ISU Tulcea Situația la nivelul județului Tulcea. Se redeschid drumurile închise, ca urmare a codului roșuÎn urma unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc astăzi, 28.11.2023, ora 10:00, s-a adoptat:
 
  • emiterea hotărârii nr. 29/28.11.2023 privind încetarea măsurilor de închidere temporară a circulației pe toate drumurile naționale de pe raza județului Tulcea
  • emiterea hotărârii nr. 30/28.11.2023 privind încetarea măsurilor de închidere temporară a circulației pe toate drumurile județene de pe raza județului Tulcea cu excepția sectoarelor de drum județean DJ 229 între localitățile Niculițel și Izvoarele, intersecție cu DN22F și DJ 222A între localitățile Horia și Luncavița
     
În acest moment la nivelul județului Tulcea toate drumurile naționale și județene, cu excepția sectoarelor de drum județean DJ 229 între localitățile Niculițel și Izvoarele, intersecție cu DN22F și DJ 222A între localitățile Horia și Luncavița, sunt deschise circulației publice. Măsura a fost luată în urma unei ședințe extraordinare a CJSU Tulcea în urmă cu puțin timp, potrivit ISU Delta Tulcea.
 
De la începutul manifestărilor meteorologice severe din data de 26 noiembrie și până în prezent, la sediul Instituției Prefectului au fost 6 ședințe extraordinare ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde au fost luate decizii pentru gestionarea situațiilor de urgență, iar  Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a răspuns la peste 100 de solicitări ale populației care semnalau blocaje în trafic, copaci căzuți ori alte situații de urgență care, in mod prioritar au fost gestionate și rezolvate de forțele Ministerului Afacerilor Interne, Prefectura Tulcea, ISU Tulcea, Poliția de Frontieră, Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, MApN, reprezentanți ai Primăriilor din județul Tulcea, Serviciul Județean de Ambulanță.
 
Aproape 400 de persoane au fost salvate din autoturismele blocate pe drumurile din județul Tulcea ori asistate de serviciile de urgență și intervenție ale MAI dar și ale Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea atât în cursul zilei de duminică, când s-au manifestat fenomene meteo severe pe raza județului Tulcea și când am fost sub avertizare de COD ROȘU de vânt și ninsori și până în prezent. Au fost organizate misiuni pentru sprijinirea populației care a avut nevoie de asistență medicală de urgență și la care ambulanțele nu puteau ajunge. Transportul și transferul acestora către echipajele medicale specializate a fost realizat atât cu sprijinul șenilatelor cât și cu ajutorul elicopterelor SMURD din județele Galați și Constanța, conform aceleiași surse.
 
De asemenea forțele ISU Tulcea au intervenit pentru înlăturarea copacilor care blocau drumuri de acces, drumuri naționale și județene, dar și pentru înlăturarea crengilor căzute pe autoturisme, în peste 100 de cazuri.
 

„Dacă în cursul nopții de duminică spre luni erau afectați aproximativ 58 de mii de clienți ai companiilor de furnizare a energiei electrice, din 44 de localități, în ultimele 24 de ore, a fost restabilită realimentarea cu energie electrică a peste 28000 de clienți pe raza întregului județ. În acest moment sunt alimentate parțial cu energie electrică 4 localități și total 20 de localități. Echipele specializate de intervenție ale companie de electricitate intervin de mai bine de 50 de ore pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. Echipele de intervenție aflate în teren au fost suplimentate cu personal specializat din municipiul București. Intervențiile acestora sunt dificilă deoarece zonele în care trebuie să intervină pentru restabilirea unei situații normale se află în zone greu accesibile și izolate de drumurile naționale și județene” arată ISU Tulcea.

 

În gestionarea situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea capacitatea de intervenție a fost mărită cu personal și cu tehnică. Altfel, în ultimele trei zile peste 150 de pompieri au fost la datorie și au intervenit pentru salvarea vieților omenești, protejarea bunurilor și sprijinirea populației pentru a avea acces la servicii medicale de urgență.

Citește și

Eroii din spatele intervențiilor pe timpul Codului Roșu! (GALERIE FOTO+VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 319

Incendiu produs la o anexă gospodărească în municipiul Tulcea. Intervin pompierii (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 428

UPDATE Incendiu violent la un service auto din localitatea Ceamurlia de Jos, județul Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Feb 2024 1089

Pompierii ISU Delta Tulcea, solicitați la cinci incendii noaptea trecută (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 544

Cățel salvat într-o misiune de urgență a pompierilor din Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 562

Misiunile de weekend ale salvatorilor din Tulcea. Incendii, intervenții SMURD și asistență medicală

12 Feb 2024 322

Atacuri cu drone la granița României cu Ucraina! Exploziile s-au auzit la Tulcea. Localnicii avertizați prin Ro Alert

10 Feb 2024 683

Județul Tulcea ​Incendiu la un saivan de animale, în localitatea Cerna (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 737

ISU Delta Tulcea, la bilanț! Salvatorii au participat la peste 3500 de intervenții în anul 2023

08 Feb 2024 621

Trei incendii produse în weekend în județul Tulcea! Unde au mai intervenit pompierii ISU Delta

05 Feb 2024 528

Oficial de la ISU Delta despre incendiul izbucnit la Poliția Municipiului Tulcea (VIDEO)

01 Feb 2024 648

Zi aniversară în familia pompierilor militari din Tulcea! (FOTO)

31 Jan 2024 498

UPDATE O autobasculantă s-a răsturnat în municipiul Tulcea. Șoferul e transportat la spital (VIDEO)

31 Jan 2024 650

Incendiu în localitatea Agighiol, județul Tulcea. O casă, cuprinsă de flăcări (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 702

Incendiu violent la o magazie de pe strada Păcii, în municipiul Tulcea! Flăcările amenințau să se extindă la un bloc de 10 etaje (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 677