Gadgeturi care nu lipsesc din bagajul unui călător în 2022



Călătoria reprezintă una dintre marile plăceri ale vieții. Se spune că prin călătorie ne îmbogățim, dar nu material, ci cu amintiri și lecții de viață din diferite colțuri ale lumii.

Fie că vă place să călătoriți singuri, cu familia sau prietenii, cu siguranță aveți un chit al călătorului care nu lipsește din bagaj. Indiferent de natura călătoriei, dorim să avem parte de liniște, relaxare și să călătorim bine.

Pentru 2022, un studiu de specialitate din domeniu turismului scoate în evidență o serie de gadgeturi care nu ar trebui să lipească din geanta unui călător.

Telefonul de ultimă generație cu siguranță nu lipsește din bagaj. În anul de grație 2022, smartphone-ul a ajuns să fie o extensie a utilizatorului, un accesoriu indispensabil, un bun companion care știe mai multe despre noi decât știu prietenii, părinții sau persoana iubită. Telefonul inteligent este cunoi 24/24 ore și 7/7 zile. Ne trezim cu telefonul în mână și dormim cu el lângă noi. Iar în călătorii este extrem de util. Putem accesa harta, putem să comandăm un taxi, avem libertatea de a comunica oriunde pe planetă și chiar să intrăm pe https://cazinoro.com/ pentru a ne relaxa la un joc de masă sau slots. Nu pleca la drum fără prietenul cel mai bun – smartphone-ul.

Bateria externă este plasa noastră de siguranță pentru telefonul inteligent despre care am vorbit mai sus. În călătorii, de multe ori se întâmplă ca telefonul să rămână fără baterie când aveați cea mai mare nevoie de el. Astfel, nu uitați de bateria externă. Aceasta trebuie să fie suficient de mare cât să poată încărca telefonul de două trei ori, dar în același timă să fie în standardele impuse de companiile aeriene. Mare atenție la capacitatea acesteia.

Adaptorul pentru prize este extrem de util atunci când călătoriți din Europa pe alte continente. De exemplu, puteți călători în UK și acolo prizele altă configurație. Fără un adaptor corespunzător nu prea puteți să vă bătați în priză telefonul sau să vă încărcați bateria externă. Există adaptoare pentru mai multe standarde internaționale.

Hard diskul extern este foarte util în călătorii, mai ales dacă sunteți pasionați de fotografie și mergeți în city break-uri sau sejururi de relaxare. Cu siguranță doriți să surprindeți în cadre tot ce vă înconjoară, iar seara la hotel să puteți descărca cardurile cu fotografii direct pe laptop sau să le stocați pe un hard disk extern. Este recomandat să luați un hard disk extern cu protecție la șocuri, dedicat pentru travel și să aibă standardele militare pentru protecție la praf, umiditate și stropi. Nu se știe niciodată cum va fi vremea sau prin ce locuri veți călători și atunci este bine să aveți protecție la cel ce vă găzduiește cele mai importante date.

Căștile sunt extrem de utile în călătorii, mai ales dacă aveți de efectuat o deplasare singur. De preferat ar fi ca respectivele căști să fie fără fir pentru a le putea purta în avion, în tren sau când vă deplasați pe la obiectivele turistice, astfel fără a avea grija firului. Totodată, căștile vă ajută să vă izolați de cei din jur și să ascultați muzica preferată sau poate un curs online.

Laptop-ul este indispensabil, dar vine în completarea telefonului. Totodată, în funcție de jobul pe care-l aveți, cu siguranță vă doriți să mai deschideți un zoom pentru a vorbi cu colegii sau să verificați cum merg lucrările în firmă. Și, de ce nu, laptop-ul vă oferă avantajul ecranului mai mare atunci când doriți să urmăriți filmul sau serialul preferat.


Gadgeturile prezentate mai sus cu siguranță sunt utile în călătorii, mai ales în momentele în care trebuie să așteptați următorul zbor, dacă aveți de efectuat un zbor mai lung sau aveți de mers cu autocarul, mașina sau trenul. Inevitabil, în orice călătorie pe care o facem, avem și timpi de așteptare în care ne refugiem pe telefon sau pe laptop, ne punem căștile și ne izolăm de cei din jur.

Sursa foto: pexels.com
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De teamă să nu fie filmaţi, unii profesori interzic elevilor ceasurile de tip smartwatch. Părinţii reclamă utilitatea acestor gadgeturi

24 Sep 2019 9157

Editorial De-a râsu'-plânsu'. Inaugurarea unui grup sanitar într-o şcoală a devenit moment de importanţă naţională

29 Jan 2018 2511

Revista presei locale

10 Apr 2017 2434

Iată de ce zeci de tineri au renunţat la telefonul mobil timp de două ore

20 Nov 2016 1496

A început febra discounturilor Black Friday

13 Nov 2016 2407

Cadouri exclusiviste pentru Crăciun

12 Dec 2014 1682

Google loveste piaţa de gadgeturi Prima tabletă care rulează noul Android Lollipop, Nexus 9

16 Oct 2014 1762

Constanta.ro Deschidere de an școlar în Peștera. Școala din comună, mai bine dotată decât o școală de oraș

16 Sep 2014 7223

PRIMUL FESTIVAL IT&C SE LANSEAZA IN ROMANIA

16 Jun 2014 1204

Litoral Tv Gadgeturi pentru copii

11 Jun 2014 2130