Galbau „Nu trebuie sa uitam de varstnici"

Stefan_Galbau_01_copy.jpgAstăzi, are loc finala Concursului de Şah pentru Pensionarii din Năvodari. Competiţia a fost organizată cu sprijinul consilierului şi vicepreşedintelui PD-L Năvodari, Ştefan Gălbău.

De cele mai multe ori se întâmplă ca politicienii să-şi uite promisiunile făcute în campania electorală şi să îşi urmărească propriul interes, după ce s-au văzut în funcţii. Nu este cazul consilierului şi vepreşedintelui Partidului Democrat Liberal (PD-L) Năvodari, Ştefan Gălbău. Acesta a făcut dovada, o dată în plus, că nu i-a uitat pe cei de vârsta a treia şi că are o serie de proiecte pentru ca aceştia să îşi petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut. Fostul viceprimar a declarat că a rămas la Comisia Socială în cadrul Consiliului Local (CL) ca să fie mai aproape de pensionari. Orice politician ar trebui să fie aproape de cei în vârstă pe tot parcursul mandatului, nu doar în campania electorală, a adăugat Gălbău. În acest scop, la sediul PD-L Năvodari a fost organizat un concurs de şah pentru pensionari. Vicepreşedintele PD-L a precizat că a pus la dispoziţie sediul partidului, pentru această competiţie, astfel încât pensionarii să aibă, cel puţin pentru moment, unde să poată juca şah. La concurs au participat 30 de persoane de vârsta a treia, pe regula două din trei. Astăzi este organizată finala, duminică urmează să fie înmânate premiile pentru primii trei clasaţi, iar ceilalţi vor primi diplome de participare.

pentru_galbau.jpgGălbău sprijină Asociaţia Pensionarilor din Năvodari

Şi când era viceprimarul oraşului Năvodari, Ştefan Gălbău se afla alături de pensionari. De data aceasta, ca simplu consilier, şi-a oferit sprijinul pentru înfiinţarea, alături de ei, a unei Asociaţii a Pensionarilor din Năvodari nonguvernamentală. A fost redactat actul constitutiv al organizaţiei, care urmează să fie înregistrat, a precizat consilierul PD-L, Ştefan Gălbău. Sunt înscrişi deja 25 de membri, iar pensionarii care doresc să participe la acest proiect trebuie să contribuie cu o sumă modică. De asemenea, Gălbău îşi propune ca vârstnicii să fie invitaţi la toate şedinţele CL Năvodari şi poate chiar să aibă un reprezentant direct în acest forum reprezentativ pentru oraş. „Nu poţi rezolva problemele oamenilor dacă nu le cunoşti", a adăugat fostul viceprimar. Din acest motiv este necesară participarea lor la întrunirile legate de soarta oraşului. Adeseori, ideile celor în vârstă sunt demne de luat în seamă, pentru că experienţa lor de viaţă îi poate ajuta şi pe cei tineri, mai ales în situaţii limită. „În acest sens mi-am propus ca, în fiecare lună, să desfăşor, alături de pensionarii oraşului Năvodari, un eveniment de neuitat pentru cei de vârsta a treia", a mai spus Gălbău. De exemplu, luna viitoare tot la sediul PD-L va fi organizat un campionat de table. Toate aceste competiţii şi activităţi sunt menite să îi ajute pe bătrâni să comunice şi să socializeze cu cei de vârsta lor şi nu numai.

Jocul minţii, de peste 40 de ani

La concursul organizat la sediul PD-L, cu sprijinul consilierului Ştefan Gălbău, a participat şi un pensionar în vârstă de 65 de ani, care practică jocul minţii de peste 40 de ani, Ion Ungureanu. Acesta a câştigat mai multe competiţii, printre care locul I la Cupa 1 Decembrie, pentru categoria şah rapid, şi locul doi la aceeaşi cupă, pentru categoria şah clasic. Ion Ungureanu a povestit că un frate mai mic l-a învăţat să aşeze piesele, însă mutările le-a descoperit singur. Pensionarul a povestit cum, în 1975, când participa la un concurs, a ajuns mai târziu şi trebuia să continue o partidă începută cu o zi înainte. Cei prezenţi, alături de adversar, au analizat mutările pe care Ungureanu ar fi putut să le facă înainte ca acesta să ajungă. Când s-a aşezat, însă, Ion Ungureanu la masa de şah, a făcut cu totul altă mutare, la care cei prezenţi nu s-au gândit şi care a dat peste cap tot jocul. Astfel de poveşti spun, cu multă emoţie, bătrâneii oraşului Năvodari.

{mos_ri:Stefan Galbau} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 366

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 308

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 533

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 431

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 475

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 490

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 631

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 473

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 478

ISU HarghitaDouă posturi scoase la concurs, din sursă externă

26 Apr 2024 281

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 592

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 952

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 458

Oportunități de carieră la ISU Tulcea! Iată ce trebuie să știi

25 Apr 2024 499

ISU Bihor300 de locuri scoase la concurs la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

25 Apr 2024 395