LIVE VIDEO Acțiune publică de solidaritate cu Ucraina la Constanța. „Forța solidarității trebuie să fie răspunsul nostru“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Solidaritate Ucraina SUrsa foto ZIUA de Constanța
  • Acțiune publică la Constanța de solidaritate cu Ucraina
  • Constănțenii s-au alăturat inițiativei internaționale a Eurocities  „Orașele sunt alături de Ucraina” și au participat la acțiunea de solidaritate organizată în fața platoului Prefecturii din Constanța.
 
Primăria municipiului Constanța organizează sâmbătă, 12 martie a.c., începând cu ora 12.00, pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc, în ziua respectivă, în marile orașe din Europa.

La manifestatie sunt prezenți angajați ai primariei și ai regiilor și societăților subordonate cu familiile lor, membrii UDTTMR, consilieri locali și judeteni.
 
Până în momentul de față, populația orașului Constanța și-a manifestat în mod convingător și salutar căldura, sprijinul, empatia și solidaritatea cu Ucraina și cu poporul ucrainean, în special prin donații de amploare efectuate la Pavilionul Expozițional din Constanța, devenit între timp un adevărat hub umanitar pentru Ucraina, urmare a miilor de produse colectate în această locație prin generozitatea cetățenilor orașului.

 Continuăm campania de colectare de la Pavilionul Expozițional din oraș, organizată în parteneriat cu alte instituții, precum Crucea Roșie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța., transmite Primăria Constanța.  

Totodată, a sosit timpul unei acțiuni publice de amploare la Constanța, al unei acțiuni de solidaritate cu Ucraina care să transmită întregii lumi, dar în special poporului ucrainean, etnicilor români din Ucraina și municipalității partenere Odesa, empatia, sprijinul și solidaritatea cetățenilor orașului Constanța.

 În acest sens, lansăm pentru întreaga populație a municipiului Constanța, pentru mediul asociativ local, pentru instituțiile publice, pentru mediul de afaceri, invitația de a participa la acțiunea publică de solidaritate a municipiului Constanța cu Ucraina, acțiune ce va avea loc pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 12.00., a mai precizat sursa citată.  


Forța solidarității trebuie să fie răspunsul nostru, răspunsul comunității europene și euroatlantice la agresiunea militară rusă din Ucraina, iar acest răspuns se va exprima în toată Europa, plenar, unitar, în ziua de sâmbătă, 12 martie, de la Brest la Constanța, de la Florența la Cluj, de la Marsilia la București.
 
Sprijinind moral Ucraina astăzi, constănțenii au transmis un mesaj ferm întregii lumi că onorează lupta pentru libertate și pentru valorile europene a Ucrainei, dusă în numele acelorași valori pentru care și românii au luptat necondiționat și curajos, atunci când acestea au fost amenințate.
 
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:
„Am convocat această adunare publică în primul rând pentru a vă mulțumi. Vă  mulțumesc pentru uriașa generozitate manifestată de dvs. față de Ucraina, poporul ucrainean și, nu în ultimul rând, față de românii din Ucraina. Imaginile cu dvs. donând alimente, haine, medicamente, pături, kituri de supraviețuire la Complexul Expozițional ori cu Dvs. la punctul de trecere de la Isaccea, ajutând cu masă, casă, ceai sau vorbe bune refugiații din Ucraina au făcut înconjurul lumii civilizate. Dumneavoastră v-ați dovedit în aceste zile ambasadorii unui oraș frumos, generos și european.

Cel mai nobil sentiment din lume este generozitatea față de străin, față de celălalt, mai ales în cumplite momente de viață ale acestuia. Iar Dvs. ați dovedit în aceste zile, făcând poduri umanitare către Isaccea, către Odesa și către Ucraina, o generozitate pe care mulți dintre ucraineni o apreciază ca fiind cel mai frumos cadou din viața lor. Sunt mândru de Dumneavoastră! Sunt mândru de calitatea și de căldura constănțenilor!
 
