Actualitate

Încep lucrările de reabilitare? Undă verde de la APM Constanța pentru sistematizarea zonei șoseaua Constanței din municipiul Mangalia

Municipiul Mangalia, care solicitase emiterea acordului de mediu pentru „Proiect tehnic pentru sistematizarea zonei Șoseaua Constanței (intersecție Saturn - Gara Mangalia), propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, intersecție Saturn - Gara Mangalia“, a primit răspuns de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
 
Astfel, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, APM Constanța a anunțat publicul interesat că „nu este  necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului“. Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța, între orele 9.00-13.00.
 
Potrivit documentației care fusese depusă la APM Constanța, șoseaua Constanței, pe sectorul studiat, cuprins între intrarea în localitate, aflată în imediata apropiere a intersecției cu strada Lavrion (cu traseu spre stațiunea Saturn) și până în apropierea gării CF Mangalia, se află în intravilanul municipiului Mangalia. Pe sectorul precizat mai sus, Șoseaua Constanței prezintă un profil transversal caracteristic de strada de categoria a II-a, alcătuit din următoarele elemente: parte carosabilă cu lățimea de 14 metri, cu patru benzi de circulație (câte două pe sens), amenajată cu îmbrăcăminte asfaltică. Pe partea stângă, carosabilul este încadrat de un trotuar cu lățimea de 2,50 m, amenajat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori.
 
Pe partea dreaptă, carosabilul este încadrat astfel: între intrarea în localitate și până în dreptul intersecției cu str. Rozelor (aflată pe partea stângă a șoselei Constanței), de o rigolă pentru scurgerea apelor pluviale, cu secțiunea triunghiulară, lățimea de 1,20 metri și adâncimea de 0,30 m, realizată din dale prefabricate din beton. Între intersecția cu strada Rozelor și până în dreptul racordului rutier spre incinta curții magazinului Altex (aflat pe partea dreaptă a Șoselei Constanței), de un trotuar deteriorat, încadrat cu borduri prefabricate din beton, ridicate față de suprafața finită a carosabilului existent. Se precizează că în continuare - din dreptul racordului rutier funcțional al magazinului Altex, în sensul de mers spre centrul municipiului,  trotuarul existent dreapta de încadrare a carosabilului șoselei Constanțe este amenajat tot cu pavele autoblocante din beton.
 
Lucrările proiectate ce constituie obiectul actualului proiect constau în următoarele: desființarea (desfacerea) de pe partea dreaptă limitrofă Șoselei Constanței - pe sectorul precizat mai sus, atât a rigolei existente, cât și a trotuarului degradat existent; amenajarea pe amplasamentul lor pentru asigurarea protecției și siguranței circulației pietonale de pe partea dreapta a Șoselei Constanței, cât și pentru realizarea unei simetrii cu trotuarul de încadrare de pe partea stângă - a unui trotuar de încadrare a carosabilului, cu lățimea de 2,50 m; suprafața totală a trotuarului amenajat este 1.650 mp. El va fi executat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori, similar atât cu cel existent pe partea stângă a Șoselei Constanței, cât și cu cel din dreapta, existent cu traseu din dreptul racordului rutier (funcțional) al magazinului Altex, către centrul municipiului.
 
„Asigurarea deplasării pietonilor pe partea dreapta a Șoselei Constanței, pe tronsonul de stradă precizat mai sus, în deplină siguranță; reducerea numărului de accidente; igienizarea zonei; creșterea nivelului de trai și a confortului locuitorilor municipiului Mangalia“, se arată în justificarea necesității proiectului.
 
Citește și:
 
Atenție, șoferi! Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, sistematizată. Ce lucrări vor fi executate (document)
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Societatea Saturn Assets Invest SRL doreşte să reînvie staţiunea Saturn. Ce are de gând să implementeze (document)

17 Apr 2019 291

Ministrul apărării naționale în vizită de informare în garnizoanele Constanța și Mangalia

16 Apr 2019 346

Primăria Municipiului Mangalia, județul Constanța face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Cine poate participa

16 Apr 2019 630

Primul tren privat la Mangalia. De când va circula şi pe ce rute

16 Apr 2019 1505

Pompierii au fost solicitaţi în Mangalia. O persoană a avut nevoie de ajutor

14 Apr 2019 908

Incendiu în Mangalia. În una din cele mai aglomerate zone ale municipiului

13 Apr 2019 2637

Ce firmă va asigura transportul între Mangalia şi staţiunile din municipiu (document)

13 Apr 2019 920

Consiliul Local al municipiului Mangalia, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte vor fi dezbătute

10 Apr 2019 407

Când rețelele de socializare țin loc de plângeri penale Povestea agresorului care a terorizat constănțenii și a fost „înfundat“ de comentariile de pe Facebook

10 Apr 2019 3227

Exercițiu militar pe Marea Neagră. Mai multe nave participă la Sea Shield 19 la Constanța și Mangalia

09 Apr 2019 549

Contracte majore semnate pentru Șantierul Naval Damen Mangalia

09 Apr 2019 1215

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat la volan, în Mangalia, sub influența alcoolului

09 Apr 2019 764

Victorie la Trofeul Serus Râşnov! Pilotul Emil Ghinea a început în forţă ediţia 2019 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (galerie foto)

09 Apr 2019 787

Relaxare pe faleza staţiunii Jupiter, în 1972

08 Apr 2019 329

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Dobrogea. Au fost chemați să intervină pe strada Albatros din Mangalia

07 Apr 2019 3036