MApN Alte cinci elicoptere din Ucraina, fără armament la bord, în drum spre Brașov

Elicoptere Black Hawk Facebook Ambasada Romaniei in SUA, foto cu rol IlustrativCa urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România, informează MApN

Conform MApN, și pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naționale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare.

Reamintim că, autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală.

Sursa foto: Facebook Ambasada Romaniei in SUA, foto cu rol Ilustrativ
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuitor din comuna Ceatalchioi, județul Tulcea - „Nu ne-am gândit că ne va afecta războiul din Ucraina“ (VIDEO)

12 Oct 2023 936

Alertă în comuna Ceatalchioi, județul Tulcea după explozia unei drone! Un elicopter militar survolează zona (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Oct 2023 986

Ministerului Apărării ucrainean „Ucraina a preluat controlul asupra Vîşki Boika (Turnurile Boiko)“

11 Sep 2023 1032

Oficial ucrainean La momentul de faţă, atacurile sunt masive. "În ce priveşte numărul victimelor, sunt de ordinul sutelor de oameni, civili"

24 Feb 2022 1378

Tensiuni Ucraina-Rusia Marea Britanie va trimite un distrugător şi o fregată antisubmarin în Marea Neagră

18 Apr 2021 2509

Chişinău – Publika.md Ucraina a achiziţionat material de război de 11,5 milioane de dolari

02 Nov 2014 2192