În ce condiții se pot desfășura sporturile individuale și de echipă după 15 iunie. Ordin publicat în Monitorul Oficial

  • Ordinul prevede reguli pentru triajul sportivilor, pentru accesul în baze şi piscine, dar şi reguli generale.
  • În ceea ce priveşte accesul în bazele sportive, Ordinul prevede că acestea trebuie împrejmuite, fiecare punct de acces trebuie păzit, se va face triaj epidemiologic şi va exista un tabel nominal.
Ordinul emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, care cuprinde regulile pentru desfăşurarea sporturilor individuale şi de echipă, dar şi pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 505/ 13 iunie 2020. 

Ordinul prevede reguli pentru triajul sportivilor, pentru accesul în baze şi piscine, dar şi reguli generale.

În ceea ce priveşte accesul în bazele sportive, Ordinul prevede că acestea trebuie împrejmuite, fiecare punct de acces trebuie păzit, se va face triaj epidemiologic şi va exista un tabel nominal.

Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curăţare şi dezinfecţie a mâinilor, iar la fiecare bază sportivă trebuie să existe o cameră suplimentară, pentru cazul în care o persoană prezintă simptomatologie Covid-19.

La sporturile individuale în aer liber este permisă practicarea în grupuri de maximum şase persoane care nu locuiesc împreună.

În cazul sportivilor care sunt asistaţi de antrenor sau alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în cadrul şedinţelor tehnice. Se interzice eliminarea salivei în spaţiul de antrenament.

În cadrul competiţiilor se interzice accesul spectatorilor, iar toţi participanţii trebuie supuşi triajului epidemiologic.

La sporturile de echipă, pentru organizarea meciurilor s-au delimitat trei zone: Zona 1, care cuprinde terenul de joc, marginea terenului de joc, tunelul de acces şi zona vestiarelor. Zona 2 cuprinde zona tribunelor inclusiv spaţiile pentru administrative pentru transmisiunea TV a jocurilor şi zonele specifice media.

În Zona 3, zona exterioară, sunt incluse locul de parcare pentru transmisiile TV şi zona imediat exterioară a stadionului/terenului de joc.

În Zona 1 au voie maxim 80 de persoane, în Zona 2 maxim 100, iar în Zona 3 maxim 60.


Echipele vor ajunge la terenul de joc la ore diferite: echipa gazdă cu 75 de minute înainte de joc, iar echipa oaspete cu 90 de minute. Jucătorii celor două echipe nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar mingile folosite la joc şi încălzire vor fi dezinfectate.

Nu sunt recomandate şedinţele tehnico-tactice în vestiar, intrarea pe teren se va face fără copii şi fără mascotă, nu se va face poză la mijlocul terenului, iar persoanele aflate pe banca de rezervă vor purta măşti, excepţie făcând antrenorul desemnat să ofere indicaţii tehnice.

Brigada de arbitri va trebui să ajungă la meci cu 100 de minute înainte, iar delegatul de joc cu două ore.

Conferinţele de presă se pot organiza exclusiv online. Declaraţiile de presă vor fi oferite reporterilor doar individual, păstrând distanţa de siguranţă. Masa presei trebuie să aibă o capacitate de trei ori mai mare decât numărul jurnaliştilor acreditaţi.

Pentru reluarea activităţilor de nataţie în bazinele acoperite sau în aer liber, sportivii sunt obligaţi să poarte masca până la intrarea în bazin. Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Este necesară menţinerea distanţei fizice de cel puţin 2 metri între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană.

Pe culoare de înot este permis accesul unui singur sportiv şi se recomandă instalarea de separatoare între duşuri.

Competiţiile se vor desfăşura fără public şi cu limitarea la minimum a stafului tehnic.

La piscine exterioare şi ştranduri, intrarea în bazin se va face după ce se va trece obligatoriu prin pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor, respectând concentraţia maximă admisă.

În apă, fiecărui înotător trebuie să-i revină o suprafaţă exclusivă de 12 mp. Accesul la tobogan se va face cu respectarea distanţei de cel puţin 2 metri între persoane.

Şezlongurile vor fi aşezate încât să permită o distanţă de 2 metri în oricare direcţie pentru persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul Erol Mîrzali reales cenzor al Companiei Naționale de Investiții CNI SA

23 Jan 2021 498

Decizii importante în firma Dianei Bișinicu. Cine a devenit asociat unic

21 Jan 2021 825

Un fost parlamentar de Constanța, desemnat președintele Consiliului de Administrație al RAJA SA. Avere și interese (documente)

20 Jan 2021 2762

Decizii semnate de premierul Cîțu. Constănțeanul Sebastian Bodu eliberat din funcție și repus pe post în câteva zile

19 Jan 2021 1742

​ Cine i-a înlocuit pe Stroe Felix și Ramona Petcu în CA-ul RAJA? Foști directori de la Port în conducerea companiei de apă

19 Jan 2021 7737

A fost desemnat reprezentantul României în Grupul de coordonare a exporturilor de arme de foc. Este comisar-șef în IGPR

18 Jan 2021 1250

Administrator nou la Apă-Canal Horia SRL, deţinută de Consiliul Local din comuna constănțeană

18 Jan 2021 560

Comuna Poarta Albă din județul Constanța și-a făcut firmă proprie de colectare a deșeurilor. Societatea poartă numele localității de dinainte de 1930

18 Jan 2021 1388

A fost numit un administrator provizoriu la Dobrogea Grup SA, după decesul unuia dintre membrii CA

18 Jan 2021 1210

Numiri prin deciziile premierului Cîțu. Patru secretari de stat noi. Unul la Justiție și trei la Finanțe

16 Jan 2021 1165

Schimbări importante în Igiena SCM Constanța!

16 Jan 2021 536

Ordinul ministrului Ciucă privind rechemarea în activitate a soldaților și gradaților profesioniști

15 Jan 2021 21049

Norme privind drepturile participanților la acțiuni militare, și acordarea unor drepturi acestuia, familiei și urmașilor celui decedat

15 Jan 2021 5786

Una dintre firmele afaceristului Costică Zelca, radiată!

14 Jan 2021 767

Premierul Cîțu i-a eliberat din funcție pe consilierii fostului premier Orban. Sunt vizați și doi constănțeni

13 Jan 2021 1495