Actualitate

Județul Tulcea Autoritățile, acțiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus în zonele aglomerate (galerie foto) • În județul Tulcea, se verifică respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă
 
În perioada 3 - 5 iulie 2020, politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea desfășoară în sistem integrat împreună cu efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Poliție Delta Dunării, Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică,  activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, târguri, zone de agrement.

Totodată se efectuează verificări și în trafic, fiind vizate transportul local, național și internațional, de persoane.
 
Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.
 
Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către  angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.
Astfel, în data de 4 iulie a.c., au fost verificate 30 de societăți comerciale și 150 de persoane fizice autorizate (PFA-uri).
 
Au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, dintre care 32 de sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 3 sancțiuni contravenționale aplicate la alte acte normative, valoarea totală de 25.000 de lei.
Acțiunile de acest gen vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială. 
 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, se arată într-un comuncat al Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Tulcea.


Sursa foto: Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19

05 Aug 2020 472

Manifestările de Ziua Marinei Române, adaptate noilor condiții impuse de pandemia de coronavirus

05 Aug 2020 623

Coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 41

05 Aug 2020 448

Oficial de la Prefectura Constanța. 30 de tineri din județul Vaslui, contacți ai unui caz pozitiv COVID-19, depistați în Costinești

05 Aug 2020 710

MAE Condiţiile de intrare în Cipru - modificate, în contextul pandemiei de COVID-19

05 Aug 2020 300

Wear a Mask. Save Lives. Poartă o mască. Salvează vieți Google se implică în campania anticoronavirus (video)

05 Aug 2020 484

Oficial. Iată când și cu cât vor crește alocațiile copiilor. Data la care părinții vor primi dublu valoarea actuală

05 Aug 2020 914

Oficial Un angajat ABADL Constanța, confirmat cu Covid. Precizările directorului Bogdan Bola

04 Aug 2020 1063

Covid Constanța 60 de persoane confirmate cu virusul, în izolare la domiciliu, după ce au fost externate. 50 de cadre medicale din județ îmbolnăvite de la debutul epidemiei

04 Aug 2020 2620

Decrete semnate, azi, de președintele României

04 Aug 2020 428

Coronavirus România 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2. Care e situația din județul Constanța

04 Aug 2020 948

Curtea de Apel Bucureşti decide azi dacă se anulează ordinul privind intrarea în carantină a unei localități din Prahova

04 Aug 2020 422

Petiție online „Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România“

04 Aug 2020 1029

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus. 299 persoane sunt internate

03 Aug 2020 757

Masca, obligatorie în mai multe spații deschise din municipiul București

03 Aug 2020 357