LIVE VIDEO+TEXT Administrația Canalelor Navigabile anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu


UPDATE 3: La final, se poartă discuții pe marginea proiectului.

"Voi face tot ce este posibil să ajut să rezolvăm alimentarea cu apă în Luminița", a mai spus Goidea, directorul general al CN ACN, în cadrul discuțiilor.


Totodată, se va retehnologiza ecluza de la  Năvodari. De asemenea,  se vor moderniza și porturile Medgidia și Basarabi, s-a mai precizat în cadrul evenimentului de azi.

Legat de malul de la Cumpăna, Florin Goidea a declarat ca se vor monta o serie de conducte.

Prefectul Coșa spune că aproape 100 de case aveau și foloseau haznale. Suprapus cu faptul că rețeaua de canalizare a fost înlocuită/ reparată pe bucăți.

„Prăbușirea nu mai este posibilă! Problema poate reapărea dacă nu se respectă reglementările”, a mai precizat prefectul.


UPDATE 2: Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat,  printre altele, că aceste proiecte sunt foarte importante.
De asemenea,  acesta a mulțumit conducerii ACN SA pentru activitatea depusă.


UPDATE1: Florin Goidea, director general al CN ACN, a declarat pentru Ziua de Constanța: 

„Proiectele europene sunt extrem de importante pentru dezvoltarea capacității. Este portul Ovidiu, care pentru malul  drept facem o reabilitare, iar pe malul stâng, efectiv facem un port nou. Iar la Luminița facem o dezvoltare mare a portului respectiv, deoarece atât timp cât avem infrastructură putem oferi clienților potențiali  locuri de operare și toate acestea duc la creșterea capacității, mai ales că avem un trafic foarte intens, în ultima vreme, pe canal. A crescut anul acesta cu 27% aproximativ, marea majoritate sunt mărfuri ucrainene, deci canalul s-a dovedit vital, atât pentru transportul de mărfuri, cât și pentru portul Constanța. Acum sunt foarte multe cazuri când funcționează toate cele patru ecluze”

 
  • Administrația Canalelor Navigabile SA anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu  

Miercuri, 22 noiembrie 2023, la Hotelul Continental, din strada Mircea cel Bătrân, nr. 39-41, are loc conferința de presă prilejuită de demararea lucrărilor aferente proiectelor „Modernizare și extindere capacitate de operare în portul Luminița” și „Modernizare și extindere capacitate de operare în portul Ovidiu“.

La conferință  participă directorul general al CN Administrației Canalelor Navigabile SA, Florin Goidea, dar și echipa de implementare a proiectelor.


Potrivit organizatorilor, se vor aborda teme precum finanțarea proiectelor, prezentarea generală a acestora, precum și rezultatele așteptate la finalizarea lucrărilor de execuție.

La eveniment participă și prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa și șeful Departamentului Proiecte Europene, Moren Abdurafi, Dumitru Chiru. primarul Comunei Lumina, De asemenea,  la eveniment sunt prezenți și reprezentanții Primăriei Corbu.

Citește și
CNACN SA a bătut palma cu o firmă din București. Ce prevede contractul (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

22 Feb 2024 453

Licitații Constanța Firmele Transguard Security SRL și X Guard Security System asigură paza obiectivelor CN ACN SA (DOCUMENT)

08 Feb 2024 701

CN ACN SA Constanța actualizează documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna. Mâine are loc licitația

08 Feb 2024 548

Licitații Constanța CN ACN anunță licitație pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren în zona Cumpăna (DOCUMENT)

31 Jan 2024 586

Licitații Constanța Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, cu 73 de milioane de euro. Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)

05 Jan 2024 742

Licitații Constanța Asocierea Transguard Security - X Guard Security System a câștigat contractul de servicii de pază civilă și fixă la obiectivele CNACN SA (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1047

Ce firmă a bătut palma cu CN ACN SA, pentru servicii de închiriere de vehicule de transport de persoane cu șofer? (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1031

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 914

Imagini cu drona ale lucrărilor la portul Ovidiu nou (FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 1228

#Dobrogea145 Florin Goidea,director general al CN ACN SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1470

Contract de peste două milioane de lei. Firma Navis Max reabilitează instalația sanitară a sediului CN ACN (DOCUMENT)

28 Oct 2023 915

Decizii noi luate de conducerea CN Administrația Canalelor Navigabile Constanța

23 Oct 2023 939

Firme din Constanța Consiliul de Administrație al CN ACN SA a numit directorul economic provizoriu (DOCUMENT)

11 Oct 2023 1015

Florin Goidea, numit director interimar al Administrației Canalelor Navigabile

08 Sep 2023 1286

Știri Constanța Daniel Georgescu și-a dat demisia din fruntea Administrației Canalelor Navigabile

07 Sep 2023 4145