobă împuternicirea Danielei Gonţea şi/sau a Simonei Lupea ("Împuterniciţii") pentru ca individual să reprezinte Societatea şi să îndeplinească orice formalităţi necesare pentru înregistrarea şi publicarea hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în faţa Registrului Comerţului, inclusiv să semneze Actul Constitutiv actualizat al Societăţii. Fiecare dintre Împuterniciţi va putea delega aceste puteri către alte persoane, dacă va considera necesar, la propria sa discreţie.

Prezenta hotărâre este semnată atât în limba română cât şi în limba engleză. În caz de neconcordanţă între cele două variante, varianta în limba română va prevala.
 
Despre Rețele Electrice Dobrogea SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 8 februarie 2024, societatea Rețele Electrice Dobrogea SA a fost înființată în anul 2002, adresa sediului social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „distribuția energiei electrice“.
 
Pachetul de acțiuni al Rețele Electrice Dobrogea SA este deținut astfel: Public Power Corporation SA - 75.097%, iar Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA - 24.903%.  
 
În 2022, Rețele Electrice Dobrogea SA a avut o cifră de afaceri de 640.075.731 lei, un profit de 75.867.135 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 615.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Știri Constanța
Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată ce consumatori cor rămâne fără curent electric în perioada următoare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 480

Firme Constanța Schimbări importante în Consiliul de Administrație al Rețele Electrice Dobrogea

08 Dec 2023 1054

E- Distribuţie Dobrogea SA anunţă întreruperea furnizării energiei electrice. Lista localităţilor din judeţ afectate de lucrări

10 Feb 2020 1950

E-Distribuție Dobrogea a afișat programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

28 Jan 2020 2091

E-Distribuţie Dobrogea anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor de reparaţii şi întreţinere

03 Jan 2020 1818

E-Distribuție Dobrogea a afișat programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

19 Dec 2019 1569

E-Distribuție Dobrogea întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța

09 Dec 2019 1565

E-Distribuţie Dobrogea Întreruperi suplimentare programate

19 Nov 2019 2143

E-Distribuție Dobrogea anunță programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

18 Nov 2019 1273

E-Distribuţie Dobrogea Programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

25 Oct 2019 1902

E-Distribuție Dobrogea Localitățile unde se oprește energia electrică

21 Oct 2019 1786

Judeţul Constanța Se opreşte energia electrică. Care sunt localităţile vizate

18 Oct 2019 5601

E-Distribuţie Dobrogea Programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

16 Oct 2019 1822

E-Distribuiție Dobrogea întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța. Vezi dacă ești afectat

04 Oct 2019 3348

Se opreşte energia electrică în judeţul Constanţa. Ce localităţi sunt vizate

18 Sep 2019 1940