Începe acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying la mai multe unități de învățământ din Constanța

Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Organizația Salvați Copiii și Consiliul Județean al Elevilor Constanța au semnat astăzi, 24 martie a.c., în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, protocolul de colaborare privind activitatea de informare, evaluare și monitorizare a fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța.

Parteneriatul prevede reducerea fenomenului de violență și implicit, de bullying, în unitățile de învățământ preuniversitar, cu implicarea organizațiilor non-guvernamentale și a structurilor independente formate din elevi. În același timp, cooperarea interinstituțională vizează desfășurarea activităților de informare și conștientizare asupra fenomenului de bullying pentru cadre didactice și elevi, dar și evaluarea acțiunilor întreprinse.  

Acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying va începe, în perioada următoare, în 10 unități de învățământ din județul Constanța, după cum urmează: Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Constanța, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia și Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu. 

Unitățile de învățământ menționate anterior au fost verificate, în perioada 16-31 ianuarie a.c., de Comisia mixtă de verificare a mecanismului de intervenție în prevenirea și combaterea bullyingului și violenței în unitățile de învățământ din județul Constanța, constituită, la începutul anului, prin Ordin de Prefect. Mai exact, membrii Comisiei (reprezentanți ai Prefecturii Constanța, IPJ Constanța și ISJ Constanța) au verificat respectarea prevederilor legale privind mecanismul de intervenție în prevenirea și combaterea bullyingului și violenței. 

În perioada următoare, vor fi constituite echipe mixte care vor participa la distribuirea și evaluarea unor fișe de identificare a fenomenului de bullying, se va stabili calendarul de deplasare în cele 10 unități de învățământ și se vor organiza ședințe de informare cu directorii unităților de învățământ și partenerii protocolului. În cele din urmă, se vor analiza și evalua fișele și se va întocmi un raport final privind rezultatul acțiunilor întreprinse pe parcursul perioadei de evaluare.  

foto: Instituția Prefectului - Județul Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în școli din municipiul Constanța și Năvodari

08 Jun 2024 531

Județul Constanța Activități preventive ale polițiștilor. Iată la ce școli au fost

07 Jun 2024 475

IPJ Constanța Prevenirea consumului de droguri, a bullying-ului și a violenței în unități de învățamânt

01 Jun 2024 509

Județul Constanța Lecții de circulație și de combatere a bullyingului, predate de polițiști

29 May 2024 606

Știri Constanța Activități desfășurate de polițiști în „Săptămâna școală în siguranță”

17 May 2024 541

Prefectura Constanța Lansare a fișei de identificare a cazurilor de bullying în format electronic

16 May 2024 459

LIVE TEXT Elevii pot semnala cazurile de bullying, completând o fișă în format electronic. Evenimentul, găzduit de Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2024 809

Polițiștii au discutat cu elevii din Constanța despre prevenirea violenței și a furturilor

09 May 2024 544

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 597

Activități preventive ale polițiștilor în unități școlare din municipiul Constanța

20 Apr 2024 635

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 584

Activități ale polițiștilor în școli din județul Constanța

17 Apr 2024 546

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 820

Acțiune în școlile din județul Constanța ale polițiștilor

05 Apr 2024 675

Studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, în practică în școlile din Constanța. Despre ce le vor vorbi elevilor

02 Apr 2024 675