Hotărâre de Guvern care vizează modernizarea canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia - Năvodari

Guvernul a aprobat în ședința de Guvern de miercuri, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 1,6 miliarde lei, iar durata de execuţie este de 60 de luni, potrivit unei informări de presă a Executivului.

Vă reamintim, anul trecut,proiectul „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre-Marea Neagră și Canal Poarta Albă-Midia Năvodari, în vederea creșterii siguranței navigației” a trecut de evaluarea inspectorilor de mediu, urmând a fi amplasat pe raza UAT-urilor Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Ovidiu, Năvodari, Saligny, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Valu lui Traian, Bărăganu, Topraisar, Agigea, Cumpăna, Lumina, zonă Canal Dunăre-Marea Neagră, și canal Poarta Albă-Midia Năvodari.

Beneficiarul şi responsabilul pentru implementarea proiectului este “Compania Naţională «Administraţia Canalelor Navigabile» - S.A. Constanţa, persoană juridică de naţionalitate română, organizată ca societate pe acţiuni. Compania funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicatiilor (MTIC) si desfăşoară activităţi de interes public naţional, conform reglementărilor legale în vigoare şi statutului. C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța, ACN îndeplineşte funcția de autoritate portuară şi de căi navigabile interioare, iar obiectul de activitate specific îl reprezintă desfăşurarea operațiunilor legate de urmărirea, dirijarea şi controlul traficului de nave şi convoaie tranzitate pe canalele navigabile (CDMN și CPAMN), prin ecluze şi prin porturile Medgidia, Basarabi, Ovidiu şi Luminiţa.”
 
Canalul Dunăre - Marea Neagră (CDMN) şi Canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari (CPAMN), alături de portul maritim Constanţa reprezintă elemente cheie ale navigaţiei pe fluviul Dunărea. Proiectul propune o serie de lucrări cu scopul de punere în siguranţă a stabilităţii taluzurilor, siguranţa căilor navigabile, precum şi preluarea debitelor în siguranţă de pe maluri şi eliminarea excesului de umiditate din taluze. Lucrările pentru investiţia propusă sunt centralizate mai jos:
· Lucrări de modernizare şi reabilitare a CPAMN
· Lucrări de modernizare şi reabilitare a CDMN.
 
Obiectivul este inclus în Master Planul General de transport al României şi se află pe reţeaua de transport de interes european.

Finanţarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Transport 2021 - 2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Barja scufundată pe canalul Poarta Alba- Midia Navodari este ranfluată. Cât va dura operațiunea

07 Mar 2023 878

Barjă scufundată pe canalul Poarta Albă - Midia Navodari

27 Feb 2023 2521

Ministerul Apărării Naționale, răscolit de cazul de la Constanța! Militarul din Mamaia ar putea fi dus la detectorul de minciuni!

22 Mar 2022 6618

UPDATE Cazul pistolului mitralieră furat. Scafandrii militari caută arma în Canalul Poarta Albă Midia - Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2022 4591

Lumea marinarilor Canalul care a schimbat geografia României. Poarta Albă - Midia - Năvodari (galerie foto)

19 Nov 2021 5662

Județul Constanța. Incendiu în localitatea Poarta Albă

02 Sep 2021 1189

Administrația Canalelor Navigabile Constanța caută diriginți de șantier pentru modernizarea Portului Luminița

09 Jan 2021 3739

Două femei şi un copil au murit într-un accident pe podul de la Ovidiu. Se cere rejudecarea dosarului

08 Jan 2021 3919

Schimbarea la față a Porturilor Medgidia și Ovidiu. Ce face Administrația Canalelor Navigabile în acest sens (documente)

09 Sep 2020 2938

Se modernizează Canalul Dunăre - Marea Neagră și Canalul Poarta Alba - Midia, Năvodari, în vederea creșterii siguranței navigației (document)

01 Apr 2020 2936

Alertă la ISU Dobrogea Arde vegetația uscată de pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari

22 Aug 2019 2013

Maluri afectate de alunecări de teren Aproape jumătate de milion de lei pentru întreţinerea şi reparaţia Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari (document)

14 Aug 2019 2072

UPDATE. Intervenție de urgență la Poarta Albă, județul Constanța. Un adolescent de 15 ani s-a înecat într-un canal (galerie foto)

30 May 2019 22605

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Accident rutier pe podul de la Ovidiu, județul Constanța. Două autoturisme și un tir implicate (galerie foto)

05 Mar 2019 14042

Oficial de la IPJ Constanța. Cum s-a petrecut teribilul accident rutier de la ieșire din Ovidiu. Trei persoane, mama, fiica și bunica au murit pe loc

21 Nov 2018 3827