Medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța „Dorim să păstrăm încrederea cetățenilor acestui oraș“




Dr. Ana Maria Iancu, medic specialist în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a declarat că medicii își doresc să păstreze încrederea cetățenilor din Constanța.

În cursul zileide astăzi, medicul a vorbit în fața camerelor de filmat despre tragedia din 1 octombrie 2021, când un incendiu a cuprins Secția de Terapie Intensivă a SCBI Constanța:

„În spitalul nostru erau internați 120 de pacienți la momentul izbucnirii incendiului, 10 se aflau în Secția de Terapie Intensivă. (...) Întreg personalul medical, dar și auxiliar a participa la evacuarea în siguranță a pacienților spitalizați la acel moment și doresc a se sublinia că în secție erau de asemenea pacienți cu necesar important de Oxigen, unii dintre aceștia fiind nedeplasabili. Mulțumită intervenției prompte a angajaților spitalului, dar și a autorităților de urgență au fost prevenite alte victime, astfel încât toți pacienții evacuați au fost ulterior spitalizați în alte unități medicale suport Covid. În perioada succesivă evacuării, medicii din spitalul nostru au ținut legătura cu medicii curanți din spitalele unde au fost distribuiți pacienții, transmițându-li-se informații despre evoluția clinică a pacienților, dar și despre tratamentul urmat. De asemenea, cei doi psihologi ai spitalului, dar și medici s-au deplasat spre celelalte unități medicale unde au fost trimiși pacienții pentru a asigura suportul psihologic al pacienților distribuiți, dar și pentru a participa la managerierea din punct de vedere medical a acestor pacienți.

Vrem să vă amintim că SCBI Constanța a fost primul spital suport Covid din județ. Deși toți suntem afectați de tragedia din 1 octombrie 2021, dorim să păstrăm încrederea cetățenilor acestui oraș, dorim să ne reluăm activitatea medicală, bineînțeles, astfel încât personalul medical, cât și pacienții noștri să fie în condiții de siguranță. Întreg personalul nostru va ajuta la desfășurarea anchetei“.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu ATI Covid Constanța Încă un pacient a decedat! Avea 40 de ani și era fără comorbidități!

06 Oct 2021 4124