Actualitate

Linia de finanţare, deschisă la sfârşitul lunii Virginia Uzun, directorul SPIT Constanţa, caută fonduri pentru firma promisă de Mazăre persoanelor cu dizabilităţi

Virginia Uzun, directorul executiv al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, a fost, ieri, la Bucureşti, pentru a discuta cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, despre recent înfiinţata societate comercială Dizabatelier SRL, în cadrul căreia primarul Radu Mazăre speră că vor fi angajate aproximativ o mie de persoane cu dizabilităţi din municipiul Constanţa.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată de interes local, în care asociat unic e municipiul Constanţa. Potrivit declaraţiilor lui Mazăre, în această societate ar urma să activeze aproximativ o mie de persoane cu dizabilităţi din Constanţa.
Funcţionarea Dizabatelier depinde însă de accesarea de fonduri europene pe Axa prioritară 6 - Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.1 - Dezvoltarea economiei sociale. Conform Virginiei Uzun, linia de finanţare pentru proiectele derulate pe această axă va fi deschisă la sfârşitul lunii iunie. De la acel moment, timp de 30 de zile, cei interesaţi pot aplica pentru accesarea de fonduri. De menţionat este, în această ordine de idei, că finanţarea ar putea dura aproximativ trei ani.

Potrivit hotărârii CLM Constanţa, obiectivul principal al noii societăţi este „creşterea gradului de integrare în muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi a tinerilor de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie, cât şi formarea profesională a specialiştilor implicaţi în procesul de integrare socio-profesională a acestor persoane“. Conform aceleiaşi hotărâri, conducerea societăţii va fi asigurată de un consiliu de administraţie format din cinci membri neremuneraţi şi de un director general. Printre aceşti membri se numără şi Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT Constanţa.
Primarul Radu Mazăre nu a menţionat însă ce se va întâmpla dacă această societate nou înfiinţată nu va reuşi să acceseze fondurile dorite.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe judecata angajaţilor din fruntea SPIT Constanţa deferiţi justiţiei de către DNA

06 Dec 2018 670