UPDATE Cazul pistolului mitralieră furat. Scafandrii militari caută arma în Canalul Poarta Albă Midia - Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

Scafandri caută arma furată. Scafandrii militari caută arma sustrasă de la Unitatea Militară din Mamaia Sat în Canalul Poarta Albă Midia Năvodari. 

Mai mulți scafandri au ajuns cu o barcă pe canal și au fost demarate verificările în zonă. 

Reamintim că, un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate, informează MApN.

Din primele informaţii, o persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. 

Scafandrii continuă verificările. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

La scurt timp polițiștii, militarii și jandarmii au instituit filtre în mai multe zone din Mamaia, Constanța și în tot județul în căutarea armei sustrase. 

UPDATE: 

Potrivit unor surse, în acest caz au fost deschise două dosare: unul la Parchetul Militar București și unul la Parchetul de la Constanța. 

Militaru atacat în timp ce era în serviciu ar putea fi supus unei expertize psihologice și la detectorul de minciuni. 


Anchetatorii au luate primele imagini de pe camerele de supraveghere (de la oamenii care locuiesc in zona) 

Procurorul venit de la București este șefulParchetului Militar Parchetului Militar București.

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Imagini șocante surprinse în timpul urmăririi în trafic a șoferului care a furat, în Cumpăna, mașina unei femei însărcinate (VIDEO)

21 Sep 2023 4200

Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța, despre șoferul care a furat mașina unei femei însărcinate, în Cumpăna (VIDEO)

21 Sep 2023 5223

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 684

Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“

24 Jul 2023 1925

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3465

Ce au decis judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia!

10 May 2023 2396

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 1179

A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor

30 Jul 2022 6411

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 16812

Primele imagini cu arma găsită în Mamaia Sat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu, declarații despre dosar (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jul 2022 9093

Două anchete penale sunt în derulare Procurori militari și civili, mânați de același gând – unde sunt arma și muniția de război furate de la un militar din Constanța

11 Apr 2022 8639

Sondaj de opinie 66% dintre participanți nu sunt mulțumiți de modul în care au acționat autoritățile în cazul pistolului mitralieră și muniției furate de la un militar din Mamaia

28 Mar 2022 3743

Editorial Armata Română și scenariul fantezist, dar bine redactat, al unui film hollywood-ian

24 Mar 2022 3953

ZIUA LIVE Cristian Crăciun, despre cazul militarului în post, rămas fără armă

23 Mar 2022 2323

Armă și muniție de război, sustrase din Mamaia. Căutările au ajuns la Iași

23 Mar 2022 2827