Două anchete penale sunt în derulare Procurori militari și civili, mânați de același gând – unde sunt arma și muniția de război furate de la un militar din Constanța

 
  • Două anchete penale, una în sistem militar, iar cea de-a doua - instrumentată de procurori civili, sunt în derulare de aproape o lună de zile, dar în spațiul public, la ora actuală, discursul public nu mai face nicio referire cu privire la acest grav incident.
 
S-au scurs nu mai puțin de 23 de zile de când o armă și muniția de război aferentă acesteia par să fi dispărut fără urmă din cadrul unei unități militare din județul Constanța! Două anchete penale, una în sistem militar, iar cea de-a doua - instrumentată de procurori civili, sunt în derulare de aproape o lună de zile, dar în spațiul public, la ora actuală, discursul public nu mai face nicio referire cu privire la acest grav incident.
 
Amintim, începând cu data de 19 martie 2022, Constanța, dar și localitățile din jur au trecut prin momente intense, după ce a fost dată publicității vestea potrivit căreia militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie 2022, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.
 
Chiar din seara respectivă, au fost instituite filtre în Constanța, Mamaia și localitățile din jur, fiind deschise anchete penale coordonate atât de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București, cât și, separat, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Pe parcursul zilelor următoare, numărul forțelor de ordine ce luau parte la acțiunile specifice pentru identificarea suspectului și depistarea armei și muniției furate a fost diminuat. Așa se face că, în prezent, tema arme și a muniției de război furate de la militarul aflat în serviciul de pază al unității pare să fi dispărut cu desăvârșire.
 
Amintim că un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie 2022, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.
 
O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.
 
După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.
 
Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

 
Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Armă și muniție de război, sustrase din Mamaia. Căutările au ajuns la Iași
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incident unic în Armata României! Motivarea definitivă a judecătorilor în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

02 Jan 2024 1915

Exclusiv! Condamnare definitivă în cazul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia (VIDEO)

13 Dec 2023 2984

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

15 Nov 2023 2301

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 883

Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“

24 Jul 2023 2399

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3973

Ce au decis judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia!

10 May 2023 2575

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 1456

A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor

30 Jul 2022 6671

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 17162

Primele imagini cu arma găsită în Mamaia Sat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu, declarații despre dosar (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jul 2022 9399

Sondaj de opinie 66% dintre participanți nu sunt mulțumiți de modul în care au acționat autoritățile în cazul pistolului mitralieră și muniției furate de la un militar din Mamaia

28 Mar 2022 3916

Editorial Armata Română și scenariul fantezist, dar bine redactat, al unui film hollywood-ian

24 Mar 2022 4172

ZIUA LIVE Cristian Crăciun, despre cazul militarului în post, rămas fără armă

23 Mar 2022 2672

Armă și muniție de război, sustrase din Mamaia. Căutările au ajuns la Iași

23 Mar 2022 3012