În ce condiții se pot desfășura sporturile individuale și de echipă după 15 iunie. Ordin publicat în Monitorul Oficial

  • Ordinul prevede reguli pentru triajul sportivilor, pentru accesul în baze şi piscine, dar şi reguli generale.
  • În ceea ce priveşte accesul în bazele sportive, Ordinul prevede că acestea trebuie împrejmuite, fiecare punct de acces trebuie păzit, se va face triaj epidemiologic şi va exista un tabel nominal.
Ordinul emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, care cuprinde regulile pentru desfăşurarea sporturilor individuale şi de echipă, dar şi pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 505/ 13 iunie 2020. 

Ordinul prevede reguli pentru triajul sportivilor, pentru accesul în baze şi piscine, dar şi reguli generale.

În ceea ce priveşte accesul în bazele sportive, Ordinul prevede că acestea trebuie împrejmuite, fiecare punct de acces trebuie păzit, se va face triaj epidemiologic şi va exista un tabel nominal.

Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curăţare şi dezinfecţie a mâinilor, iar la fiecare bază sportivă trebuie să existe o cameră suplimentară, pentru cazul în care o persoană prezintă simptomatologie Covid-19.

La sporturile individuale în aer liber este permisă practicarea în grupuri de maximum şase persoane care nu locuiesc împreună.

În cazul sportivilor care sunt asistaţi de antrenor sau alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în cadrul şedinţelor tehnice. Se interzice eliminarea salivei în spaţiul de antrenament.

În cadrul competiţiilor se interzice accesul spectatorilor, iar toţi participanţii trebuie supuşi triajului epidemiologic.

La sporturile de echipă, pentru organizarea meciurilor s-au delimitat trei zone: Zona 1, care cuprinde terenul de joc, marginea terenului de joc, tunelul de acces şi zona vestiarelor. Zona 2 cuprinde zona tribunelor inclusiv spaţiile pentru administrative pentru transmisiunea TV a jocurilor şi zonele specifice media.

În Zona 3, zona exterioară, sunt incluse locul de parcare pentru transmisiile TV şi zona imediat exterioară a stadionului/terenului de joc.

În Zona 1 au voie maxim 80 de persoane, în Zona 2 maxim 100, iar în Zona 3 maxim 60.


Echipele vor ajunge la terenul de joc la ore diferite: echipa gazdă cu 75 de minute înainte de joc, iar echipa oaspete cu 90 de minute. Jucătorii celor două echipe nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar mingile folosite la joc şi încălzire vor fi dezinfectate.

Nu sunt recomandate şedinţele tehnico-tactice în vestiar, intrarea pe teren se va face fără copii şi fără mascotă, nu se va face poză la mijlocul terenului, iar persoanele aflate pe banca de rezervă vor purta măşti, excepţie făcând antrenorul desemnat să ofere indicaţii tehnice.

Brigada de arbitri va trebui să ajungă la meci cu 100 de minute înainte, iar delegatul de joc cu două ore.

Conferinţele de presă se pot organiza exclusiv online. Declaraţiile de presă vor fi oferite reporterilor doar individual, păstrând distanţa de siguranţă. Masa presei trebuie să aibă o capacitate de trei ori mai mare decât numărul jurnaliştilor acreditaţi.

Pentru reluarea activităţilor de nataţie în bazinele acoperite sau în aer liber, sportivii sunt obligaţi să poarte masca până la intrarea în bazin. Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Este necesară menţinerea distanţei fizice de cel puţin 2 metri între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană.

Pe culoare de înot este permis accesul unui singur sportiv şi se recomandă instalarea de separatoare între duşuri.

Competiţiile se vor desfăşura fără public şi cu limitarea la minimum a stafului tehnic.

La piscine exterioare şi ştranduri, intrarea în bazin se va face după ce se va trece obligatoriu prin pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor, respectând concentraţia maximă admisă.

În apă, fiecărui înotător trebuie să-i revină o suprafaţă exclusivă de 12 mp. Accesul la tobogan se va face cu respectarea distanţei de cel puţin 2 metri între persoane.

Şezlongurile vor fi aşezate încât să permită o distanţă de 2 metri în oricare direcţie pentru persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.






Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociat nou, din Constanța, cooptat în firma Brilltag Services SRL

26 Apr 2024 311

Firme Constanța SC Capitol Medical Farm SRL se va numi WMS Construct SRL. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

26 Apr 2024 267

Firme Constanța Schimbare în Maximmo Development SRL. Legătura societății cu fostul fotbalist Dennis Șerban

25 Apr 2024 423

Firme Constanța Noi decizii luate de Neptun Hotels SRL

24 Apr 2024 320

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 814

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în localitatea Agigea. Iată cine o conduce

22 Apr 2024 529

​Firme Constanța O nouă societate, deschisă în municipiu. Iată cu ce se ocupă

22 Apr 2024 647

Firme Constanța Iowemed SA își majorează capitalul social!

22 Apr 2024 449

Firme Constanța Demisie la vârful Damen Shipyards Mangalia SA!

21 Apr 2024 617

Un bărbat din Viroaga, județul Constanța, a intrat în posesia unui imobil vândut de Primăria Cerchezu

21 Apr 2024 418

O agenție de turism s-a mutat la Constanța și și-a reluat activitatea după șapte ani

21 Apr 2024 427

O nouă firmă de asistenţă medicală specializată, în Constanța

19 Apr 2024 784

O nouă firmă de servicii anexe transportului pe apă își începe activitatea în Constanța

19 Apr 2024 472

Ikea România deschide un punct de lucru la Constanţa! Iată unde

19 Apr 2024 1268

Societatea Yano & Edi SRL, înființată recent la Constanța

18 Apr 2024 485