Interviul online cu Paul Foleanu, consilier local PDL în Consiliul Municipal Mangalia „Electoral vorbind, Tusac este un om mort"

Paul Foleanu despre candidatul Tusac: „PDL va câştiga alegerile la Mangalia, iar viitorul primar va fi membru democrat-liberal! În urma sondajelor preliminare făcute din punct de vedere electoral, primarul Tusac este un mort care se plimbă printre noi".

„Din cauza lui Tusac, la iarnă vom plăti 5 milioane pentru căldură şi apă caldă"

Paul Foleanu despre majorarea cu 40% a energiei termice: „Nu a avut nicio justificare. Această mărire a preţului a fost regizată de primarul Tusac împreună cu un grup de pensionari susţinători ai PSD care, în mod ciudat, au venit în sala Consiliului Local să aplaude mărirea preţului de furnizare pentru populaţie. Când i-am întrebat de ce fac acest lucru, mi-au spus că domnul primar are grijă de ei şi va face în aşa fel încât să plătească mai puţin prin economia prin care o s-o facă la centrale. Schimbarea proprietarului a adus mult mai multă agresivitate din partea societăţii de termoficare faţă de bugetul local, aceştia având un program de mărire a preţului de producţie, cât şi acţiuni în instanţă împotriva CL pentru plata datoriei restante, dar şi a penalităţilor de zeci de miliarde aferente. Totodată, în mod bizar, într-unul dintre procesele între noua societate de termoficare şi CL Mangalia, Consiliul s-a apărat jalnic, pierzând procesul şi nefăcând recurs până la această dată. Din discuţiile cu unii şefi de asociaţii, factura pentru un apartament cu trei camere va creşte în lunile de iarnă cu circa 250 de RON. Dacă iarna trecută plăteau trei milioane, iarna aceasta vor plăti 5 milioane. Trag un semnal de alarmă pentru pensionarii Mangaliei: primarul îi manipulează şi, în schimbul unor pachete de 20 de lei pe lună, îi determină să aplaude faptul că la iarnă vor plăti o factură dublă la apa caldă şi căldură".

Paul Foleanu despre taxa de parcare instituită de Tusac: „O să iasă un scandal monstru în rândul populaţiei legat de această hotărâre. Evident, motivaţia a rămas pe o hârtie în biroul primarului şi e numai de el ştiută. Taxa are un cuantum de 185 de lei pe an pentru persoane fizice şi 250 de lei pentru persoane juridice şi se aplică pentru toţi deţinătorii de autoturisme. Din această hotărâre nu rezultă dacă toţi deţinătorii trebuie să plătească sau doar cei care ocupă domeniul public. Sunt blocuri care au parcări, dar altele care nu au. Mai sunt şi cei care au garaje. Normal era să se precizeze că este o taxă pentru cei care vor să închirieze un loc de parcare şi în cazul în care erau mai mulţi care îşi doreau acelaşi loc să se organizeze licitaţie".

Paul Foleanu despre taxa de paragină: „Taxa de paragină este o măsură ce obligă societăţile ce nu vor să investească în activele pe care le deţin să le modernizeze sau să dea măcar un aspect mai îngrijit al faţadelor acestora. Problema pe care prefectul şi pe care şi noi în cadrul CL am sesizat-o este că această hotărâre nu are un regulament de aplicare. Adică nu este definit termenul de paragină şi nu se diferenţiază diferitele categorii de active în funcţie de care să se achite această taxă. Într-adevăr, sunt diverşi investitori care, prin aşa-zisele privatizări din anii 2000, au intrat în posesia unor active care cândva erau reprezentative pentru sudul litoralului şi care au încercat să facă doar o speculaţie imobiliară şi nu un turism civilizat. Acum într-adevăr multe active arată jalnic şi, datorită crizei, proprietarii lor nu le mai pot vinde la preţurile la care se aşteptau".

„Clanul lui Tusac a pus stăpânire pe Mangalia"

Paul Foleanu despre firmele de casă ale primarului Tusac: „Organele de cercetare penală trebuie să stabilească cine se află în spatele firmelor de casă ale primarului. Au fost formulate de-a lungul timpului plângeri către toate organele abilitate să cerceteze legăturile dintre primarul Tusac şi aceste firme. Societatea de asfaltări până în 2009 a fost Village Tour, mai nou este o societate din Galaţi - Tancrad care am văzut că a personalizat utilajele deţinute de Village Tour cu numele acesteia şi, mai mult decât atât, staţia de asfalt din Mangalia a fost personalizată şi ea de aceeaşi firmă. Din câte ştiu, relaţiile comerciale dintre Village Tour şi Tancard sunt mai vechi, ei colaborând în trecut la lucrări de asfaltări la Eforie. Societatea care face salubritate şi spaţii verzi este Polaris-ul, dar deja este de notorietate faptul că aparţine unui membru PSD. Tot Tancrad se ocupă şi de blocurile de locuinţe sociale. În mod bizar, au fost semnate contractele de aceeaşi societate din Galaţi. De tăiatul ierbii şi de montatul palmierilor se ocupă în subantrepriza oamenii din jurul primarului Tusac care se mulţumesc şi ei cu aceste mici ciubucuri. Pe salubritate şi spaţii verzi se scurg 140 de miliarde anual, pentru locuinţe sunt bugetate sume enorme, iar asfaltările costă în jur de 50 de miliarde anual.

Întreaga discuţie poate fi accesată pe pagina noastră de Internet www.ziuadeconstanta.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Cinematograful Pescăruș din Mangalia va fi reabilitat în vederea conservării de Ariv Ind SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1049

#ConstanțaEsteBine 3 decembrie 2023 O zi de final de săptămână mai liniștită, mai echilibrată, mai adunată

03 Dec 2023 736

DNA Sinteză condamnări iunie, iulie și august 2023. Au fost condamnați aproape 100 de inculpați

13 Sep 2023 857

DNA Buletin de presă iulie-august 2023

07 Sep 2023 663

In memoriam Theofil Sauciuc – Săveanu, suceveanul care a descoperit ruinele orașului Callatis

25 Jul 2023 1646

Chimcomplex SA a bătut plama cu Electrocentrale Constanța SA. Le vinde sute de tone de sodă și acid clorhidric tehnic de sinteză (DOCUMENTE)

14 Feb 2023 1426

Proiectul imobiliar din stațiunea Mamaia al firmei Simca Dor SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

26 Jul 2022 1554

Raport al ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la o lună de la preluarea mandatului

04 Jun 2022 1360

Cartea zilei Hărțile sensului. Arhitectura credinței-Jordan B. Peterson

05 May 2022 863

Cartea zilei LANGE. Medicină de familie – Manual de tratament și profilaxie în ambulatoriu

09 Apr 2022 1098

ITM Constanța despre incidentul de la SC Rompetrol Rafinare

06 Jul 2021 5677

CNI a inclus proiectul în lista sinteză Bazin de înot, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

18 Jun 2021 3049

#citeșteDobrogea În premieră despre creație, învățare și organizarea minții - Testamentul dr. Ștefan Odobleja pentru tineri

09 Jun 2021 3510

ZIUA LIVE Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, despre Spitalul de Pediatrie - „Nevoia de unități de sănătate este foarte mare”

27 May 2021 1495

IPJ Constanța Bilanțul minivacanței de Paște și 1 Mai. Nouă accidente, produse

04 May 2021 1826