Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

  • Agenția mediului a luat decizia actualizarii etapei de încadrare pentru „Modernizare și extindere capacitate de operare în Portul Medgidia”.
  • Investitor este Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA.
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA anunță  modernizarea și extinderea capacității de operare în Portul Medgidia.
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat publicul interesat asupra actualizării deciziei  etapei de încadrare pentru „Modernizare și extindere capacitate de operare în Portul Medgidia”, amplasat în județul Constanța, extravilanul Municipiului Medgidia, Acces Port Medgidia, accesul 2, intravilan Port Medgidia, pentru care a fost emisă decizia etapei de încadrare nr. 14644 RP din 17.03.2017.
 
Decizia autorităţii de mediu, precum şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanța, din municipiul Constanța, strada Unirii, nr.23, județul Constanța şi la sediul Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA, cu sediul în județul Constanța, Comuna Agigea, strada Ecluzei, nr. 1,  în zilele de luni-joi, între orele 8.00-16.00 și vineri între orele 8.00-14.00.
 
Observaţiile și contestaţiile publicului se primesc la sediul  Agentia pentru Protectia Mediului  Constanța din municipiul  Constanta, str. Unirii, nr.23, judetul Constanta, până la data de 19.04.2024.
 
 

Portul Medigia are 17 dane industriale și 5 dane comerciale

 
 
Portul Medgidia este amplasat în intravilanul municipiului Medgidia, judeţul Constanţa, Portul se afla la km 37+410 (27+00 navigabil) pe Canalul Dunăre Marea Neagră și are o suprafaţă a acvatoriului de 18 ha, a platformelor de 18 ha şi o lăţimea gurii de acces 125 m. În afară de servicii pentru călători, portul din Medgidia are atât dane industriale (în numar de 17) cât și dane comerciale (în număr de 5).
 
În portul Medgidia activitatea industrială cuprinde: fronturi pentru mărfuri generale 800 ml pe latura de sud şi 120 ml pe latura de est pentru expediţii ciment, două fronturi în lungime de 400 ml pe molul central şi un front de 125 ml pe latura de est. De asemenea, se  desfăşoară activităţi de încărcare/descărcare agregate, cocs, gips, calcar, ciment, clincher, cereale şi fier vechi.
 
Portul Medgidia are o capacitate de trafic proiectată de 11,5 milioane tone/an. Activitatea de aşteptare, desfacere-refacere convoaie se realizează la cele două fronturi cu Duc D’Albi în amonte şi aval, având lungimile de 609 m şi respectiv de 309 m. La fronturile de desfacere-refacere convoaie se efectuează numai operaţiuni tehnice și nu de încarcaredescarcare.


Pentru a răspunde cerintelor actuale de operare mărfuri și pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone/an, în portul Medgidia este necesară finalizarea unor lucrărilor la danele de operare 16, 17 și 18 astfel încat să se asigure condițiile optime pentru desfășurarea activităților pentru care portul a fost proiectat, respectiv modernizare fronturile de aşteptare pentru desfacere/refacere convoaie tip Duc d’Albi din amonte și aval de intrarea în Port.
 

Pentru a aduce la parametrii proiectați portul industrial, sunt oportune lucrările de finalizare şi refacere a cheurilor aferente danelor 16,17 și 18, în lungime cumulată de 320 m, lucrări care vor cuprinde și sistemele de acostare şi protecţie la cheu aferente (bolarzi şi amortizori), reabilitarea platformei portuare din spatele cheului, desfiinţarea reazemului din apă din dreptul danei 16, introducerea facilităţilor de apă potabilă şi energie la fiecare dană, dar si modernizarea fronturilor situate amonte şi aval de intrarea în port.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Achiziții Constanța: CN ACN SA Constanța a contractat servicii de cadastru
 
Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

 Cumpărări directe Constanța: Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele PNL Constanta, deputatul Bogdan Huțucă, despre Canalul Dunăre-Marea Neagră „ Este un monument ingineresc încărcat de istorie, cu părți cumplite și dureroase pentru mulți români”

23 May 2024 544

CN ACN 40 de ani de la inaugurarea Magistralei Albastre

23 May 2024 555

Dezbaterea publică, pe data de 25 aprilie CN ACN Constanța SA va sistematiza teritoriul aferent Danei 99 din zona fluvio-maritimă

20 Apr 2024 540

Achiziții Constanța CN ACN SA Constanța a contractat servicii de cadastru

11 Apr 2024 531

Canalele Navigabile Constanța Cine va monta noua bariera de la Ecluza Cernavodă?

11 Apr 2024 580

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 774

Decizia, publicată în Monitorul Oficial Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN Constanța SA

25 Mar 2024 855

Licitații Constanța Firmele Transguard Security SRL și X Guard Security System asigură paza obiectivelor CN ACN SA (DOCUMENT)

08 Feb 2024 1020

CN ACN SA Constanța actualizează documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna. Mâine are loc licitația

08 Feb 2024 807

Licitații Constanța CN ACN anunță licitație pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren în zona Cumpăna (DOCUMENT)

31 Jan 2024 810

Ce firmă a bătut palma cu CN ACN SA, pentru servicii de închiriere de vehicule de transport de persoane cu șofer? (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1187

LIVE VIDEO+TEXT Administrația Canalelor Navigabile anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu

22 Nov 2023 1513

#Dobrogea145 Florin Goidea,director general al CN ACN SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1614

Contract de peste două milioane de lei. Firma Navis Max reabilitează instalația sanitară a sediului CN ACN (DOCUMENT)

28 Oct 2023 1199

Firme din Constanța Consiliul de Administrație al CN ACN SA a numit directorul economic provizoriu (DOCUMENT)

11 Oct 2023 1171