Google a semnat parteneriate cu 16 publicaţii din România. Se va lansa un nou produs în România

Google lansează în România Google News Showcase, foto: Pixabay Google lansează în România Google News Showcase, un produs şi un program de licenţiere dedicat redacţiilor de ştiri.


Potrivit unui comunicat al companiei, Google a semnat parteneriate cu 16 publicaţii din România - mass-media naţională, agenţii de ştiri şi radiodifuzori - urmărite de oameni din toată ţara. Aceste publicaţii sunt, în ordine alfabetică: 

Adevarul.ro, Agerpres.ro, Descopera.ro, Digi24.ro, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul.ro, HotNews.ro, iDevice.ro, Mobilissimo.ro, 
News.ro, Newsweek.ro, Profit.ro, StartupCafe.ro, StirileProTV.ro şi Wall-Street.ro.



Google va continua să extindă colaborarea pe platforma Google News Showcase cu alte redacţii.


Prin News Showcase, publisherii vor avea acces la o serie variată de paneluri prin care să ofere mai mult context ştirilor şi să adauge articole conexe, cronologie şi multe altele. Noile paneluri îi vor ajuta pe publisheri pentru a-şi face conţinutul mai vizibili pentru cititori. Panelurile News Showcase vor apărea în Google News şi Google Discover (pe mobil şi desktop) şi vor direcţiona cititorii către articolele de pe pagina publisherului.

Mai mult, publicaţiile partenere vor primi plăţi lunare de la Google pentru drepturile de licenţiere ce vizează conţinutul pe care-l furnizează în News Showcase.


De la lansarea din octombrie 2020 a News Showcase, Google a semnat parteneriate cu mai mult de 1.500 de publicaţii de ştiri din toată lumea. Google News Showcase a fost lansat până acum în 16 ţări: India, Japonia, Germania, Portugalia, Brazilia, Austria, Regatul Unit al Marii Britanii, Australia, Cehia, Italia, Columbia, Argentina, Canada, Irlanda, Slovacia, Polonia şi acum România.

 

"Google News Showcase este cea mai recentă iniţiativă a companiei de susţinere a jurnalismului şi a întregului ecosistem media. Astfel, cu ajutorul Google News, Top Stories şi Search, Google ajută oamenii să găsească ştirile căutate, iar editorii să ajungă mai uşor la cititori. Mai mult, Google investeşte în produse, finanţare şi programe care să sprijine industria media.


Acest efort include sprijinirea a 16 publisheri din România prin Fondul Digital News Innovation, cu un total de 1,8 milioane de dolari, precum şi furnizarea de ajutor financiar în perioada pandemiei către 50 de publisheri, prin Journalism Emergency Relief Fund. Din 2015, Google a oferit programe de training pentru aproape 900 de jurnalişti din România, sprijinindu-i în a verifica, documenta şi prezenta vizual mai bine articolele", se spune în comunicatul Google.


Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. 



Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost şef al IPJ Constanţa s-a născut în această zi 2024, an bisect. Google are un Doodle nou. Personalități născute pe 29 februarie

29 Feb 2024 812

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Google pe tema unor viitoare investiții în România

12 Feb 2024 726

Președintele CJC și-a desemnat un nou reprezentantul la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ,,Albatros” Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 800

Discuții între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Google despre oportunitățile oferite de România

06 Dec 2023 753

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

01 Dec 2023 1885

Universitatea Ovidius din Constanța inaugurează centrul de date „Ovidius Cyber Cloud”

09 Nov 2023 739

Știri Constanța Constănțenii, invitați să completeze chestionarul “Elaborare Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) al municipiului Constanța”

07 Nov 2023 772

Alertă de fraudă emisă de DNSC Atenție la promisiunile de îmbogățire rapidă pe Youtube

03 Nov 2023 909

Cum să alegi o agenţie de SEO potrivită pentru afacerea ta

11 Jul 2023 834

Neversea Site nou, aplicație nouă și beneficii pentru cei care se înscriu de acum pentru ediția din 2024 a festivalului

06 Jul 2023 1810

Muzee din zona rurală a Dobrogei, promovate prin tururi virtuale 3D interactive (FOTO)

17 May 2023 1087

Mașina de la Google Street View, lovită de un tren (FOTO)

11 May 2023 1276

UPDATE Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1432

Google România organizează la Universitatea „Ovidius” Constanța un atelier digital

24 Mar 2023 1521

Un tânăr din Ucraina, bătut și tâlhărit în Parcul Tăbăcărie, din Constanța! Unul dintre inculpați a folosit Google Translate pentru a i se adresa victimei

09 Mar 2023 4482