Al doilea gând cu care v-am rugat să veniți astăzi aici este dorința de a vă ruga să nu lăsați să obosească această uriașă empatie pe care ați probat-o în ultimele două săptămâni. Să nu vă slăbiți generozitatea! Să nu vă pierdeți empatia față de dramele inimaginabile ale unor oameni, europeni, în secolul 21, în imediata noastră vecinătate. Empatia față de mamele și pruncii lor gonite din propria lor țară de ambițiile unor rătăciți. Empatia Dvs. este câteodată ultima lor rază de soare. Prin generozitatea Dvs. spălați obrazul acestora de cruzimea palmei date lor de agresorii ruși. Să nu vă pierdeți empatia, să nu vă pierdeți generozitatea, să rămâneți aproape de toți cei care își pierd, în Ucraina, în aceste zile, casele, rudele, prietenii, sănătatea, viața, țara!

 
Suntem alături de Ucraina! Suntem solidari cu Ucraina! Împreună suntem parte a Europei și una dintre cele mai frumoase expresii ale acesteia.”


Solidaritate Ucraina Sursa foto ZIUA de Constanța
 
Acest război nu lasă nepăsător poporul român, care a trăit numeroase astfel de drame în toată istoria sa. Acest război nu lasă nepăsătoare populația orașului nostru, care a răspuns la superlativ nevoilor de sprijin venite din Ucraina – cu donații, cazare gratuită, hrană și alte gesturi de sprijin apreciate de parteneri și care au schimbat în bine soarta tragică a multor strămutați.


Solidaritate Ucraina Sursa ZIUA de Constanța 

Scenele dramatice cu exodul trăit de mame și copii, în secolul 21, criza umanitară de proporții provocată de acest război, valurile de refugiați care ne amintesc de propriile noastre suferințe în războaiele încă vii în memoria noastră colectivă, ne sporesc empatia față de tragedia umanitară care încearcă acum Ucraina.
 

Vă invităm să ne exprimăm plenar solidaritatea cu Ucraina și cu lupta acesteia pentru valorile și principiile europene, pentru modul civilizațional pe care l-au visat și românii în numeroase momente ale istoriei lor., transmite Primăria.  


Sprijinind moral Ucraina astăzi, transmitem un mesaj ferm întregii lumi că onorăm lupta pentru libertate și pentru valorile europene a Ucrainei, dusă în numele acelorași valori pentru care și românii au luptat necondiționat și curajos, atunci când acestea au fost amenințate.

 Vă așteptăm deci sâmbătă, 12 martie, la ora 12.00, pe platoul din fața sediului Prefecturii Constanța, pentru a ne exprima întreaga noastră solidaritate cu Ucraina, în cele mai dramatice momente pe care le cunoaște Europa după al doilea război mondial., a transmis Primăria Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 



Solidaritate Ucraina Sursa foto ZIUA de Constanța
Mai multe imagini în galeria foto.

















 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar ortodox Ce sfânt este pomenit astăzi, 25 aprilie 2024?

25 Apr 2024 698

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 406

Valeriia Nails SRL. O femeie din Ucraina și-a deschis firmă la Constanța

16 Apr 2024 699

Raportul CSAT pe 2023 Securitatea în regiunea Mării Negre, în deteriorare pe fondul „agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”

16 Apr 2024 471

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 738

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 829

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 696

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 386

Alertă la centrala nucleară Zaporojie! Rusia acuză armata ucraineană că ar fi lovit-o

07 Apr 2024 623

Papa Francisc i-a încurajat pe politicieni „să se oprească puţin şi să încerce să negocieze" pacea în Ucraina şi în Orientul Mijlociu

07 Apr 2024 470

Autoritatea Vamală RomânăReuniunea grupului vamal regional de coordonare dintre România - Republica Moldova - Ucraina

05 Apr 2024 309

Pe surse Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare

04 Apr 2024 1187

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 486

Mesajul MAE, în urma atacului din Moscova

23 Mar 2024 647

Istoria Dobrogei - Bibliografie Scutul de la Dura-Europos

23 Mar 2024 2581