14 Apr, 2023 09:29
1198
Cătălina BĂLTĂREȚU
Friptura de miel nu poate să lipsească nici anul acesta de pe masa de Paşte. Vă prezentăm o reţetă clasică de friptură cu usturoi şi vin alb. Este foarte uşor de făcut şi nu necesită prea mult timp.
Ingrediente
- Piper
- Cimbru
- Condimente pentru miel
- Usturoi după gust
- 500 ml de vin alb
Mod de preparare
Se porţionează carnea de miel, apoi se spală bine. Într-un bol, pregătim mixul de condimente. Adăugăm sarea, piperul, cimbrul şi celelalte condimente speciale pentru carnea de miel.
Următorul pas este să condimentăm carnea cu mixul pregătit anterior.
Tava în care urmează să gătim cea mai delicioasă friptură de miel pentru masa de Paşte o ungem cu puţin ulei, după care aşezăm bucăţile de carne, apoi adăugăm vinul şi usturoiul. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi o lăsăm timp de aproximativ 45 de minute.
Nu uitaţi să întoarceţi carnea de pe o parte pe cealaltă în momentul în care observaţi că se rumeneşte.
sursa:
romaniatv.net
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: