Imagini de la eveniment Grupul de Sprijin al Forţelor Navale, de 65 de ani în serviciul Marinei Militare Române (FOTO)
Grupul de Sprijin al Forţelor Navale „Ovidius” a organizat vineri, 24 februarie, o ceremonie militară cu prilejul marcării a 65 de ani de la înființare. La activitate, au participat reprezentanţi ai conducerii Statului Major al Forţelor Navale, comandanți de mari unități și unități de marină, precum și foşti angajaţi ai unităţii, prilej cu care au fost înmânate embleme de onoare, diplome şi plachete aniversare, pentru militarii structurii care s-au remarcat din punct de vedere profesional de-a lungul carierei lor.

Misiunea de bază a grupului este aceea de a asigura un sprijin logistic dinamic, oportun, economic şi eficient Statului Major al Forţelor Navale, aducând astfel o contribuţie substanţială pentru menţinerea şi creşterea capacităţii de răspuns a Forţelor Navale Române în zona de responsabilitate.

Grupul de Sprijin al Forțelor Navale asigură menţinerea ordinii şi disciplinei militare, precum și controlul şi îndrumarea circulaţiei autovehiculelor şi coloanelor militare. De asemenea, pentru această structură a Forțelor Navale Române, adaptarea la noul context geopolitic și militar reprezintă provocări noi în modernizarea și adaptarea tehnicii la cerințele unei logistici moderne și eficiente, motiv pentru care personalul grupului de sprijin are misiunea de a identifica cele mai potrivite soluții în vederea menținerii nivelului ridicat al standardelor naționale și internaționale în domeniul său specific activitate.La 24 februarie 1958, a fost înfiinţat Serviciul Gospodărie, în subordinea şefului Statului Major al Comandamentului Marinei Militare, dislocat în garnizoana Constanţa, iar la 1 ianuarie 1962, Comandamentul Marinei Militare şi formaţiunile anexă au fost dislocate în garnizoana Mangalia. În aceste condiţii, Serviciul Gospodărie a fost desfiinţat, efectivele şi tehnica acestuia fiind predate Detaşamentului 327 Asigurare Tehnico-Materială, care a sprijinit în continuare, atât Comandamentul Marinei Militare, cât şi Comandamentul Diviziei 42 Maritime.

De-a lungul timpului, unitatea a trecut prin mai multe restructurări şi reorganizări succesive, funcţionând sub diferite denumiri, în garnizoanele Mangalia şi Constanţa, iar în urma procesului de restructurare a Armatei României, la data de 1 martie 2005, a fost reorganizată în Batalionul Stat Major şi Deservire al Forţelor Navale.

Restructurări succesive au mai avut loc și în anii următori, unitatea transformându-se în Batalionul de Sprijin al Forţelor Navale, iar în anul 2022, Batalionul de Sprijin al Forţelor Navale s-a transformat în Grupul de Sprijin al Forţelor Navale „Ovidius”.foto: Forțele Navale Române 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Eroilor, în uitare la Constanța. Doar Forțele Navale Române marchează evenimentul

25 May 2023 680

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 798

Forțele Navale Române au fost reprezentate de doi ofițeri la exercițiul multinațional ESP Minex 23

23 May 2023 525

Academia Navală "Mircea cel Bătrân", gazdă a celei de-a IX-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Sea Conf” – 2023 (FOTO)

19 May 2023 602

Nava-şcoală Mircea a împlinit 84 de ani în Marina Militară Română (FOTO)

17 May 2023 634

Noaptea Muzeelor la Constanța Muzica Militară a Forțelor Navale vă așteaptă la un recital de excepție!

13 May 2023 793

UPDATE. Gala Forțelor navale. Este pentru prima data când un ministru participă la un astfel de eveniment (GALERIE FOTO +VIDEO)

11 May 2023 1012

Contraamiralul Horia Macellariu, o veritabilă personalitate a Marinei Române

10 May 2023 714

Șeful Forțelor Navale din Bulgaria, în vizită oficială în România (GALERIE FOTO)

05 May 2023 535

Zece elevi din județul Tulcea, cadeți pentru o săptămână în Forțele Navale (FOTO)

26 Apr 2023 595

De la corporatist, la maistru militar de marină. Astăzi este despre Florin Drăgan din Năvodari (FOTO)

18 Apr 2023 2169

Forţele Navale Române Perfecționare continuă pentru misiuni reale, de mare risc! Mărturiile unui scafandru de luptă (FOTO)

14 Apr 2023 724

UPDATE O navă de pescuit a agățat un obiect ce pare a fi o mină marină. Intervin specialiștii Forțelor Navale

13 Apr 2023 1392

Secvență de evacuare a populației din zona Deltei, executată de militarii Flotilei Fluviale, în cadrul exercițiului „Sea Shield 2023” (FOTO)

31 Mar 2023 781

Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” Exercițiu demonstrativ de neutralizare a unui desant aerian inamic (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Mar 2023 794