ÎPS Teodosie, noi declarații controversate în contextul pandemiei „Din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc 1.000 şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă” (VIDEO)

  • „Din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe!”

ÎPS Teodosie, contrazice încă o dată măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, notând faptul că, dacă se împărtăşesc sute de mii de persoane cu aceeaşi linguriţă, „nimeni nu se contaminează, chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”. 
 

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă.

Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa. De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie.

De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe!

Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus, duminică, ÎPS Teodosie. 
 


ÎPS Teodosie a făcut referire la „strălucit om de ştiinţă” care „nu prea era el credincios convins”, dar a folosit „aparatura cea mai rafinată” pentru a căuta microbi în potir, însă fără succes.


 

Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi. Dar afară, mulţime de microbi. Şi văzând această minune a zis: „De ce să mai stau acolo, să spun poveşti la oameni, când adevărul este în biserică, în sfânta împărtăşanie?”

Şi s-a făcut călugăr în Sfântul Munte.Şi mulţi oameni de ştiinţă au îmbrăţişat, văzând că ştiinţa e neputincioasă. Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu. Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca sfânta împărtăşanie nu este niciunul. Şi eu am fost întrebat: Nu vă temeţi că veţi îmbolnăvi?

Nu mă tem, pentru că slujesc zilnic şi cât voi trăi, aşa voi face! Că e boală, că nu-i boală, mai mare bucurie, ca ierarh, ca să slujesc, nu este alta!, a adăugat Arhiepiscopul Tomisului.


De asemenea, el a mai spus că dacă va „prinde” vreun preot folosind mai multe linguriţe pentru împărtăşanie, acestuia îi va interzice să slujească, motivând că este un „semn de necredinţă”.

În imagini se pot observa sute de credincioși care au participat la slujbă, dar care nu au respectat măsurile de protecție sanitară. 


Sursă foto și video: Facebook.com/ Arhiepiscopia Tomisului


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine spune adevărul? Astăzi are loc pronunțarea în dosarul în care ÎPS Teodosie cere anularea deciziei de carantinare

27 Jan 2022 588

Cristina Schipor, director DSP Constanța, în legătură cu carantinarea ÎPS Teodosie „Decizia de carantinare i s-a trimis pentru a i se reconfirma ceea ce dânsul deja știa”

26 Jan 2022 773

UPDATE - Pronunțarea a fost amânată! Exclusiv. Astăzi a fost termen în procesul prin care ÎPS Teodosie a contestat măsura carantinei

26 Jan 2022 692

IPS Teodosie a contestat Decizia de carantinare a DSP București! Cum a motivat Arhiepiscopia Tomisului

25 Jan 2022 504

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va contesta decizia de carantinare

25 Jan 2022 533

Constanța. IPS Teodosie, slujbă de Sfânta Liturghie oficiată online (GALERIE FOTO și VIDEO)

25 Jan 2022 575

ÎPS Teodosie anunță că va oficia slujba de la adresa la care se carantinează

24 Jan 2022 1695

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului va contesta cele trei amenzi primite de ÎPS Teodosie pentru nerespectarea carantinării (VIDEO)

24 Jan 2022 892

LIVE VIDEO ÎPS Teodosie participă la o conferință de presă deși trebuia să fie în carantină (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 914

UPDATE. Constanța ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat de polițiști pentru nerespectarea carantinei. Trei amenzi în câteva ore (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2022 1579

Arhiepiscopia Tomisului anunță Conferința „România, vechea vatră a Europei” și lansare de carte de Ziua Unirii Principatelor

23 Jan 2022 526

Ce a făcut Arhiepiscopul Tomisului în procesul pornit de „rolul femeii în biserică“

15 Jan 2022 1042

Unde va sluji ÎPS Teodosie mâine seară

12 Jan 2022 647

Unde este așteptat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în acest sfârșit de săptămână

08 Jan 2022 694

Bobotează la 16 grade Celsius! Vremea bună a strâns mii de oameni în Portul Tomis. Ce le-a transmis IPS Teodosie enoriașilor

07 Jan 2022 835