ÎPS Teodosie susține că nunta cu o femeie care a mai fost căsătorită este un mare păcat „Dacă este divorțată, tot preotul trebuie să lămurească”

  • Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, joi seară, că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, joi seară, că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. „Doamne fereşte”, a fost reacţia prelatului. De asemenea, IPS Teodosie afirmă că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter, conform Știri pe Surse.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat, joi seară, într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează.

Ascultătorul care a pus întrebarea a precizat că preotul la care se referă şi-a motivat această decizie prin faptul că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

„Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.


El a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastre, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.


Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.Citește și:
IPS Teodosie la Tribunalul Constanța (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1073

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 411

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 523

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2415

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 607

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 509

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 586

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 561

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 571

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1395

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 843

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1463

​Începutul Postului Mare și praznicul Bunei Vestiri Programul Arhiepiscopului Tomisului, în perioada 17-25 martie

16 Mar 2024 930

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului, cu ocazia Sfinților Mucenici și comemorării luptătorilor anticomuniști din România

09 Mar 2024 611

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 597