Începe acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying la mai multe unități de învățământ din Constanța

Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Organizația Salvați Copiii și Consiliul Județean al Elevilor Constanța au semnat astăzi, 24 martie a.c., în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, protocolul de colaborare privind activitatea de informare, evaluare și monitorizare a fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța.

Parteneriatul prevede reducerea fenomenului de violență și implicit, de bullying, în unitățile de învățământ preuniversitar, cu implicarea organizațiilor non-guvernamentale și a structurilor independente formate din elevi. În același timp, cooperarea interinstituțională vizează desfășurarea activităților de informare și conștientizare asupra fenomenului de bullying pentru cadre didactice și elevi, dar și evaluarea acțiunilor întreprinse.  

Acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying va începe, în perioada următoare, în 10 unități de învățământ din județul Constanța, după cum urmează: Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Constanța, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia și Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu. 

Unitățile de învățământ menționate anterior au fost verificate, în perioada 16-31 ianuarie a.c., de Comisia mixtă de verificare a mecanismului de intervenție în prevenirea și combaterea bullyingului și violenței în unitățile de învățământ din județul Constanța, constituită, la începutul anului, prin Ordin de Prefect. Mai exact, membrii Comisiei (reprezentanți ai Prefecturii Constanța, IPJ Constanța și ISJ Constanța) au verificat respectarea prevederilor legale privind mecanismul de intervenție în prevenirea și combaterea bullyingului și violenței. 

În perioada următoare, vor fi constituite echipe mixte care vor participa la distribuirea și evaluarea unor fișe de identificare a fenomenului de bullying, se va stabili calendarul de deplasare în cele 10 unități de învățământ și se vor organiza ședințe de informare cu directorii unităților de învățământ și partenerii protocolului. În cele din urmă, se vor analiza și evalua fișele și se va întocmi un raport final privind rezultatul acțiunilor întreprinse pe parcursul perioadei de evaluare.  

foto: Instituția Prefectului - Județul Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Prefectul Coșa - „Rotativa ar fi un foarte bun prilej pentru a continua toate investițiile care au fost demarate" (VIDEO)

11 May 2023 1495

IPJ Tulcea Activități informativ-preventive legate de bullying și consumul de droguri prezentate elevilor de la Colegiul Economic Delta Dunării

03 May 2023 577

Acțiuni de combatere a bullying-ului în școlile constănțene. Autoritățile constănțene fac precizări (FOTO+VIDEO)

24 Apr 2023 958

Campanie împotriva fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța

21 Apr 2023 689

Activități desfășurate de polițiștii tulceni pentru prevenirea bullying-ului în școli

03 Apr 2023 674

Poliția a vorbit cu mai mulți elevi constănțeni. În ce școli au desfășurat acțiuni preventive

14 Feb 2023 705

Acțiuni desfășurate de polițiști, pentru combaterea consumului de droguri și prevenirea violenței, în mai multe școli din județul Constanța

10 Feb 2023 819

Ziua Școlară a Non-Violenței și a Păcii, marcată la Constanța. Polițiștii au vorbit cu elevii

31 Jan 2023 1073

ZIUA LIVE. Numărul victimelor bullying-ului crește Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa - „Ne preocupă prevenția dar și consilierea de specialitate și rezultatele acesteia”! (VIDEO)

13 Jan 2023 1231

Silviu Coșa, anunț important pentru elevi. „Am hotărât să urmărim săptămânal calendarul acțiunilor desfășurate“

10 Jan 2023 1124

IJJ Constanța Activitate interactivă cu elevii pentru prevenirea bullying-ului, violenței și discriminării

13 Dec 2022 940

Combaterea fenomenului de bullying. Ce recomandări le-au făcut polițiștii elevilor tulceni

18 Nov 2022 989

Polițiștii au vorbit cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Elena Doamnă” din Tulcea. Ce recomandări le-au făcut oamenii legii (FOTO)

13 Oct 2022 863

Cartea zilei Pixi știe-tot. Stop bullying!

21 Jul 2022 1095

Polițiștii au vorbit cu elevii școlilor gimnaziale din municipiul Constanța. Ce scop au avut oamenii legii

10 May 2022 935