LIVE. O călătorie de la Sulmona la Tomis Lansare de carte la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ Constanța

  • Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ Constanțagăzduiește astăzi lansarea cărții „O călătorie de la Sulmona la Tomis“ scrisă de prof. Univ. Dr. Cristina Tamaș.

„O invitație pentru această săptămână. Mă gândesc deja cu emoție, că după atâta izolare, ne vom revedea prieteni, colegi, că ne vom întâlni sub semnul cuvântului și ne vom bucura împreună. Vă aștept cu drag“ – este mesajul transmis de autoarea lucrării pe pagina sa de Facebook.


Scriitoarea constănțeană Cristina Tamaș ne face părtași la o călătorie spirituală inedită, de la Sulmona la Tomis, desfăşurată sub spiritul tutelar al lui Publius Ovidius Naso...  „acel Ovidiu care traversând două milenii de istorie pare a spune cu o dezarmantă sinceritate. Eu sunt Poezia. Eu sunt Iubirea. Eu sunt aici pentru totdeauna...”

Este vorba de un roman postmodern, apărut de curând la Editura Eikon, care poate fi citit şi interpretat în mai multe chei, un triptic care uneşte în mod simbolic trei spirite şi le defineşte prin trăsături dar şi trăiri comune, printr-o serie de coincidenţe mai mult sau mai puţin stranii.

Personajele reale, prealuate din istoria recentă a mediului academic tomitan, populează o carte despre noi începuturi, dar şi despre exil şi izolare, despre depărtarea în timp, care se acoperă uneori de traversarea unui spaţiu atât de pitoresc şi atât de plin de conţinuturi.
 
Evenimentul editorial are loc la Centrul „Jean Constantin” și se anunță o sărbătoare a artelor, unde sunt invitați scriitori, critici, artiști și sunt prezente aproximativ 100 persoane. 

„Subiecte incitante cu trimiteri în actualitate, asumându-și riscurile unei asemenea întreprinderi, Cristina Tamaș lasă să se înțeleagă că orice se întâmplă în viață poate constitui un roman.

Scrisul autoarei convinge prin finețea observației psihologice, prin radiografierea cu atenție a universului sufletesc, prin conturarea unei atmosfere adecvate a mediului pe care-l explorează.

Mediul propus de scriitoare este unul în care dedublarea pare ca o stare permanentă”, menționează Ovidiu Dunăreanu.

Oana Cătălina Bucur a recitat din volumul „Pisicile din cuibar” cinci poezii.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansare de carte la Constanța. Tu ești di(vină) – 30 lingurițe de înțelepciune (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jun 2022 618

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța! Silviu Măcrineanu își lansează cel mai recent volum "Pași în penumbră"

19 Jun 2022 515

LIVE VIDEO+TEXT Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, lansat la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jun 2022 910

Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, lansat la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța

15 Jun 2022 594

Fundația Culturală Memoria vă învită la două evenimente editoriale

11 Jun 2022 3295

Evenimente la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Vernisaj și lansare de carte

07 Jun 2022 507

Lansarea cărții scriitorului albanez Thanas Medi „Ultimul cuvânt al lui Socrat Buba“, găzduită de Biblioteca Județeană Constanța

06 Jun 2022 926

S-a lansat Albumul de fotografii "Bunicul meu Regele Mihai" de Nicolae al României. De unde fac parte fotografiile

04 Jun 2022 610

Lansare de carte la Bookfest "Sever Bocu. O viață, un ideal, un destin"

03 Jun 2022 534

„ZIUA-n amiaza mare”. Aurelia Lăpușan, despre copilăria Anei Aslan (VIDEO)

03 Jun 2022 662

UPDATE. LIVE TEXT. Volumul „Iroi laspusits", lansat la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

02 Jun 2022 1220

Aurelia Lăpușan despre „Moștenirea” Anei Aslan, la „ZIUA-n amiaza mare”

02 Jun 2022 1006

„Ilustrate din locuri nevăzute”. Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

02 Jun 2022 539

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului Se lansează volumul „Ne-au ținut în viață. Radio Europa Liberă 1970-1990’’, de Liviu Tofan

01 Jun 2022 478

Lansare de carte la Universitatea Ovidius Constanța. Metin Omer își lansează ultimul volum

30 May 2022 628