Firmele de turism din Delta Dunării promovează ilegal vizitarea coloniilor de păsări în oferta lor turistică


foto: ARBDD
Să protejăm coloniile de păsări din Rezervația Biosferei Delta Dunării!

În ultima perioadă, se constată că multe firme de turism cu activitate în Rezervația Biosferei Delta Dunării includ și popularizează în oferta turistică proprie, prin intermediul panourilor și afișelor publicitare, excursii la coloniile de păsări.

Acest aspect induce ideea că vizitarea coloniilor de păsări este un obiectiv turistic de neratat, deși este ilegal și foarte perturbator pentru păsările adulte, dar mai ales pentru puii acestora.

Administrația Rezervației a întreprins măsuri pentru protecția zonelor sensibile din Rezervația Biosferei Delta Dunării prin acțiuni de amplasare a balizelor și a unor panouri de avertizare pentru ocolirea acestor colonii de păsări și a unor zone strict protejate.

Atragem atenția că în conformitate cu Art. 12, pct 3. din Legea 82/1993, intrarea persoanelor și pătrunderea mijloacelor de transport navale ori rutiere în locurile de cuibărit, distrugerea cuiburilor sau a locurilor de cuibărit, precum şi recoltarea ori distrugerea ouălor păsărilor sălbatice reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10000 lei pentru persoane fizice și de la 25000 lei la 50000 lei pentru persoane juridice.

Pentru a ne bucura de toate frumusețile deltei în fiecare an, dar și pentru a lăsa generaţiilor viitoare acest privilegiu, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, ocrotirea biodiversității reprezentând o datorie morală a oricărui vizitator, dar și a celor care organizează excursiile și însoțesc turiștii în vizitarea acestui tărâm deosebit, transmite Administrația Rezervației. 



Citește și:

Delta Dunării, sub supravegherea inspectorilor ecologi. Abaterile de la lege, sancționate (FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Economic „Delta Dunării” din Tulcea angajează. Ce posturi sunt vacante

03 Dec 2021 1230

Zonele costiere din Rezervația Biosferei Delta Dunării, caracterizate de bogăţia speciilor de plante

15 Aug 2020 2691

Poliţiştii de frontieră au depistat fazani vânaţi ilegal în Delta Dunării

18 Apr 2016 2561