Actualitate

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie. A fost extins termenul-limită pentru depunerea ofertelor


Veşti bune pentru cei ce îşi doresc să revadă Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa reabilitat. Autorităţile au decis prelungirea termenului până la care pot fi trimise oferte de către afaceriştii interesaţi de contractul pentru salvarea edificiului. Termenul-limită iniţial urma să expire în cursul după-amiezii de ieri.


După ce o primă licitaţie pentru atribuirea contractului privind reabilitarea şi punerea în valoare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost anulată pe fondul unor neînţelegeri între autoritatea contractantă şi ofertanţi, o a doua procedură a fost deschisă la începutul acestui an. Iniţial, termenul-limită stabilit pentru contractul pus la bătaie de Consiliul Judeţean Constanţa, a cărui valoare se ridică la 13.132.373,33 de lei, era data de 17 februarie, urmând ca ofertele să fie deschise la ora 15.00.


Potrivit Eratei nr. EN10156592, termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost decalat pentru data de 25.02.2020.
 

Date oficiale despre licitaţie


Conform datelor oficiale, obiectul achiziţiei constă în atribuirea unui contract de „Servicii de proiectare (PT+DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferent Proiectului «Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa», Cod SMIS 116053 finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţie 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, Operaţiunea: «Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale»“.


Licitaţia este organizată de Consiliul Judeţean Constanţa, fiind finanţată din fonduri europene.
Cerinţele specifice sunt prezentate în caietul de sarcini şi documentaţia tehnico-economică aprobată, pusă la dispoziţie de autoritatea contractantă. Totodată, se arată că „termenul-limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este de şase zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, în măsura în care aceste solicitări vor fi adresate în termenul prevăzut la Secţiunea I.3. din Fişa de date, respectiv 14 zile înainte de data-limită de depunere a ofertelor“.
 

Singura ofertă, respinsă


Aşa cum arătam în ediţiile trecute, la licitaţia anterioară pentru contractul privind reabilitarea MINA a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii Actaeon Invest (lider de asociere), Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli şi Princer SA. Oferta a fost refuzată de către autoritatea contractantă, dar afaceriştii s-au adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care a obligat CJC să reanalizeze oferta.


Totuşi, nici în urma reanalizării părţile nu au ajuns la un numitor comun, iar licitaţia a fost anulată, în noiembrie 2019. La începutul acestui an, Consiliul Judeţean Constanţa a publicat un nou anunţ privind reluarea procedurii de atribuire. Termenul-limită pentru această nouă procedură se va încheia pe data de 25 februarie, la ora 15.00, urmând ca tot atunci să aibă loc şi deschiderea ofertelor depuse.
 

Citeşte şi:

Un nou an, o nouă încercare de a reabilita Muzeul de Istorie. Care este data-limită pentru depunerea ofertelor


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Aproape ca un mini muzeu“ Ianis Zicu, antrenorul FC Farul Constanța, are o frumoasă colecție de trofee, amenajată acasă (galerie foto)

24 Mar 2020 3406

În vizită la zoo, cu live streaming

21 Mar 2020 323

Nu s-a finalizat expertiza pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă. Ce a decis instanţa

06 Mar 2020 344

Lupta pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă. Mâine ar putea fi prezentat raportul expertizei

03 Mar 2020 571

UPDATE Acoperiș care stă să cadă, la Muzeul de Istorie Constanța

27 Feb 2020 948

Pericle Papahagi - culegător de folclor și promotor al culturii aromâne

19 Feb 2020 292

13 februarie - ziua de care ar putea depinde soarta Colecţiei Dinu şi Sevasta Vintilă, a Muzeului din Topalu

27 Jan 2020 1354

Clădire monument istoric de pe strada Cuza Vodă, transformată în muzeu digital (galerie foto)

22 Jan 2020 2128

Procesul pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă. Se efectuează expertiza asupra tablourilor

07 Jan 2020 753

2019, anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) În liceul din Dobromir se pun bazele unui muzeu şcolar de etnografie şi istorie (galerie foto)

18 Dec 2019 2013

Știați că....S-au împlinit 8 ani de la moartea poetei Leonida Lari

11 Dec 2019 209

Revista presei locale

03 Dec 2019 853

Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogean Lucian Aiftincăi - „Vrem să dăm înapoi oraşului o parte din profitul pe care l-am făcut aici“

03 Dec 2019 2008

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura

21 Nov 2019 1060

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie „Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

14 Nov 2019 1694