Gruparea Statul Islamic cheamă la atacuri în Europa şi SUA pentru a-i „răzbuna” pe palestinienii ucişi în Gaza

  • Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi-a îndemnat joi adepţii să comită atentate în diverse oraşe din Europa şi SUA în urma sprijinului occidental oferit Israelului în Fâşia Gaza, pentru a-i „răzbuna” pe musulmanii din teritoriile palestiniene şi din alte ţări din Orientul Mijlociu, transmite agenţia EFE.
     
Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi-a îndemnat joi adepţii să comită atentate în diverse oraşe din Europa şi SUA în urma sprijinului occidental oferit Israelului în Fâşia Gaza, pentru a-i „răzbuna” pe musulmanii din teritoriile palestiniene şi din alte ţări din Orientul Mijlociu, transmite agenţia EFE, conform Agerpres.

„Faceţi-i să ştie că vor da socoteală pentru crimele comise în Palestina, în Irak, în Levant şi în restul ţărilor musulmane pe străzile din Washington, Paris, Londra, Roma şi în ţările ateilor”, afirmă purtătorul de cuvânt al SI, Abu Hazifa al-Ansari, într-un mesaj audio difuzat pe canalele grupării teroriste.


În acest mesaj, cu o durată neobişnuită de mai mult de o jumătate de oră, purtătorul de cuvânt al mişcării jihadiste sugerează că acum „conflictul” trebuie axat asupra aliaţilor Israelului, nu pe statul evreu în sine, precum şi asupra ţărilor arabe care menţin relaţii cu Israelul.

„În cadrul credinţei noastre că războiul este cu evreii şi cu aliaţii lor de oriunde, Statul Islamic anunţă desfăşurarea tuturor combatanţilor săi, în mod special, şi a tuturor musulmanilor, în general, în sprijinul celor vulnerabili pentru a avea drept ţintă evreii, creştinii şi aliaţii lor criminali în orice loc sub cer”, a indicat Abu Hazifa al-Ansari.


Acesta a îndemnat la „răzbunare pentru musulmanii din Palestina, Irak, Levant şi ţările musulmane” şi la „diversificarea planurilor şi operaţiunilor cu explozivi, arme de foc, arme albe şi lovituri cu vehicule”.

„Urmăriţi-i pe prizonierii evrei şi creştini pe străzile din SUA, Europa şi din lumea întreagă şi pătrundeţi în casele lor şi ucideţi-i", instigă acelaşi reprezentant al jihadiştilor, care mai cere ca în aceste atacuri "să nu se facă distincţie între civili şi militari, pentru că armatele evreilor şi creştinilor bombardează ţările musulmane fără a face diferenţa între civili şi militari”.


Acest mesaj vine în aceeaşi zi în care gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul din ziua precedentă soldat cu 84 de morţi în apropierea mormântului generalului iranian Qassem Soleimani. Această grupare teroristă controla în anul 2014 teritorii vaste în Irak şi Siria, dar între timp a fost învinsă teritorial în aceste ţări şi şi-a pierdut mare parte din capacităţile operative pe teren, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas: Statele din Golf condamnă declaraţiile miniştrilor israelieni privind emigrarea palestinienilor din Fâșia Gaza

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atacul de la Las Vegas revendicat de Gruparea Stat Islamic. Zeci de persoane au murit în atac

02 Oct 2017 3170

Liderul grupării ce îl are pe cetățeanul român a jurat credință Statului Islamic

01 Nov 2016 2003

Afganistan SUA anunță uciderea a 300 de combatanți ai Statului Islamic

10 Aug 2016 1423

S-a descoperit o nouă groapă comună cu victime ale Statului Islamic

29 Nov 2015 1357

Americanii au bombardat 283 de camioane-cisternă ale Statului Islamic

23 Nov 2015 1794

Oleg Sîromolotov a anunțat moartea a 160 de combatanți ruși în rândul Statului Islamic

20 Nov 2015 1128

Ştiripesurse.ro Militari români, voluntari împotriva ISIS

11 May 2015 1422

Ambasada Republicii Coreea din Tripoli, atacată de extremiştii Statului Islamic

12 Apr 2015 1524

Gruparea jihadistă Statul Islamic a ajuns în Caucazul de Nord

11 Apr 2015 1853

S-a aflat după moartea teroristului Amed Coulibaly revendică unul dintre atentate în numele Statului Islamic (video)

11 Jan 2015 2420