Actualitate

Linia de finanţare, deschisă la sfârşitul lunii Virginia Uzun, directorul SPIT Constanţa, caută fonduri pentru firma promisă de Mazăre persoanelor cu dizabilităţi

Virginia Uzun, directorul executiv al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, a fost, ieri, la Bucureşti, pentru a discuta cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, despre recent înfiinţata societate comercială Dizabatelier SRL, în cadrul căreia primarul Radu Mazăre speră că vor fi angajate aproximativ o mie de persoane cu dizabilităţi din municipiul Constanţa.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată de interes local, în care asociat unic e municipiul Constanţa. Potrivit declaraţiilor lui Mazăre, în această societate ar urma să activeze aproximativ o mie de persoane cu dizabilităţi din Constanţa.
Funcţionarea Dizabatelier depinde însă de accesarea de fonduri europene pe Axa prioritară 6 - Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.1 - Dezvoltarea economiei sociale. Conform Virginiei Uzun, linia de finanţare pentru proiectele derulate pe această axă va fi deschisă la sfârşitul lunii iunie. De la acel moment, timp de 30 de zile, cei interesaţi pot aplica pentru accesarea de fonduri. De menţionat este, în această ordine de idei, că finanţarea ar putea dura aproximativ trei ani.

Potrivit hotărârii CLM Constanţa, obiectivul principal al noii societăţi este „creşterea gradului de integrare în muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi a tinerilor de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie, cât şi formarea profesională a specialiştilor implicaţi în procesul de integrare socio-profesională a acestor persoane“. Conform aceleiaşi hotărâri, conducerea societăţii va fi asigurată de un consiliu de administraţie format din cinci membri neremuneraţi şi de un director general. Printre aceşti membri se numără şi Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT Constanţa.
Primarul Radu Mazăre nu a menţionat însă ce se va întâmpla dacă această societate nou înfiinţată nu va reuşi să acceseze fondurile dorite.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe judecata angajaţilor din fruntea SPIT Constanţa deferiţi justiţiei de către DNA

06 Dec 2018 1218

Angajaţi din fruntea SPIT Constanţa, trimişi în judecată de către DNA Constanţa

04 Jul 2018 5886

Contract pentru şapte luni Cât plăteşte SPITVBL Constanţa pentru mentenanţa echipamentelor informatice (document)

16 May 2017 1585

Activitatea Comisiei de analiză a SPIT a încetat Divergenţe şi orgolii. Consilierii vor face rapoarte separate. Se clatină scaunul Virginiei Uzun?

12 May 2017 2523

Achiziţii de aproape jumătate de milion de lei la SPITVBL Constanţa (document)

08 May 2017 1127

Comisia de verificare a activităţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe, raport final săptămâna viitoare

05 May 2017 1129

Virginia Uzun, reaudiată de Comisia de verificare a activităţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe

11 Apr 2017 1424

Virginia Uzun trage de timp Comisia de verificare a activităţii SPIT îşi prelungeşte activitatea cu 30 de zile

05 Apr 2017 2594

Ce atribuţii şi responsabilităţi are şefa SPIT, Virginia Uzun, conform fişei postului (document)

22 Mar 2017 2933

Ce spune Comisia de verificare a SPIT „Cui i-e frică de Virginia Uzun?“ (documente)

21 Mar 2017 6400

Comisia privind verificarea activităţii SPIT Constanţa se reuneşte astăzi. Este aşteptată şi Virginia Uzun

20 Mar 2017 2317

Ce i se cere şi ce termen de soluţionare are Somaţie de la comisia Consiliului Local Municipal Constanţa pentru Virginia Uzun

14 Mar 2017 3633

SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat mai multe sedii ale Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Legătura dintre Virginia Uzun şi administratorul firmei, Eduard Schmilevschi (documente)

08 Mar 2017 8567

Martorii lui Mazăre! Oameni de afaceri şi şefi din Primăria Constanţa! Cine va fi audiat de şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă

06 Mar 2017 6166

Cum a devenit Follow Me proprietarul sediului SPIT „Şapte ani pe Sulmona“ sau „cadoul“ de milioane de euro de la Virginia Uzun pentru Ionuţ Barbu (documente)

03 Mar 2017 21640