„Iahtul“, montat pe poziții Pasarelele pietonale din Mamaia încep sã prindã contur (galerie foto)

Stațiunea Mamaia s-a transformat în șantier. Muncitorii lucreazã la montarea celor trei pasarele, care vor traversa bulevardul Mamaia în cele mai aglomerate zone. Ieri, primarul Radu Mazãre a declarat cã „pânã pe data de15 iunie, atât promenada, piațetele, cât și cele trei pasarele pietonale vor fi finalizate“.
 

Prima pasarelã pietonalã care a început sã prindã contur este montatã chiar în dreptul Satului de Vacanțã din Mamaia. Are și un nume sugestiv: „Iahtul“. Pasarela, realizatã din lemn și metal, va avea un catarg de aproape 20 de metri, dar și o rampã specialã pentru persoanele cu dizabilitãți. Aceasta va face legãturã între piațeta de la Perla și Satul de Vacanțã. A doua pasarelã, numitã „Nãvod și pescãruș“, va fi amplasatã în dreptul Cazinoului. Cea de-a treia, numitã „Val Retro“, va fi plasatã în dreptul hotelului Rex. Acestea sunt trei dintre cele mai aglomerate zone din stațiune, în perioada sezonului estival. În toate cazurile existã o legãturã strânsã între denumire și modul în care pasarelele au fost proiectate. Lucrãrile la pasarele au început în luna septembrie, piatra de temelie fiind pusã de primarul Radu Mazãre. Investiția se ridicã la aproape 2 milioane de euro. 70 % din bani provin din fonduri europene, iar restul reprezintã contribuția Ministerului Dezvoltãrii Regionale și a Primãriei Constanța.
 
Traficul rutier, afectat de lucrãri
 

Din cauza lucrãrilor, s-a închis circulația rutierã pe bulevardul Mamaia, în perioada 1 aprilie - 24 aprilie, în zona Satului de Vacanțã, în perioada efectuãrii lucrãrilor, traficul fiind deviat pe rute ocolitoare. Astfel, dinspre Constanța cãtre Nãvodari, traficul este deviat pe aleea din fața hotelului Perla, cu ieșire în sensul giratoriu de la Aqua Magic. Șoferii care vin dinspre Nãvodari cãtre Constanța sunt îndrumați sã circule pe linia de centurã, cu ieșire pe bulevardul Alexandru Lãpușneanu. Între 1 aprilie și 15 mai, în zona Piațetei Cazino și a hotelului Rex, pe o distanțã de 200 de metri, se va merge pe câte o bandã pe sens.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?

28 Apr 2024 538

Stațiunea Mamaia din Constanța, înainte de minivacanță (Galerie FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 441

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 359

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 631

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 710

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2004

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 563

Teren în zona Pescărie Tribunalul obligă Primăria Constanța și Consiliul Local să restituie un teren pe care au construit o stradă, cu trotuar! Cu recurs (MINUTA)

05 Apr 2024 1134

Afaceristul Florin Enuc, dat în judecată de asociația de proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia. Motivul disputei sunt spațiile comune ale imobilului!

15 Mar 2024 1072

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1616

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3315

Martin Laura Cezara anunță începerea lucrărilor de construire pentru imobilul teren și/sau construcții situat în stațiunea Mamaia - stație pornire telegondola

07 Mar 2024 419

Primăria Constanța, undă verde pentru un spațiu comericial Margona MTC SRL, controlată de Constantin Goane, construiește în stațiunea Mamaia, zona Perla

06 Mar 2024 1060

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14254

Știri Constanța CT BUS. Linia 47M, deviată pe sensul spre cap linie Mamaia

29 Feb 2024 613