Județul Giurgiu arde! Cel puțin șapte incendii au fost raportate în câteva ore


Sursă foto: ISU Giurgiu
  • Potrivit datelor furnizate de pompierii din Giurgiu, o mulțime de incendii s-au produs în județ astăzi, pe 16 august 2023.
 
Conform unui comunicat de presă din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu, pompierii au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a șapte incendii.
 
În Băneasa au ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 100 mp și circa 2.000 kg de deșeuri menajere. La caz au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.
 
În Giurgiu, pe strada Unirii - au ars deșeurile depozitate într-o pubelă, în incinta Bâlciului Tradițional de Sfânta Maria. La fața locului, a intervenit echipajul din cadrul Detașamentului Giurgiu, care asigura prima intervenție pe timpul manifestărilor cultural-artistice.
 
În Adunații Copăceni au ars vegetația uscată și deșeurile menajere, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Acolo au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere.
 
Tot în Giurgiu, pe Bulevardul Mihai Viteazul a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Astfel, s-a acționat cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Giurgiu.
 
În final, tot în Giurgiu, pe strada Pictor Grigorescu a luat foc vegetația uscată, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.
 
„Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise. Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor“, adaugă sursa.
 

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
 
În Brăniștari s-a aprins vegetația uscată în incinta cimitirului, pe o suprafață de aproximativ 350 mp. Au fost solicitați pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei lumânări;

 
În Valea Dragului a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. La caz au acționat pompierii din cadrul Stației Colibași, cu o autospecială de stingere. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un trăsnet.

Citește și:

Zeci de permise de conducere din Giurgiu, retrase pentru ITP expirat! Rezultatele acțiunii „Blocada“ a poliției


Atenție la șoferii pe scuter din Giurgiu! Trei indivizi conduceau mijloacele fără să fie înmatriculate​

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Giurgiu Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

01 May 2024 302

ISU GiurgiuProiectil găsit de un agent de poliție

30 Apr 2024 271

Comuna Nicolae Bălcescu, în proces cu o firmă din Giurgiu. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

27 Apr 2024 735

Ilie Năstase, povești memorabile, spuse la Constanța „Eu mă pot identifica cu un singur popor, cel român“ (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 1004

IGPR InfotraficTrafic reluat pe A1

26 Apr 2024 338

ISU GiurgiuPompierii giurgiuveni încheie săptămâna în mijlocul copiilor

26 Apr 2024 293

ISU GiurgiuÎn siguranță, de Sărbătoarea Floriilor

26 Apr 2024 324

ISU Giurgiu Informare meteo de precipitații

25 Apr 2024 281

ISU Giurgiu Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

24 Apr 2024 404

ISU GiurgiuMăsuri de siguranță în biserici, în apropierea Sărbătorilor Pascale

24 Apr 2024 314

ISU GiurgiuIncendiu auto, într-o parcare din municipiu

23 Apr 2024 340

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 461

ISU GiurgiuMai bine pregătiți, încă de la grădiniță

22 Apr 2024 280

ISU GiurgiuPompierii, alături de giurgiuveni la Zilele Municipiului

22 Apr 2024 293

ISU GiurgiuMeseria de pompier - admirată de copii

12 Apr 2024 305